Lexa

Britt Meijer 7 februari 2017 103
Lexa
4.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
datingsites categorie advertenties

Lexa.nl behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren en erg goede reputatie opgebouwd en is erg betrouwbaar gebleken in de online dating. In het promotiefilmpje geeft de dating website aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van Lexa.nl. De datingsite Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo organiseert zij single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen.Lees meer over Lexa Events.

Gratis aanmelden

Lexa Betrouwbaarheid

Datingsite Lexa.nl geniet enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. Lexa staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze geslaagde dates hebben gehad via lexa. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het ‘keurmerk veilig daten’ (waar onder het kopje ‘keurmerken’ meer over te lezen is) en door de vele reclame spots op televisie en radio heeft de dating site dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je alle gebruikers zien. Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een ‘daily6’. Dit zijn 6 profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde dame of heer al dan niet iets voor je is en op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Wanneer je dan op de knop ‘bekijk profielen’ klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: ‘relatiestatus’, ‘persoonlijkheid’, ‘kinderen’, ‘uiterlijke kenmerken’, ‘geloofsovertuiging’, ‘beroep’, ‘huisdieren’ en ‘interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Je dient een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden en daarna kun je verder. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na de eerste aanmelding is niet verplicht.

Opvallend is dat (op moment van schrijven) je overal maar één vakje kan aanvinken. Bij persoonlijkheid kun je aanklikken welke eigenschappen je bezit. Avontuurlijk, spontaan en gevoelig kan dus niet alle drie aanklikken, je zult er één moeten kiezen, welke het beste bij je past. Ook de voorkeur van burgerlijke staat van je komende date mag je niet kiezen voor én ‘uit elkaar’ én ‘ gescheiden’ maar alleen voor één van beide terwijl er wel bij staat dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. (Dit gebeurde ten tijde van de review, mogelijkerwijs is dit inmiddels aangepast.) Een stuk verder in het proces is het weer wel mogelijk meerdere keuzes aan te vinken, dit wisselt af. Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Gratis aanmelden

Kosten Lexa

Na de aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je echter gebruik maken van de volledige functionaliteiten dan zul je ene betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een ‘gratis lidmaatschap’ een ‘full membership’ te nemen. De kosten hiervan bedragen:

 • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
 • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Lees verder onder ‘Lexa app’ over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets. Betaling in termijnen is ook mogelijk en is kostenloos. Je betaalt dan gedurende 3 maanden €19.98 per maand en krijgt een 6 maanden lidmaatschap.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso één maand afgeschreven (het bedrag is afhankelijk van het soort lidmaatschap dat je hebt) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Een extra optie is de zogenaamde “Booster”. Hiermee wordt je profiel beter zichtbaar voor anderen. De extra kosten voor een “Booster” zijn €1.99

Gratis aanmelden

Lexa App

LExa heeft naast een fantastische website ook een mobiele app voor dating. Met de mobiele app kun je altijd en overal daten, je kunt chatten met alle leuke singles op Lexa. De mobiele dating applicatie is te downloaden voor iOS, Android en Windows phone. Er is slechts één Full membership beschikbaar voor elk toestel en met een Full Membership kun je onbeperkt berichten versturen vanaf je mobiel.

Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.
De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch en is geoptimaliseerd voor iPhone 6. Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn €19,99 per maand of €5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze. 

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Meer over de Lexa dating app:

Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Gratis aanmelden

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op ‘Mijn instellingen’. Kies daar de rubriek ‘Mijn membership’. Vervolgens moet je je e-mailadres bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via ‘Mijn instellingen’ die je vindt via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa.nl. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen. 

Wil je je profiel in z’n geheel verwijderen? Ga dan rechtsboven in het scherm naar ‘Mijn instellingen’ en klik op de link met de volgende tekst: ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa.nl. Helemaal verwijderd wordt je profiel nooit, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Gratis aanmelden

datingsites categorie advertenties

103 Reviews »

 1. Martin 12 juli 2016 op 03:14 -

  Ik ben zeer ontevreden over Lexa.nl.

  Allereerst omdat ik vind dat de vele profielen maar weinig actieve profielen tussen zitten. Voor de prijs die betaald verwacht je wel dat ze dit bij houden.

  Daarnaast vind ik dat zowel de app als de website heel warrig werken. Namen en foto’s worden soms gewijzigd en nadat ik een gesprek met iemand aan gegaan ben, kan ik niet meer alle foto’s van de betreffende persoon zien. In de app is dit nog het ergst. Ook de datering en tijd van de berichten klopt vaak niet.

  Voor het betalen van mijn membership heb ik gebruik gemaakt van de actie om in 3 termijnen te betalen. Het betreft dan een 6 maanden membership waarvan de eerste betaling 25 euro moet zijn. Nadat Lexa via eenmalige incasso’s het totale bedrag van 60 euro van mijn rekening geïncaseerd had wilde ik mijn membership vast stopzetten om voorkomen dat ik dit zou vergeten, verlengen kan immers altijd nog handmatig. Dit kon alleen niet omdat Lexa de melding gaf dat nog niet alle betalingen binnen waren terwijl deze toch wel degelijk van mijn rekening verdwenen waren. Dit tot zo’n 3 weken na de laatste afschrijving, toen lukte het mij uiteindelijk.

  Iets later kreeg ik een bericht van mij bank waarin stond dat er een automatische incasso gepland stond met een bedrag van 30 euro van Lexa. Deze heb ik uiteraard gewijgerd omdat ik aan het totale bedrad had voldaan en ik mijn membership ruim op tijd opgezegd had. Het gaat nu namelijk om eind juni terwijl mijn membership tot ongeveer 10 oktober liep, dit kan ik niet meer terug zien momenteel. En daarmee kom ik dan ook gelijk op mijn laatste minpunt. Ik kan namelijk geen gebruik meer maken van mijn membership op dit moment, sterker nog, wanneer ik inlog krijg ik te zien ‘Wordt nu member’. Toch apart als je membership tot oktober loopt en het nu pas juli is. Ik vond het al prijzig voor een ‘probeersel’ maar nu is het helemaal een duur grapje geworden waar ik nog niet eens iemand aan overgehouden heb.

  Kort samengevat, ik raad Lexa sterk af aan iedereen!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Alex 4 augustus 2016 op 14:43 -

  Zodra je betaald lid bent van Lexa ontvangen niet-betaalde leden je berichten NIET, dit kan wel als je Premium lid wordt wat dus weer het dubbele kost. Ook de automatische incasso na het verlopen van je abonnement vind ik triest. Ik ben net niet meer betaald lid en nu stroomt het ineens wel vol met “Boezken” Uhhu, naar mijn idee niet geloofwaardig.

  Begin hier a.u.b. niet aan!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Sophie 13 augustus 2016 op 04:03 -

  60.000 profielen, maar er voldoen er maar 2 aan mijn beperkte criteria en die zijn: minimaal hbo opgeleid/niet anti-roken/20 km afstand van mijn woonplaats/online geweest afgelopen weken/met foto.
  Conclusie: veel profielen zijn nooit online.
  Toch stuurde ik berichten naar mannen die dan niet helemaal aan mijn criteria voldoen. Toch wat lager opgeleid, toch wat verder wegwonend en ook reageer ik op flirts van leuke mannen. Tot mijn verbazing wordt er nooit teruggereageerd. Wat blijkt, als iemand niet betalend lid is, kan je als wel betalend lid toch niet met hen in contact komen. Waar betaal ik voor, ja voor die 2 mannen die wel aan mijn criteria voldoen. Laat ik hen nu qua uiterlijk niet aantrekkelijk vinden.

  Dus je moet als betalend lid nog meer betalen om gratis leden te mogen contacten. Ik vind dat als je betaalt, je met iedereen contact zou moeten kunnen leggen.

  Ik krijg wel vaak berichten van mannen, die hun profiel niet ingevuld hebben, geen foto hebben en allemaal dezelfde in gebrekkige Nederlands taal de boodschap hebben dat zij hun vrouw en zoon verloren zijn en graag willen verhuizen voor een nieuwe liefde. In het begin werden deze profielen verwijderd als ik dat meldde aan Lexa, maar de afgelopen dagen niet meer. Lexa vindt mij een zeur denk ik.

  Kortom, weer een site die veel geld kost maar niets levert.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Roger 8 september 2016 op 12:57 -

  Lexa werkt op zich goed. Ook de app werkt prima, maar er zijn wat punten die Lexa een nare bijsmaak geven, zoals het continue proberen je betaalde opties te verkopen terwijl je al betalend lid bent. En bovenal het onmogelijk maken om met hun in contact te komen. Een telefoonnummer is er al niet meer en zelfs een mailadres is nergens te ontdekken. Weet waar je aan begint!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Ed 10 september 2016 op 07:45 -

  Op zich een leuke site, maar helaas veel fake profielen. De reacties in de vorm van dagelijkse voorstellen, shuffel etc komen niet overeen met mijn zoekprofiel?! Ik zoek toch echt een atletische of slanke vrouw tot een bepaalde leeftijd. Ik heb uiteindelijk mijn Lexa membership voor de tweede keer gecanceled en ook tijdens de tweede keer word ik plots overstelpt met ‘bezoeken’, om mij maar weer richting een abonnement te lokken, zodat ik kan zien wie mij allemaal bezocht heeft….. Nee, maar bedankt ik trap daar niet een derde keer in.

  Het andere product op de Lexa website genaamd Lexamore is al helemaal waardeloos en zwaar gedateerd. Pure tijd- en geldverspilling.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. erac 11 september 2016 op 11:49 -

  Een dame beschuldigt me op de datingsite die ik normaal gebruik, ervan dat ik ook op lexa sta, terwijl die site in België echt niet populair is. Haalt lexa dus ook profielen van andere sites, om het aantal mannen kunstmatig op te drijven? Wat een foute boel, zeg!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Barry 30 september 2016 op 00:55 -

  Hallo

  Had ik maar eerst de reviews gelezen, dan was ik nooit lid geworden!!! Ik ben nu betalend lid geworden.

  Ik had eerst een profiel aangemaakt om even te kijken, toen werd ik overspoeld met meldingen dat er vrouwen geïnteresseerd in mij waren. Het waren er minstens 40 binnen 2 dagen. Niet geheel onbelangrijk om te melden dat ik er goed uitzie, dus mijn profiel zag er goed uit.

  Dus werd ik lid om al die vrouwen te schrijven. Maar toen kwam ik erachter hoe Lexa onder andere te werk gaat: de mensen die jouw profiel bezoeken worden aan jou via mail gemeld als zijnde geïnteresseerde, dus je krijgt een melding dat iemand geïnteresseerd in jou is.

  Als je dan inlogt dan zie pas dat ze alleen maar je profiel hebben bezocht, dus nog NIET geïnteresseerd in jou zijn. Dit is eigenlijk wel logisch want de dames sturen daarna GEEN berichten naar jou!!! Ook niet als ik, als premium lid, dus diezelfde vrouw die ´zogenaamd´ geïnteresseerd in mij was een bericht stuur, ontvang ik daarna ook helemaal GEEN antwoord. Als iemand dus echt in jou geïnteresseerd zou zijn, zoals LEXA jou doet geloven, waar zijn die mensen dan opeens????

  Daarnaast…nadat ik lid ben geworden zijn de zogenaamde ´interesses´ en ´bezoeken´ gedaald met bijna 98%???

  MENSEN, geloof mij en wordt NOOIT lid. Dit zijn maffia praktijken. Zo kan ik ook rjjk worden, ze pikken je geld in. Ik wil mijn geld terug, maar als ik met deze review velen kan behoeden voor LEXA, dan maakt het geld mij ook niet meer uit. Het gaat mij om oprechtheid en ik zie dat vaak niet meer op de wereld alsof dit soort praktijken de enige manier zijn om rijk te worden, en nu dus ook bij Lexa het geval.

  Maast mijn review, lees ook de andere reviews en wordt dus niet lid.

  Eigenlijk vind ik jammer dat deze reviewsite de reviews niet doorzet op verschillende platforms via google zodat het overal gezien kan worden.

  Dit alles is HELAAS maar waar. Net als die kwakzalvers die mensen uitbuiten omdat ze bijvoorbeeld op bepaalde momenten in hun leven zwakker zijn en dus meer hulpbehoeftig zijn omdat ze het zelf niet kunnen en daardoor veel sneller een ander in vertrouwen nemen en dus sneller de dupe worden van schandalige praktijken blijkbaar, kan je Lexa dus ook op de lijst zetten van kwakzalvers!

  Wees gewaarschuwd!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. ben 1 oktober 2016 op 10:30 -

  pure oplichterij

  9/10 profielen zijn nep/inactief of geen betaald member zodat je er niet mee in contact kan komen. (Tenzij je nog een keer extra betaald).

  Vorig weekend even getest 100 flirts & 25 berichten gestuurd. resultaat = 5 vrouwen die je profiel bezoeken… 2 flirts/0 reacties

  Wanneer je die 2 flirts vervolgens een bericht stuurt, krijg je nooit een reactie (fake?/moderator?).

  Zoekfunctie voor wie online is in je regio: toevallig altijd dezelfde 10 profielen die nergens op reageren….

  Samenvatting: verspilling van je tijd & geld

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Sanne 1 oktober 2016 op 20:15 -

  Top datingsite! niet voor niets de grootste en beste van Nederland

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Marcel 1 oktober 2016 op 23:45 -

  Helaas hebben vele hier een negatief beeld over lexa. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik mij hier totaal niet in kan vinden!
  Veel contacten gehad met vrouwen, en dat in een weekje tijd(Jammer dat ik voor een half jaar heb betaald! Haha)
  Nu al een tijdje zeer serieus aan het daten. Dit ook dankzij Lexa.
  Ik ben wel eerlijk: verwacht niet dat je op lexa opeens populairder bent dan in het normale leven, en ga geen dingen verwachten die je in het normale leven ook niet zou verwachten.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »