Lexa

Britt Meijer 7 februari 2017 114
Lexa
4.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

Lexa.nl behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren en erg goede reputatie opgebouwd en is erg betrouwbaar gebleken in de online dating. In het promotiefilmpje geeft de dating website aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van Lexa.nl. De datingsite Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo organiseert zij single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen.Lees meer over Lexa Events.

Gratis aanmelden

Lexa Betrouwbaarheid

Datingsite Lexa.nl geniet enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. Lexa staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze geslaagde dates hebben gehad via lexa. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het ‘keurmerk veilig daten’ (waar onder het kopje ‘keurmerken’ meer over te lezen is) en door de vele reclame spots op televisie en radio heeft de dating site dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je alle gebruikers zien. Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een ‘daily6’. Dit zijn 6 profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde dame of heer al dan niet iets voor je is en op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Wanneer je dan op de knop ‘bekijk profielen’ klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: ‘relatiestatus’, ‘persoonlijkheid’, ‘kinderen’, ‘uiterlijke kenmerken’, ‘geloofsovertuiging’, ‘beroep’, ‘huisdieren’ en ‘interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Je dient een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden en daarna kun je verder. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na de eerste aanmelding is niet verplicht.

Opvallend is dat (op moment van schrijven) je overal maar één vakje kan aanvinken. Bij persoonlijkheid kun je aanklikken welke eigenschappen je bezit. Avontuurlijk, spontaan en gevoelig kan dus niet alle drie aanklikken, je zult er één moeten kiezen, welke het beste bij je past. Ook de voorkeur van burgerlijke staat van je komende date mag je niet kiezen voor én ‘uit elkaar’ én ‘ gescheiden’ maar alleen voor één van beide terwijl er wel bij staat dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. (Dit gebeurde ten tijde van de review, mogelijkerwijs is dit inmiddels aangepast.) Een stuk verder in het proces is het weer wel mogelijk meerdere keuzes aan te vinken, dit wisselt af. Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Gratis aanmelden

Kosten Lexa

Na de aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je echter gebruik maken van de volledige functionaliteiten dan zul je ene betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een ‘gratis lidmaatschap’ een ‘full membership’ te nemen. De kosten hiervan bedragen:

 • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
 • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Lees verder onder ‘Lexa app’ over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets. Betaling in termijnen is ook mogelijk en is kostenloos. Je betaalt dan gedurende 3 maanden €19.98 per maand en krijgt een 6 maanden lidmaatschap.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso één maand afgeschreven (het bedrag is afhankelijk van het soort lidmaatschap dat je hebt) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Een extra optie is de zogenaamde “Booster”. Hiermee wordt je profiel beter zichtbaar voor anderen. De extra kosten voor een “Booster” zijn €1.99

Gratis aanmelden

Lexa App

LExa heeft naast een fantastische website ook een mobiele app voor dating. Met de mobiele app kun je altijd en overal daten, je kunt chatten met alle leuke singles op Lexa. De mobiele dating applicatie is te downloaden voor iOS, Android en Windows phone. Er is slechts één Full membership beschikbaar voor elk toestel en met een Full Membership kun je onbeperkt berichten versturen vanaf je mobiel.

Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.
De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch en is geoptimaliseerd voor iPhone 6. Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn €19,99 per maand of €5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze. 

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Meer over de Lexa dating app:

Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Gratis aanmelden

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op ‘Mijn instellingen’. Kies daar de rubriek ‘Mijn membership’. Vervolgens moet je je e-mailadres bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via ‘Mijn instellingen’ die je vindt via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa.nl. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen. 

Wil je je profiel in z’n geheel verwijderen? Ga dan rechtsboven in het scherm naar ‘Mijn instellingen’ en klik op de link met de volgende tekst: ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa.nl. Helemaal verwijderd wordt je profiel nooit, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Gratis aanmelden

datingsites categorie advertenties

114 Reviews »

 1. Kiran 6 maart 2017 op 13:28 -

  De Lexa site….als betalend lid kan je berichten versturen…maar ALLEEN betalende leden kunnen die lezen!
  Dat is de reden waarom je meestal geen antwoord terug krijgt!!!
  Wat heeft het dan voor zin?
  Als niet betalend lid…kan je alleen kontakt opnemen met premium members, voor de rest niks, ja ‘plaatjes’ kijken en zien dat ‘IEMAND’ je profiel bekijkt, IEMAND je een flirt of IEMAND je een bericht stuurt…..
  Nee er zijn weinig mogelijkheden hier…

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Truelove 7 maart 2017 op 21:26 -

  Wat een boeven bij Lexa! Ik had het natuurlijk al gelezen in verschillende reviews, maar ik dacht: dat overkomt mij niet! Maar helaas ook bij mij: gewoon zomaar een fors bedrag van mijn rekening afgeschreven!! Ik heb het bedrag direct door mijn bank laten terugboeken, maar vind dit echt van weinig betrouwbaar getuigen. Over de site zelf: veel niet betalende leden die je alleen maar een kleine blijk van waardering kunnen sturen. Dus: houd je geld lekker in je zak!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Cats 8 maart 2017 op 21:37 -

  Waardeloze site, die ratten zitten overal mee te lezen wat je schrijft. Als je “sexy” schrijft, krijg je al een waarschuwing. Bij mij is de account verwijdert terwijl ik weldegelijk serieuze vontacten nu kwijt ben. Ratten!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Mark 27 maart 2017 op 11:03 -

  Lexa is pure poep!

  Wat een stelletje zielige oplichters zijn het toch, bah. Na 6 maanden ontevredenheid heb ik dus ervoor gekozen om mijn abonnement stop te zetten, krijg ik, “heel toevallig” net nadat ik geen betalend lid meer ben een hoop berichten, favorieten en bezoeken binnen. Maar zelfs om (neppe) berichten te kunnen lezen moet je betalen. Ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen wat een klantonvriendelijke zooi het is bij Lexa.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Pascal 28 maart 2017 op 12:42 -

  Ben zeer tevreden over lexa heb zeker een leuke vrouw ontmoet en hebben dan nu ook een relatie dus ik zou het zeker aan raden het enige dat ik wel vervelend vind is dat de berichten wel eens laat aankomen

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Susan 1 april 2017 op 19:42 -

  Lexa is op zich best een goeie site. Het enige nadeel is de vele gefrustreerde mannen die erop zitten. Als je beleeft aangeeft dat je geen interesse hebt….Kan je vaak de volle laag krijgen. Van schelden tot proberen te kwetsen. Mannen klagen vaak dat ze geen reactie krijgen. Ik denk dat dus de reden is. Tenminste ik was het zat en reageer ook niet meer. Stuk rustiger. Voor de rest is het een goeie site.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. R 4 april 2017 op 12:32 -

  Normaal ben ik niet de persoon om zich te uiten via forums en dergelijken, maar als het om oplichten gaat gaat mijn bloed koken. Ook ik, net zoals meerdere klanten, ben een half jaar lid geweest en heb enkele leuke dates gehad. Echter moet ik eerlijk zeggen dat ik wel op heel veel berichten geen reply heb gekregen en het aantal bezoeken lag ongeveer op 4 per week (als man moet je echt je best doen want vrouwen krijgen heel veel berichten natuurlijk ;p). Maar daar gaat het niet om. Zodra je geen lid meer bent stromen de bezoeken en berichten binnen van vrouwen die binnen je zoekopdracht liggen. Natuurlijk als je een beetje nadenkt weet je dat ze je weer willen lokken met een membership. Maar voor de singles die dit geloven vind het schandalig dat dit word toegestaan in Nederland. Bah! Nooit meer lexa voor mij en ik raad het iedereen die ik ken om me heen ook af !

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Bors 12 april 2017 op 15:07 -

  Bij Lexa stikt het van de fakeprofielen. Mooie vrouwen van rond de 30 jaar op zoek naar mannen tot 65 jaar. Dat geloofd toch niemand. Op gezette tijden is zeker 1 op de 10 fake. Nep dus. Ze schrijven in slecht Nederlands een berichtje terug met de vraag of je haar gaat mailen. NIET DOEN DUS. Het is een dagtaak om deze nepprofielen te melden bij Lexa. Zij verweideren dan deze profielen. Maar het is dweilen met de kraan open. Echt vervelend allemaal. In mijn ogen doet Lexa er veel te weinig aan.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. carlo 23 april 2017 op 11:41 -

  Wat een oplichters zijn het toch…..met inschrijven krijg je letterlijk 50 bezoekers en veel flirts,,maar zodra je betalend lid ben geworden ontvang je zo goed als niks meer.
  Zoekopdracht klopt niks van….ik woon zeker tussen 200000 mensen…..maar krijg net 200 profielen te zien..
  Het is allemaal 1 oplichterij zodra je betalend lid wordt….want dan ben je binnen.
  Wat een fake site….echt bagger!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Leo 28 april 2017 op 21:42 -

  Heb mijn vriendin op Lexa ontmoet. Een aanrader voor elke vrijgezel

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »