Lexa

Britt Meijer 7 februari 2017 114
Lexa
4.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
datingsites categorie advertenties

Lexa.nl behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren en erg goede reputatie opgebouwd en is erg betrouwbaar gebleken in de online dating. In het promotiefilmpje geeft de dating website aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van Lexa.nl. De datingsite Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo organiseert zij single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen.Lees meer over Lexa Events.

Gratis aanmelden

Lexa Betrouwbaarheid

Datingsite Lexa.nl geniet enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. Lexa staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze geslaagde dates hebben gehad via lexa. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het ‘keurmerk veilig daten’ (waar onder het kopje ‘keurmerken’ meer over te lezen is) en door de vele reclame spots op televisie en radio heeft de dating site dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je alle gebruikers zien. Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een ‘daily6’. Dit zijn 6 profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde dame of heer al dan niet iets voor je is en op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Wanneer je dan op de knop ‘bekijk profielen’ klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: ‘relatiestatus’, ‘persoonlijkheid’, ‘kinderen’, ‘uiterlijke kenmerken’, ‘geloofsovertuiging’, ‘beroep’, ‘huisdieren’ en ‘interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Je dient een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden en daarna kun je verder. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na de eerste aanmelding is niet verplicht.

Opvallend is dat (op moment van schrijven) je overal maar één vakje kan aanvinken. Bij persoonlijkheid kun je aanklikken welke eigenschappen je bezit. Avontuurlijk, spontaan en gevoelig kan dus niet alle drie aanklikken, je zult er één moeten kiezen, welke het beste bij je past. Ook de voorkeur van burgerlijke staat van je komende date mag je niet kiezen voor én ‘uit elkaar’ én ‘ gescheiden’ maar alleen voor één van beide terwijl er wel bij staat dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. (Dit gebeurde ten tijde van de review, mogelijkerwijs is dit inmiddels aangepast.) Een stuk verder in het proces is het weer wel mogelijk meerdere keuzes aan te vinken, dit wisselt af. Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Gratis aanmelden

Kosten Lexa

Na de aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je echter gebruik maken van de volledige functionaliteiten dan zul je ene betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een ‘gratis lidmaatschap’ een ‘full membership’ te nemen. De kosten hiervan bedragen:

 • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
 • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Lees verder onder ‘Lexa app’ over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets. Betaling in termijnen is ook mogelijk en is kostenloos. Je betaalt dan gedurende 3 maanden €19.98 per maand en krijgt een 6 maanden lidmaatschap.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso één maand afgeschreven (het bedrag is afhankelijk van het soort lidmaatschap dat je hebt) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Een extra optie is de zogenaamde “Booster”. Hiermee wordt je profiel beter zichtbaar voor anderen. De extra kosten voor een “Booster” zijn €1.99

Gratis aanmelden

Lexa App

LExa heeft naast een fantastische website ook een mobiele app voor dating. Met de mobiele app kun je altijd en overal daten, je kunt chatten met alle leuke singles op Lexa. De mobiele dating applicatie is te downloaden voor iOS, Android en Windows phone. Er is slechts één Full membership beschikbaar voor elk toestel en met een Full Membership kun je onbeperkt berichten versturen vanaf je mobiel.

Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.
De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch en is geoptimaliseerd voor iPhone 6. Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn €19,99 per maand of €5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze. 

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Meer over de Lexa dating app:

Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Gratis aanmelden

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op ‘Mijn instellingen’. Kies daar de rubriek ‘Mijn membership’. Vervolgens moet je je e-mailadres bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via ‘Mijn instellingen’ die je vindt via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa.nl. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen. 

Wil je je profiel in z’n geheel verwijderen? Ga dan rechtsboven in het scherm naar ‘Mijn instellingen’ en klik op de link met de volgende tekst: ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa.nl. Helemaal verwijderd wordt je profiel nooit, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Gratis aanmelden

datingsites categorie advertenties

114 Reviews »

 1. Ilja 14 oktober 2016 op 06:23 -

  Lexa is heel erg aan het misleiden, vergis je daar niet in.

  Ten eerste is er Lexa en LexaMore, twee aparte diensten waar je voor moet betalen maar ze doen het lijken of het hetzelfde is.

  Ten tweede, er zijn 3 tiers waarvoor je kan betalen.
  Je denkt dat als je betaald hebt dat je met iedereen kan berichten. Dat is dus NIET zo. Je kan niet zien wie een betaald account heeft en wie niet. Stuur je een bericht naar iemand die niet betaald dan kunnen zij dit bericht niet lezen.
  Wil je iedereen kunnen berichten dan moet je voor het volgende tier betalen en dat kost nogmaals €59.95 voor 6 maanden.

  Je hebt dus in principe niets aan het eerste betaalde tier want betalende leden kunnen elkaar niet vinden.

  Voor het geld zijn er betere diensten te vinden.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Andre 26 oktober 2016 op 02:16 -

  Lexa is helemaal top,
  Veel leuke dates gehad afgelopen maanden,
  Ik had altijd al makkelijk contact met dames in mijn normale leef omgeving,
  Maar via lexa kan je makkelijker selecteren naar smaak,
  Dat dames bij een hoop mannen niet reageren is logisch,
  Deze mannen zijn contact gestoord of zien er echt niet uit,
  Voor deze klagers is er nog wel een datingsite die verwijst richting het verre oosten,
  Lexa van mij krijgen juli 5sterren
  Groeten Andre uit Amsterdam

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Nouya 27 oktober 2016 op 22:45 -

  Wordt geen LID!!
  Ik dacht het te proberen. Uitgaande dat LEXA je een rijk profiel laat aanmaken en dus ‘echte’ matches kan voorstellen. Niets is daarvan waar. Ze laten iedereen aan jou zien en erger nog, vind ik, jij wordt dus ook aan iedereen voorgesteld. Ik kreeg bijna alleen maar berichten van mannen ver boven de gewenste leeftijd… (ze zouden m’n vader kunnen zijn) Ik ben ECHT niet in hun geïnteresseerd en ik WIL ook helemaal niet dat ze mijn profiel überhaupt kunnen bekijken. Waar zou dat goed voor zijn??
  Daarnaast is hun klanten service beperkt tot hun FAQ en maken ze echt contact leggen heel moeilijk. Ze hebben met alle gemak van alles aan je verkocht maar je komt er niet meer van af.
  Zelfs na dat ik had ingesteld dat mijn profiel onzichtbaar zou zijn kreeg ik nog meldingen dat ik bekeken werd… Dat is niet zuiver.
  Slechte service en een website uit 1995.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. TC 10 november 2016 op 10:20 -

  Lexa vind ik oke. Het is zoeken tussen een hoop ”aparte” mensen maar er zitten zeker wel een aantal leuke mensen tussen. Drie dates gehad waarvan ik met de laatste meteen een klik had en inmiddels een fijne relatie. Ik denk dat als je in het ”gewone” leven vrij makkelijk contact met mensen maakt je dat ook op Lexa zal hebben en de kans op succes dus ook groter wordt.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. TC 10 november 2016 op 10:28 -

  Ik vind Lexa okee. Het is soms even zoeken tussen een groot aantal aparte profielen maar er zitten zeker wel leuke mensen tussen. Ik heb drie dates gehad waarvan ik met de laatste meteen een klik had en inmiddels een fijne relatie. Ik denk dat als je in het ”echte” leven snel contact maakt met mensen je dat op Lexa ook hebt en hierdoor ook de kans op succes vergroot.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Rene 30 november 2016 op 14:48 -

  Begin ni met LEXA ik betaalde voor 1 maand bedrag 24,99 nu inmiddels 3 maanden afgetrokken en ik kan het niet stopzetten….triest een stel oplichters…ik heb op advies van INTERHELP VAN DE RABOBANK EEN NIEUWE CREDITCARD AANGEVRAAGD OM BETALING TE STOPPEN……ik ben teleurgesteld in LEXA

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. johan 1 december 2016 op 15:23 -

  Valt allemaal een beetje tegen dit. teveel profielen die geen reactie geven. beetje zonde van je tijd

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. mirna 14 januari 2017 op 15:37 -

  domme site je moet meteen lid woeden om een bericht testuren of te ontvangen en idd je word door iedereen bekeken ook al heb je die leeftijd niet gevraagd lid worden vin ik heel duur en als ik het hier eens lees weet je er niet aftekomen

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Debbie 13 februari 2017 op 14:53 -

  Hysterische site. Wanneer je je inlogt moet je eerst door 4 pop-ups heen worstelen. Je krijgt geen proefabonnement om te kunnen beoordelen of het wat voor je is. Zodra je wilt kijken wie er in je geïnteresseerd is of een bericht heeft gestuurd, dien je een membership af te sluiten. Dit kun je overigens van tevoren lezen in de voorwaarden natuurlijk, maar de gratis inschrijving is dan ook een nutteloze lokker, want je krijgt zo geen beeld van de site of deze überhaupt bij je past. Waardeloos dus.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Onzichtbaar 5 maart 2017 op 19:27 -

  Oplichterij. Fake profielen, zogenaamde flirts en berichten en de bezoekjes stromen binnen, ja ja, tot dat je lid wordt.
  Knudde, waardeloos, nep, fake, oplichting !!
  Ik heb er geen goed woord voor over.
  TRAP ER NIET IN.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »