Relatieplanet

Britt Meijer 13 februari 2017 105
Relatieplanet
3.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
http://www.keurmerkveiligdaten.nl
thuiswinkel waarborg logo

 

 

 

 

Relatieplanet is met meer dan 5.000.000 leden en meer dan 200.000 waargebeurde liefdesverhalen, de grootste datingsites van de Benelux. Bovendien is Relatieplanet ook een van de oudste en bekendste datingsite van Nederland en België. Relatieplanet.nl bestaat al sinds 2002 en is al 7 jaar op rij datingwebsite van het jaar in Nederland. Daarnaast zijn er volgens Relatieplanet op ieder moment meer dan 85.000 singles actief aan het daten bij Relatieplanet en zij er volgens de datingsite meer dan 200.000 relaties voort gekomen. Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. Hoger opgeleiden, jongeren, ouderen, hetero’s en homo’s. Iedereen is welkom op relatieplanet.nl. Omdat het ledenbestand zo divers is, is de kans groot dat je er een match vindt en er voor jou ook een succesvol liefdesverhaal ontstaat.

Relatieplanet Betrouwbaarheid

Relatieplanet was een van eerste datingsites in Nederland en is ondertussen uitgegroeid tot de grootste datingsite van Nederland. Betrouwbaarheid is erg belangrijk voor Relatieplanet, zeker omdat het zo’n grote datingsites is. Relatieplanet beschikt over het Thuiswinkel Waarborg, wat garandeert dat je gegevens over een versleutelde verbinding worden verzonden en er vertrouwelijk met je informatie wordt omgegaan. Daarnaast voor het Thuiswinkel Waarborg ook regelmatig controles uit of de beveiliging van relatieplanet helemaal op orde is. Wel een veilig gevoel dus. Belangrijker is eigenlijk dat relatieplanet beschikt over het keurmerk Veilig Daten. Het Keurmerk Veilig Daten garandeert je dat er waarde wordt gehecht aan de betrouwbaarheid en de veiligheid van de leden. Zo wordt bijvoorbeeld de echtheid van alle inschrijvingen en leden van relatieplanet handmatig gecontroleerd. Alleen op deze manier kan relatieplanet de echtheid van haar leden garanderen. Dit geeft echter wel een fijn en vertrouwd gevoel. Je kunt dus met een gerust hart aan de gang op Relatieplanet.nl.

Ook beschikt de site over een zeer goede klantenservice, welke iedere dag van 09:00 tot 23:00 te bereiken is en welke 365 dagen per jaar geopend is. Je kunt dus op bijna ieder moment van de dag met je vragen bij een medewerker van Relatieplanet.nl terecht.

Dat de websites een van bekendste en meeste gebruikte datingsites is, valt ook op te maken uit het gegeven dat Relatieplanet.nl al jaren op rij genomineerd is voor datingsite van het jaar. En deze ook meermaals heeft gewonnen. Zo heeft Relatieplanet.nl deze prijs ook in 2014 èn 2015 gewonnen.

Inschrijven en inloggen Relatieplanet

Inschrijven op Relatieplanet.nl gaat zeer eenvoudig en is gratis. Op de homepage vul je je e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en geboortedatum in. Vervolgens ontvang je een email waarin je je account kan activeren. Je inschrijving is op dat moment geslaagd. Je kunt dan aan de slag met het verder invullen van je profiel.

In tegenstelling tot vele andere datingsites maakt de site nog geen gebruikt van een persoonlijkheidstest. Dit maakt het aanmelden erg makkelijk, je hoeft alleen wat informatie over jezelf in te vullen zoals je: uiterlijk, gezondheid, persoonlijke situatie, hobby’s, etc. Ook kun je een zoekprofiel opstellen. Je kunt hierin aangeven naar wat voor een persoon je op zoek bent.

Het invullen van je profiel is zeer eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Vanaf dat moment kun je op zoek naar een date. Ook ontvang je op basis van je matching-profiel een aantal matches. Dit maakt het zoeken wat eenvoudiger. Zeker nu Relatieplanet.nl een zeer groot ledenaantal heeft.

Gratis aanmelden

Kosten Relatieplanet.nl

Als je de volledige functionaliteit van de website wilt gebruiken, dan moet je een full membership aanschaffen. De kosten hiervan zijn:

1 maand €28,50
3 maanden € 14,50
6 maanden € 10,58
12 maanden € 7,21

Betalen geschied via het veilige iDeal of via creditcard.

Relatieplanet App

Relatieplanet.nl beschikt over een mobiele app met ondersteuning voor iOS en Android. Met de app van relatieplanet ben je altijd bereikbaar en kun je continue aan de gang blijven met daten. De app heeft veel functies, zo kun je berichtjes versturen, je gesprekken bekijken, naar matches zoeken of foto’s uploaden en versturen. Via iTunes en Google play is de app gratis te downloaden.

Nieuws en kortingen Relatieplanet.nl

Geregeld heeft Relatieplanet aanbiedingen en kortingsacties voor nieuwe leden. Blijf op de hoogte van de laatste acties en kortingen via onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Relatieplanet.nl

Je kunt je account deactiveren. Zo ben je tijdelijk niet meer zichtbaar op Relatieplanet.nl en kun je geen berichtjes meer ontvangen en versturen. Het gemakkelijke hieraan is dat je op een later tijdstip je account weer kunt activeren zodat je weer verder kan gaan en al je eerder gemaakte matches en berichten opnieuw kunt inzien.

Het verwijderen van je account zit wat verder verstopt, maar middels de zoekfunctie heb je dit zo gevonden. Het verwijderen van een account gaat zeer eenvoudig en gebeurd middels een druk op de knop.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

105 Reviews »

 1. Model 2 maart 2017 op 17:49 -

  Relatieplanet pleegt valsheid in geschrifte.
  Men stelt dat alle profielen op echtheid worden gecontroleerd. In de praktijk meerdere mensen tegengekomen die liegen in hun profiel, bijvoorbeeld leeftijd, maar ook grovere zaken, en Relatieplanet maakt een notitie, en de mensen kunnen verder daten.

  Als men al een klacht in behandeling nemen. Ze zijn naar Amsterdam verhuist? Je krijgt het gevoel geholpen te worden door een stel uitzendkrachten die het geen ruk kan schelen.

  Je wordt door sommige medewerkers niet serieus genomen, sterker nog je hebt er maar mee te doen.

  Ze besteden veel geld aan reclame. Toch hoor ik veel vrouwelijke dinnen klagen over het slechte match gehalte, dat ze lastig gevallen worden, dat mensen profielen niet lezen, en overspoeld worden met reacties. Ook iets waar Relatieplanet NIKS aan doet,

  Een meta irrititante site wat dat betreft.

  Er zijn ook positieve ervaringen, en heb zelf ook leuke mensen tegen gekomen.

  Inmiddels worden juridische procedures tegen deze site ondernomen en sommige leden, waaronder contact met de politie. Misschien dan dat het gelieg in profielen een keer ophoudt!!!

  Relatieplanet stelt dat ze geen legitimatie mogen vragen, tegelijkertijd stellen ze dat ze profielen op echtheid controleren. Dat is valsheid in geschrifte. Tevens tegen hun eigen gebruiksvoorwaarden sommige dingen.

  Ik roep een ieder op die vergelijkbare ervaring heeft om binnen de wet actie te ondernemen, zoals naar Kassa en de pers te stappen, juridische actie te ondernemen, en melding bij de politie te doen. Tevens bekenden te waarschuwen uitermate voorzichtig te zijn op de site.

  En dat dit soort sites stoppen met het uitmelken van singles, en daadwerkelijk goede dienstverlening leveren. Spuugzat deze fraude en oplichting. Relatieplanet stond erbij en keek er naar. Men heffe het glas, doet een plas, en gaat verder zoals het was.

  Sterke punten:
  Sommige mensen vinden liefde hier

  Zwakke punten:
  Klantenservice,
  Veiligheid,
  Leden die niet matchen die schrijven,
  Onbetrouwbaar,
  Laks,
  Geldklopperij,
  Geen prettige omgeving om te daten,
  Word te weinig met klachten gedaan,
  Leden die liegen, en waar te weinig mee gedaan wordt

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. sunny 10 maart 2017 op 01:22 -

  Relatieplanet = Opichter

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Anke 20 maart 2017 op 11:48 -

  Is een goede site. Vraag me alleen aleen af of iedereen mwt de juiste bedoelingen op de site staat. Er wordt negatief gesproken over vrouwen. Maar mannen nemen ook nog niet eens de moeite om te reageren of denken geen klik te hebben voordat een date heeft plaatsgevonden. Ik heb leuke contacten maar wat ik wel weer raar vindt dat als je een paar leuke dates hebt gehad en er iets leuks van wilt maken zo’n man toch nog regelmatig op de site zit. Daar heb je dan toch geen behoefte meer aan en welke vrouwen en ook jezelf hou je dan voor de gek.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Latnahc 29 maart 2017 op 17:02 -

  Zeer slechte ervaringen. Alleen heren die geïnteresseerd zijn in seks. Bijna in alle eerste gesprekken kwamen ze al met seksueel getinte vragen en opmerkingen. En in begin probeerde ik het gewoon te negeren en hem vragen te stellen over zijn hobby’s of zijn werk…maar kreeg zelden antwoord op die normale vragen. Een enkeling stuurde zelf een foto…. Ik werd er zeer ongepast van. Ik heb ook diverse keren klacht ingediend bij Relatieplanet. Ik zou relatieplanet nooit aan iemand aanraden.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Jan 3 april 2017 op 12:42 -

  Werkt Relatieplanet met fakeprofielen? Oordeel zelf. Van twee profielen kreeg ik binnen een paar uur exact hetzelfde bericht van 36 woorden (inclusief interpunctie). Toeval? Of werkt Relatieplanet met nepprofielen?

  http://i66.tinypic.com/11revjp.jpg

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. harry 19 april 2017 op 13:21 -

  Geen fijne site, als gratis lid (want om steeds te betalen wil je ook niet) heb je er niks te zoeken, krijg je als je een standaard interesse berichtje stuurt bijna altijd een afwijzing omdat dit zich er ook makkelijk voor leent. Ook begrijpt bijna niemand dat je dan gratis lid bent en je gegevens moet sturen voor verder contact..volgens mij staan er daar door vele al heel lang op die site wat RP prima uitkomt.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Friso 20 juni 2017 op 13:35 -

  Jammer dat veel dames de profielen van de heren blijkbaar niet goed lezen. Ik kreeg tientallen reacties van laagopgeleide dames met allemaal fors overgewicht, terwijl in mijn profiel toch duidelijk staat minimaal HBO-niveau en slank. Vooral de vrouwen van 55+ reageerden gretig, maar boden mij omgekeerd weinig.

  Ik vind dat veel vrouwen, als ze je een berichtje sturen, zichzelf ook vrij slecht presenteren met hooguit een zinnetje, dat weinig originaliteit kent. En te vaak ook enkel maar met een hartje/flirt-reactie.

  Profielen waarop al 2 weken niet is ingelogd, zouden moeten worden verwijderd of anders tijdelijk geschorst.

  Te veel oude profielen; te weinig dames die reageren op ook een beleefd en vriendelijk berichtje van een (goeduitziende) man.
  Door te veel reacties…?

  Relatieplanet trekt een erg mainstream-publiek aan. Wil je ietsje meer niveau naar lichaam en geest, zit je hier niet goed.
  Het blijft dan meestal bij datingvermaak.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. No name 26 juni 2017 op 10:43 -

  Ik lees nu de reviews. Nooit op de site gezeten.
  Wat mij opvalt is dat er veel mannen een review schrijven. Toch wel veel negatiefs over vrouwen. Volgens mij is het vrij simpel..als je de reactie niet aanstaat oid dan reageer je toch niet en bedankt de persoon. Dat laatste vind ik zelf belangrijk..is wel zo netjes. Ik weet dat er zo wel bij mannen als vrouwen fakes zitten. Hou dat gewoon in gedachten als je gaat chatten.
  Een waardering kan ik niet echt geven. Door de toch negatieve reviews durf ik geen lid te worden. Tenslotte wil niemand beetgenomen worden…

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Areivle 27 juni 2017 op 00:15 -

  Ik een reactie geplaatst maar niet tetug te vinden. Kennelijk omdat ik geen lid ben. Jammer

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. joe68 4 augustus 2017 op 21:04 -

  Vette nep site met veel loze profielen. Geen aandacht voor personen die al eeuwen niet meer ingelogd zijn en niet verwijderd worden. Praat volgens mij in 90 procent van de gevallen met een computer of iemand die ingehuurd is om te reageren. Na lang chatten geopperd om telefoon nummers uit te wisselen , wordt dat met gejuich begroet , maar vervolgens niets van de andere kant en ook niet meer online . Vreemd en verdachte .

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »