Relatieplanet

Britt Meijer 13 februari 2017 95
Relatieplanet
3.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
http://www.keurmerkveiligdaten.nl
thuiswinkel waarborg logo

 

 

 

 

Relatieplanet is met meer dan 5.000.000 leden en meer dan 200.000 waargebeurde liefdesverhalen, de grootste datingsites van de Benelux. Bovendien is Relatieplanet ook een van de oudste en bekendste datingsite van Nederland en België. Relatieplanet.nl bestaat al sinds 2002 en is al 7 jaar op rij datingwebsite van het jaar in Nederland. Daarnaast zijn er volgens Relatieplanet op ieder moment meer dan 85.000 singles actief aan het daten bij Relatieplanet en zij er volgens de datingsite meer dan 200.000 relaties voort gekomen. Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. Hoger opgeleiden, jongeren, ouderen, hetero’s en homo’s. Iedereen is welkom op relatieplanet.nl. Omdat het ledenbestand zo divers is, is de kans groot dat je er een match vindt en er voor jou ook een succesvol liefdesverhaal ontstaat.

Relatieplanet Betrouwbaarheid

Relatieplanet was een van eerste datingsites in Nederland en is ondertussen uitgegroeid tot de grootste datingsite van Nederland. Betrouwbaarheid is erg belangrijk voor Relatieplanet, zeker omdat het zo’n grote datingsites is. Relatieplanet beschikt over het Thuiswinkel Waarborg, wat garandeert dat je gegevens over een versleutelde verbinding worden verzonden en er vertrouwelijk met je informatie wordt omgegaan. Daarnaast voor het Thuiswinkel Waarborg ook regelmatig controles uit of de beveiliging van relatieplanet helemaal op orde is. Wel een veilig gevoel dus. Belangrijker is eigenlijk dat relatieplanet beschikt over het keurmerk Veilig Daten. Het Keurmerk Veilig Daten garandeert je dat er waarde wordt gehecht aan de betrouwbaarheid en de veiligheid van de leden. Zo wordt bijvoorbeeld de echtheid van alle inschrijvingen en leden van relatieplanet handmatig gecontroleerd. Alleen op deze manier kan relatieplanet de echtheid van haar leden garanderen. Dit geeft echter wel een fijn en vertrouwd gevoel. Je kunt dus met een gerust hart aan de gang op Relatieplanet.nl.

Ook beschikt de site over een zeer goede klantenservice, welke iedere dag van 09:00 tot 23:00 te bereiken is en welke 365 dagen per jaar geopend is. Je kunt dus op bijna ieder moment van de dag met je vragen bij een medewerker van Relatieplanet.nl terecht.

Dat de websites een van bekendste en meeste gebruikte datingsites is, valt ook op te maken uit het gegeven dat Relatieplanet.nl al jaren op rij genomineerd is voor datingsite van het jaar. En deze ook meermaals heeft gewonnen. Zo heeft Relatieplanet.nl deze prijs ook in 2014 èn 2015 gewonnen.

Inschrijven en inloggen Relatieplanet

Inschrijven op Relatieplanet.nl gaat zeer eenvoudig en is gratis. Op de homepage vul je je e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en geboortedatum in. Vervolgens ontvang je een email waarin je je account kan activeren. Je inschrijving is op dat moment geslaagd. Je kunt dan aan de slag met het verder invullen van je profiel.

In tegenstelling tot vele andere datingsites maakt de site nog geen gebruikt van een persoonlijkheidstest. Dit maakt het aanmelden erg makkelijk, je hoeft alleen wat informatie over jezelf in te vullen zoals je: uiterlijk, gezondheid, persoonlijke situatie, hobby’s, etc. Ook kun je een zoekprofiel opstellen. Je kunt hierin aangeven naar wat voor een persoon je op zoek bent.

Het invullen van je profiel is zeer eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Vanaf dat moment kun je op zoek naar een date. Ook ontvang je op basis van je matching-profiel een aantal matches. Dit maakt het zoeken wat eenvoudiger. Zeker nu Relatieplanet.nl een zeer groot ledenaantal heeft.

Gratis aanmelden

Kosten Relatieplanet.nl

Als je de volledige functionaliteit van de website wilt gebruiken, dan moet je een full membership aanschaffen. De kosten hiervan zijn:

1 maand €28,50
3 maanden € 14,50
6 maanden € 10,58
12 maanden € 7,21

Betalen geschied via het veilige iDeal of via creditcard.

Relatieplanet App

Relatieplanet.nl beschikt over een mobiele app met ondersteuning voor iOS en Android. Met de app van relatieplanet ben je altijd bereikbaar en kun je continue aan de gang blijven met daten. De app heeft veel functies, zo kun je berichtjes versturen, je gesprekken bekijken, naar matches zoeken of foto’s uploaden en versturen. Via iTunes en Google play is de app gratis te downloaden.

Nieuws en kortingen Relatieplanet.nl

Geregeld heeft Relatieplanet aanbiedingen en kortingsacties voor nieuwe leden. Blijf op de hoogte van de laatste acties en kortingen via onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Relatieplanet.nl

Je kunt je account deactiveren. Zo ben je tijdelijk niet meer zichtbaar op Relatieplanet.nl en kun je geen berichtjes meer ontvangen en versturen. Het gemakkelijke hieraan is dat je op een later tijdstip je account weer kunt activeren zodat je weer verder kan gaan en al je eerder gemaakte matches en berichten opnieuw kunt inzien.

Het verwijderen van je account zit wat verder verstopt, maar middels de zoekfunctie heb je dit zo gevonden. Het verwijderen van een account gaat zeer eenvoudig en gebeurd middels een druk op de knop.

Gratis aanmelden

datingsites categorie advertenties

95 Reviews »

 1. geer 29 september 2016 op 18:02 -

  zit er ook al bijna 1,5 jaar op maar nog nooit een date gehad meestal krijg je geen reactie terug of geen interesse terwijl de wensen 100% overeenkomen laatste maand en dan stop ik er mee

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. MAM 11 oktober 2016 op 17:20 -

  Na ongeveer een jaar een betaald lidmaatschap bij RP te hebben gehad, heb ik zojuist mijn profiel gedeactiveerd. Voorlopig heb ik het wel even gezien op deze site. Misschien dat ik in de toekomst nog eens terug kom.

  Het resultaat: één leuke date zonder vervolg en twee leuke e-mail wisselingen zonder vervolg. Ik moet bekennen dat ik er toch iets meer van had verwacht. Ik had niet gedacht dat het zó lastig zou zijn om contact te maken.

  Berichten van mijn kant werden door de dames niet beantwoord. Waar dat aan ligt? Geen idee… Ik heb erg mijn best gedaan om een leuke profieltekst te schrijven. Een aantal keren heb ik complimenten gekregen op mijn tekst, dus dat kan het niet zijn. Ligt het dan aan mijn manier van berichten schrijven? Ik schrijf altijd een net bericht (met aanhef, afsluiting, goed lopende zinnen, etc.) dat inhaakt op het profiel van de dame in kwestie. Vergeefse moeite, zo blijkt. Op die manier is de lol er natuurlijk snel af.

  Ik vind RP best een goede site. (Afgezien van het feit dat er niet meer gefilterd kan worden op de volledigheid van een profiel.) De site is prettig in gebruik en een abonnement is niet heel duur. Maar uiteindelijk zijn het de leden die de site tot een succes moeten maken en daar lijkt het mis te gaan.

  Zou het dan zijn dat je, net als in het echte leven, gewoon geluk moet hebben om iemand tegen te komen met wie het klikt?

  Tip: mocht je besluiten om een betaald lidmaatschap te nemen, doe dat dan vooral in de herfst- en wintermaanden, want dan zijn de meeste mensen actief op de site. In de zomer ligt de boel echt op zijn gat.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. EV 15 oktober 2016 op 21:52 -

  Ja prima site maar inderdaad zoals ze hier boven al aangeven is het wel belangrijk om nu een beetje te gaan daten. in de zomer is het allemaal toch wat minder ofzo en het is al duur genoeg relatieplanet.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Pino 19 oktober 2016 op 11:13 -

  Ik ben nu bijna twee maanden ‘op’ Relatie Planet actief en ik heb nu 5 dates gehad. Ik begrijp de kritiek niet zo. Ik vind het geweldig en het is een perfect platform om iemand te vinden. Ja, er zijn dames die maken nogal een punt van de afstand maar dan nog blijven er genoeg over om iets leuks mee te gaan doen. En ja, ik zorg voor een leuk profiel met genoeg foto’s en aanvullende tekst. Het niveau maakt in principe niet zoveel uit. Als je elkaar ontmoet weet ik meteen waar ik mee van doen heb qua niveau, dat is veel belangrijker. Het gaat om het vinden van die ene……….en dat ze er tussenzit is zeker.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Marc 20 oktober 2016 op 11:19 -

  De kritiek snap ik wel. Enige tijd lid geweest, op een gegeven moment 10 vrouwen per dag aangeschreven. Resultaat is 90 % reageert niet
  9% bedankt voor de eer.
  1 vrouw wou daten, kosten: €70,- per uur.

  Toen was ik er klaar mee.

  De dames hebben eisen waar je u tegen zegt. Voor die dames gaat het niet om een partner vinden maar iemand die in hun onderhoud voorziet.

  Mijn contract loopt overmorgen af zal zien of ik een reactie kan melden.

  Niet doen dus. Zonde van je geld.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. joppie 29 oktober 2016 op 07:01 -

  Relatieplanet werkt wel, alleen je moet geen nederlandsche vrouw zoeken,
  Ik ken zeer lelijke nl vrouwen en toch staan mannen er voor in de rij???

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Lei 30 november 2016 op 07:50 -

  Kan me helemaal in de kritiek vinden. Ik vind het tot nu toe een van de slechtste datingsites. Hij matcht vooral op wie jij bent en wat je leuk vind om te doen….maar het kan ook zijn dat jij bijv. Graag doet klussen en een hekel hebt aan koken… terwijl je een parter zoekt die dat juist andersom zoekt. Verder kun je niet goed genoeg selecteren waar je op valt. Met alle respect voor de makers…

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Mark (nickname) 21 december 2016 op 11:05 -

  De site zelf is goed maar de leden (lees, vrouwen) zijn ronduit slecht. Zoveel vragen over wat je verdient en of je financieel de boel wel in orde hebt. Ik heb in het verleden tweemaal een golddigger opgelopen daar en dit weekend verscheen er dus weer één, die ook nog eens mijn naam vergat! Financieel doe ik het trouwens prima, maar ik vertik het om hier ooit nog in te loggen. Bah.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. sandra 8 februari 2017 op 19:32 -

  ik ben geen lid van rp, jammer voor alle mannen die deze datingsite als negatief ervaren, stel je zelf de vraag is dit mijn weg om een vrouw aan te trekken, of zal ik een andere weg bewandelen? er bestaan meerdere wegen om een persoon te willen ontmoeten, ik werk met heel veel mensen, merk ook dat vrouwen zoekend zijn, en of teleurgesteld achter blijven, komt dus niet alleen bij mannen voor, ga voornamelijk vanuit jullie gevoel, vaak word er toch iets te snel naar het plaatje gekeken leer ook eens een persoon kennen eens welk uiterlijk degene mee heeft gekregen,
  misschien vindt dan degene wat hij zoekt,

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. mike werkhoven 13 februari 2017 op 01:07 -

  1 jaar lid nu van RP, eigenlijk zonder succes. Veel contact gezocht, altijd inhoudelijke en vriendelijke uitnodigingen gestuurd, Vaak ervaren dat de berichten geeneens worden gelezen. Ik krijg het idee dat er nogal wat hole profielen tussen zitten. Mogelijk omdat mensen niet de moeite nemen om zich uit te schrijven als interesse voor een relatieplanet is weggeebt door teleurstelling. Met name veel profielen van mensen die maar half lid zijn (dus niet betalend). Veel lege hulsen dus. Jammer dat zo`n site niet of nauwelijks functioneerd. Wat mij betreft daarom een dikke onvoldoende.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »