Paiq

Britt Meijer 4 januari 2016 52
Paiq
2.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruikersgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
datingsites advertenties review

Paiq is een datingsite die het net even wat anders aanpakt dan de gemiddelde datingsite. In plaats van een uitgebreid profiel bij alle leden, welke je door moet nemen om erachter te komen of iemand een goede match voor je is, maakt Paiq gebruik van matching door middel van een slim systeem. Zo kom je alleen in contact met mensen die echt bij je passen. Met deze matches kun je vervolgens chatten, waarbij de foto pas zichtbaar wordt naarmate het gesprek vordert. Zo leer je eerst iemand kennen, voordat je het uiterlijk van deze persoon beoordeeld. Doordat Paiq geen TV of radio reclame maakt, is het misschien niet de bekendste datingsite. Toch wordt Paiq vaak genoemd bij de beste datingsites van Nederland.

Gratis aanmelden

Paiq Betrouwbaarheid

Paiq heeft geen datingsite keurmerk, maar is wel lid van thuiswinkel waarborg. Daarbij geeft Paiq een duidelijke uitleg van waarom ze sinds juni 2014 geen datingsite keurmerk meer hebben. Dit zit namelijk als volgt; het datingsite keurmerk was eigendom van de acht grootste datingsites, waaronder Paiq. Het doel van dit keurmerk zou zijn eerlijke datingsites met goede dienstverlening. Maar doordat niet alle datingsites dit doel na zouden streven heeft Paiq besloten af te stappen van dit keurmerk. Toch lijkt Paiq een betrouwbaar datingnetwerk, als lid van de thuiswinkel waarborg. Paiq is de nummer 1 datingsite van Nederland volgens Tros Radar, de beste datingsite volgens Vara Kassa, website van het jaar in 2010 en 2011 in de categorie beste datingsites en een groot aantal positieve reviews.

Doordat datingsite Paiq geen profielen heeft kunnen andere leden jouw gegevens niet zomaar zien. Je kunt elkaar pas zien wanneer je een match hebt. Ook kun je speed daten of meedoen aan een foto toernooi. In alle gevallen kun je dus zelf bepalen wie je gegevens wel of niet te zien krijgen. Daarbij kunnen niet-leden je gegevens sowieso nooit zien. Wanneer je een contact tegenkomt die je wilt blokkeren kun je ervoor kiezen om deze persoon te blokkeren, zelf onzichtbaar te worden of deze persoon te blokkeren én een melding te maken van deze persoon bij het Paiq team. Zij gaan je melding dan na en bekijken of het nodig is om deze persoon voorgoed van het datingnetwerk te blokkeren.

In contact komen met het Paiq team voor vragen, opmerkingen of klachten gaat gemakkelijk via de chat of de mail. Via de chat krijg je over het algemeen op werkdagen snel antwoord. Via de mail kun je binnen maximaal 2 werkdagen antwoord verwachten. Dat werkt heel fijn.

Inschrijven en inloggen Paiq

De inschrijving op Paiq gaat gemakkelijk aan snel. Geef aan of je een man of vrouw bent en selecteer vervolgens of je geïnteresseerd bent in een man of in een vrouw. Vul dan je e-mailadres in en klik op inschrijven. Ook kun je gebruik maken van de optie om via Facebook of Google+ jouw gegevens automatisch in te vullen. Je krijgt dan vervolgens een e-mail toegestuurd om je inschrijving te bevestigen. Door op de link in de e-mail te klikken bevestig je de inschrijving en wordt je automatisch doorgestuurd naar een pagina waarop je je voornaam en wachtwoord in kunt vullen. Je voornaam hoeft trouwens niet echt te zijn, je mag ook een pseudoniem of nickname gebruiken om anoniem te blijven.  Na het invullen van je naam en wachtwoord dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en het privacy beleid en vervolgens kun je deze gegevens opslaan.

Na het opslaan van deze profielgegevens wordt je automatisch doorgestuurd naar een lijst met basisvragen. Op deze pagina dien je je leeftijd, woonplaats, hoogst genoten opleiding, lengte, gewicht, kinderwens en huidige relatiestatus in te vullen. Hierbij wordt ook vermeld dat je gewicht niet getoond zal worden op je profiel, maar dat dit wel van belang is voor het maken van de juiste matches.

Na het invullen van de basisvragen wordt je doorgestuurd naar de volgende twee pagina’s met vragen over je persoonlijkheid. Hier wordt onder andere getoetst hoe je met mensen omgaat, of je van feestjes houdt of dat je juist war rustiger bent en of je zorgzaam bent.

Daarna volgt een vragenlijst over intimiteit en gevoel. Hier wordt onder andere gevraagd of je al eens een serieuze relatie hebt gehad, of seks belangrijk voor je is en of lichamelijke trouw een vereiste voor je is. Na de vragenlijst over intimiteit en gevoel volgt een vragenlijst over levensstijl en visie, waarin onder andere wordt ingegaan op geloof en vrijetijdsbesteding.

Na het invullen van de bovenstaande vragenlijsten wordt je gevraagd tenminste één goede foto up te loaden. Je kunt dit scherm echter ook wegklikken, zodat je door kunt gaan zonder foto. Hierna is je profiel aangemaakt en nu volgende de match voorstellen.

Gratis aanmelden

Kosten Paiq

Inschrijven bij Paiq is helemaal gratis. Met het gratis Paiq Fun lidmaatschap kun je vervolgens singles ontmoeten en van verschillende functies gebruik maken, maar dit heeft wel zijn beperkingen. Zo krijg je bijvoorbeeld maar een beperkt aantal matches toegewezen en kun je van een aantal functies geen gebruik maken.

Voor meer mogelijkheden op Paiq kun je upgraden naar het Paiq Select lidmaatschap of credits kopen. Het Paiq Select lidmaatschap houdt in dat je voor een maandelijks bedrag een aantal voordelen hebt op de datingsite. Deze voordelen zijn dat je iedere dag een nieuw matchvoorstel ontvangt, je direct scherpe foto’s kan zien van je matchvoorstellen, je een matchvoorstel kan accepteren of blokkeren, je het belang van alle match- voorkeuren in kan stellen en je criteria op kan geven zoals lengte, leeftijd, opleidingsniveau, etc. Al deze functies zijn met het gratis Paiq Fun lidmaatschap niet mogelijk.

Bij het betaalde Paiq Select lidmaatschap krijg je iedere week ook 150 credits om vrij te besteden aan andere extra’s op de datingsite. Maar in plaats van te kiezen voor het betaalde Paiq Select lidmaatschap kun je bij het gratis Paiq Fun lidmaatschap ook credits kopen om van extra functies op de website gebruik te kunnen maken.  Credits kun je bijvoorbeeld inzetten voor foto-reacties, extra matches, het onthullen van foto’s, het onthullen van interesses, het onzichtbaar worden en het deblokkeren van geblokkeerde contacten.

De kosten van het betaalde Paiq Select lidmaatschap zijn de eerste maand 19,50 euro en de daaropvolgende maanden 9,50 euro per maand. Je kunt ervoor kiezen om voor een aantal maanden vooruit te betalen via iDeal, creditcard of Paypal. Maar je kunt ook en lidmaatschap voor onbepaalde tijd aangaan, in dat geval betaal je de eerste maand via iDeal en de daarop volgende maanden wordt het bedrag automatisch afgeschreven via automatische incassso.

Credits kun je verdienen of verkopen. Credits verdien je door vrienden uit te nodigen om lid te worden van Paiq en door je contacten te beoordelen op verzoek van Paiq. Ook kun je credits kopen met een eenmalige betaling via iDeal, CreditCard, PayPal of een 0900-nummer. Er zijn vier verschillende creditpakketten te koop, namelijk 65 credits voor 1,30 euro, 125 credits voor 3,00 euro, 250 credits voor 5,00 euro en 500 credits voor 9,00 euro. Het pakket van 65 credits is alleen via de telefoon te bestellen.

Paiq App

Paiq heeft een goed werkende mobiele applicatie waarmee je gemakkelijk nieuwe matches kunt vinden en kunt chatten. Daarbij geeft de app pushmeldingen wanneer je berichten ontvangt en wanneer je contacten online zijn. De app is geschikt voor Iphone en Android, maar er is ook een desktop versie beschikbaar die je eenvoudig kunt installeren op je computer. Op de Paiq app ontvang je matches waarvan de foto wazig is gemaakt. Naar mate je berichten stuurt naar deze mogelijke partner, wordt de foto steeds scherper. 

Daarnaast is er de app Into My Life. Deze app is weliswaar een product van Paiq, maar staat geheel op zichzelf. Bij deze mobiele app kun je een kijkje nemen in de levens van singles in je omgeving. Ook deze app is er zowel voor Iphone als Android.

Nieuws en kortingen Paiq

Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Paiq

Om je uit te schrijven voor Paiq kies je via menu, instellingen en dan uitschrijven.  Hierbij wordt je reden van uitschrijving gevraagd en moet je je wachtwoord invullen ter bevestiging.  Vervolgens krijg je een mail ter bevestiging van je uitschrijving en dit is ook meteen de laatste mail die van Paiq ontvangt. Je gegevens na uitschrijving verwijderd van Paiq.

Wil je Paiq niet helemaal verwijderen, maar gewoon een tijdje stopzetten? Paiq kent geen non-actief modus, maar je kunt wel de doorlopende betalingen voor het Paiq Select abonnement tijdelijk uitschakelen.

Gratis aanmelden

datingsites categorie advertenties
datingsites advertenties review

52 Reviews »

 1. Roland 27 december 2016 op 23:03 -

  1 grote fake zooi ik zou bannen die site…

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Mocroboy 29 december 2016 op 17:26 -

  Er zijn alleen twee dingen die in deze datingsite goed zijn.

  Het eerste is dat het matchsysteem wel een goede indruk geeft.

  Het tweede is een beetje leuk contact hebt met de vrouw, met de vrouw waarvan juist heel veel contact mee wilt hebben.

  Er zijn helaas veel meer slechte dingen aan deze datingsite dan goed dingen.

  Het eerste slechte aan deze site: de vrouwen waar je juist veel contact mee hebben zijn bijna nooit online, en maken valse beloftes die ze niet na komen.

  Het tweede slechte aan deze site: is dat de vrouwen waarmee je juist geen contact mee wilt hebben, juist altijd online zijn, en je alleen maar beledigen om geen reden.

  Het derde slechte aan deze site is dat: de grotendeels van deze vrouwen op deze datingsite, waarmee je leuk contact mee wilt, je blokkeren om geen reden, of meteen naar je uiterlijk kijken.

  Het vierde slechte aan deze datingsite, is dat de speeddating functie op deze site: waardeloos is en als je een vrouw krijgt, na uren wachten. Er komt meteen een vrouw die, je alleen maar staat te beledigen en minderwaardigheid complexen geven. Waar je juist niet op staat te wachten.

  Dus deze datingsite verdient maar 1 ster beoordeling. Eigenlijk verdient het geen ster, ach ja ik ben nu eenmaal een gulle gever.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Chantal 31 december 2016 op 15:19 -

  Niet aan Paiq beginnen. Er zitten super lelijke mannen op. Ze proberen je te testen. En je moet zo lang met iemand typen (10 minuten) zonder een foto te zien. Je kunt niet zelf iemand kiezen. Er is alleen dat stomme foto tournooi spel waar je perse uit ugly mannen kunt kiezen om mee te chatten. w waardering

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Ruben 7 januari 2017 op 16:07 -

  Zeer beknopt: waardeloos.

  Op zoek naar betrouwbare sites kwam ik deze tegen. Aangeprezen door Radar, dus dan denk je dat je wat hebt. Helaas, het is de moeite van het inschrijven niet waard geweest.

  Over hoe de matching werkt kan ik niets zeggen, want het is heel simpel: na 4 dagen had ik welgeteld 1 match met iemand. En dat was iemand die niet online kwam! Ook de match factor afstand deed niets, die ene match was van 85 km verderop.

  De speeddate is om dezelfde reden een flop. Daar heb ik letterlijk in 4 dagen tijd (waarvan drie tijdens werktijd, dus direct kunnen reageren op ntoficaties) nog geen enkele vrouw online gezien. Niet 1.

  Verder is de site een crime qua navigatie, profielinformatie is zeer onhandig weergegeven.

  Zijn het oplichters? Moeilijk te zeggen. Het is wel opvallend dat ik in de Randstad woon, maar bijna elk profiel dat ik opzoek via het foto toernooi is minstens 80 km ver weg, met behoorlijk veel profielen 120+ km ver weg. Het zou kunnen dat mijn profiel alleen goed matcht met vrouwen uit Overijssel, Friesland en Groningen… maar ik betwijfel het.

  Voor de verdedigers van Paiq: ik heb een nette foto gebruikt die het op meerdere andere apps goed doet. Mijn profiel is netjes ingevuld, vragenlijsten compleet gemaakt, interesses ingevuld. Ideale omstandigheden, en toch helemaal NIETS.

  Dus oplichters of incompetent, dat is een beetje de indruk die ik krijg. Ook heel zwak qua promotie, ik had er letterlijk nooit van gehoord tot ik er op deze site over las.

  Mijn advies: wil je een echte relatie en moet het gratis, dan werkt Knuz veel beter. Daar heb ik zelfs aktief sekscontacten gescoord, terwijl dat niet eens mag van de beheerders. Maar in ieder geval veel echte vrouwen waar je ook echt mee in contact kan komen als je iets voor de lange termijn zoekt.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. poot jacques 6 april 2017 op 00:51 -

  Ik krijg geen berichten meer vanaf zaterdag, de 1april en ik kan ook geen berichten meer sturen . I heb problemen met pop 3.base.be . Kunt je mij helpen, aub .? Dankt je .

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Jessica 6 april 2017 op 09:47 -

  Bij PaiQ aangemeld omdat het systeem me erg leuk leek. Echter al snel liep het op een teleurstelling uit. De mannen zijn eigenlijk in twee categorieen te verdelen: aan de ene kant de mannen die seks zoeken en aan de andere kant de mannen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis.

  Al met al erg onaangenaam, geen aanrader.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Anoniem 12 april 2017 op 22:20 -

  Niet aan beginnen,zitten alleen vrouwen op die nog lelijker zijn dan een varken.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Mariel 25 april 2017 op 20:17 -

  Bij mij goed resultaat.3 1/2 jaar samen.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Peltry 28 april 2017 op 08:33 -

  Niets anders dan goeds over Paiq!
  Mij viel het ook op dat er best veel lelijke mannen in het fototoernooi stonden. De gesprekken waren wel leuk. Inmiddels woon ik ruim een jaar samen met mijn Paiqdate. Het is zo’n enorme goede match qua levensstijl, karakters en visie, dat Paiq van mij een dikke 10 krijgt.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. henk 18 juni 2017 op 19:14 -

  lelijke vrouwe die denken dat ze heel heel knap zijn

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »