Knuz

Britt Meijer 11 januari 2015 26
Knuz
3
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
datingsites categorie advertenties

Knuz is een gratis datingsite! Knuz is er voor mensen die opzoek zijn naar een serieuze relatie. Knuz telt in totaal meer dan 400.000 leden en volgens haar zijn er al veel relatie gevolgd via haar website. Sinds 2008 is Knuz onderdeel van moedersite Relatieklik. De belangrijkste functies op de datingsite zijn gratis te gebruiken, voor een aantal extra’s wordt wel een vergoeding gevraagd. De dating site ziet er overzichtelijk uit en biedt veel verschillende functionaliteiten, waaronder chatten, bloementjes sturen en een lichtkrant.

Gratis aanmelden

Knuz.nl Betrouwbaarheid

De gratis datingsite Knuz beschikt niet over keurmerken zoals het keurmerk veilig daten of de thuiswinkelwaarborg welke de betrouwbaarheid van de datingsite verhogen. Ook is het niet duidelijk of de gegevens via een beveiligde verbindingen worden verstuurd en opgeslagen. Wanneer je een profiel aanmaakt op Knuz komt deze eerst op de ‘review’ stand. Zodra je profiel is gekeurd door de redactie wordt deze review stand weggehaald. De redactie kijkt naar de opgegeven informatie en controleert de betrouwbaarheid hiervan. Fijn dus dat de profielen op echtheid gecontroleerd worden. Ook wanneer je nieuwe foto’s toevoegt aan je profiel komen deze eerst onder review te staan. Ondanks dat de redactie de profielen controleert op Knuz staan er nog een groot aantal tussen zonder foto of duidelijke profieltekst.

Nadat je de gratis aanmelding hebt voltooid op Knuz.nl kun je van de volledige functionaliteit van de datingsite gebruik maken. Ook kun je alle bij de aanmelding ingevulde profielgegevens wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld ook nog je naam en geslacht wijzigen. Daarbij kun je onder het kopje ‘mijn profiel’ zoveel mogelijk over je zelf vertellen, zoals bijvoorbeeld je hobby’s en favoriete sport, eten, tv-programma’s etc. Ook kun je opties aan- of uitschakelen voor je profiel. Deze opties zijn een gastenboek, statistieken, fotoalbum, snelmenu, online status tonen, verjaardag status tonen, stemmen op je profiel en leeftijdscontrole berichten. Daarbij is het mogelijk om links naar je social media accounts toe te voegen aan je profiel, maar dit is niet verplicht. 

Op Knuz.nl wordt je emailadres en je telefoonnummer niet getoond of vrijgegeven aan derde. Ook kan je profiel alleen bekeken worden door andere leden van Knuz. Mensen van buiten het netwerk kunnen jouw gegevens dus niet zien. Je kunt er in alle gevallen zelf voor kiezen welke informatie je wel of niet wilt delen op je profiel.

Om de klantenservice van Knuz te bereiken kun je een e-mail sturen. Adres en telefoongegevens worden niet vermeld op de datingsite. Ook wordt er aangegeven dat er niet altijd snel geantwoord zal worden, omdat er geen helpdesk aanwezig is. Het is wel mogelijk binnen 24 uur antwoord te krijgen, maar hiervoor dien je te betalen.

Inschrijven en inloggen Knuz.nl

Inschrijven bij Knuz.nl is gratis. Na het aanmaken van je account kun je dus gebruik maken van alle functies op de site.

Om je het leven wat eenvoudiger te maken kun je bij het aanmaken van je profiel inloggen met behulp van je Facebook account. Je Facebookgegevens, inclusief profielfoto, worden dan automatisch ingeladen in de invulvelden. Gebruik je liever een alias of schuilnaam? In dat geval kun je er ook voor kiezen om de invulvelden zelf in te vullen. Er wordt gevraagd om je naam, geslacht, geboortedatum, land, provincie, e-mailadres, telefoonnummer en postcode. Deze laatste drie zullen niet zichtbaar zijn op je profiel. Daarnaast kun je ook je woonplaats invullen, maar dit is niet verplicht.

Voor je verder gaat met het aanmaken van je profiel dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en kun je ervoor kiezen om aanbiedingen en kortingsacties te ontvangen per e-mail. Daarbij wordt je erop gewezen dat Knuz.nl een website is voor mensen die een serieuze relatie/partner zoeken en dat je hier niet moet zijn voor eenmalige dates of one night stands. 

De volgende stap is het invullen van meer details voor je profiel. De volgende gegevens worden hierbij gevraagd: haarkleur, postuur, lengte, kleur ogen, huidskleur, opleiding, beroep, aantal kinderen en of je rookt of drinkt. Al deze velden zijn echter niet verplicht. Ook kun je invullen naar wie je zoekt; een man, vrouw of beide en tussen welke leeftijden. Ook het soort relatie waarnaar je op zoek bent kun je aanvinken, hierbij kun je kiezen uit vriendschap, een date, een relatie of een reisgenoot. Daarbij moet je een korte omschrijving van jezelf te geven, hiervoor dien je minimaal 10 woorden te gebruiken en je mag in deze omschrijving geen e-mailadres of telefoonnummer delen. Deze omschrijving over jezelf is verplicht.

Na het opslaan van de bovenstaande gegevens is je profiel aangemaakt. Je ontvangt een mail met daarin je wachtwoord, dit wachtwoord kun je na het inloggen veranderen in een zelf gekozen wachtwoord. Na het inloggen kun je je profiel nog verder aanvullen met informatie over je hobby’s, favoriete films, eten, boeken, etc.

Gratis aanmelden

Kosten Knuz.nl

Knuz.nl is een gratis datingsite waar je onbeperkt kunt zoeken, mailen en chatten zonder daarvoor te hoeven betalen. De belangrijkste functies zijn dus gratis. Hiervoor in de plaats werkt Knuz.nl met veel reclamebanners om toch inkomsten te vergaren. Ook ontvang je als lid 1-2 keer per maand een aanbiedingenmail. Wanneer je deze niet wilt ontvangen kun je voor 4 credits een gesponsord lidmaatschap nemen.

Daarnaast zijn er een aantal extra functies waarvoor je moet je betalen. Betalen op Knuz.nl werkt door middel van credits. Eén credit kost 1,30 euro (1,50 euro wanneer je betaald vanuit België). Je kunt credits aanschaffen met je mobiele telefoon of via iDeal. Bij aanschaf van een groot aantal credits via iDeal krijg je gratis bonus credits. Met je mobiele telefoon kan je credits per stuk aanschaffen, via iDeal kan je een bestellin plaatsen vanaf 3 credits.

Voor de volgende functionaliteiten worden één of meerdere credits gevraagd: 

 • Melding plaatsen in lichtkrant (1 credit)
 • Melding plaatsen op statusoverzicht (homepage) (1 credit)
 • Wijzigen van je schuilnaam (1 credit)
 • Knuz-sponsor, Knuz bannervrij en beter vindbaar (4 credits)
 • Omhoog plaatsen profiel in zoeklijsten (1 credit)
 • Snel contact opnemen met en reactie ontvangen van de redactie (< 12 uur) (1 credit)
 • Mijn bezoekersstatistieken op 0 zetten (1 credit)
 • Mijn bezoeken op andere profielen op 0 zetten (1 credit)
 • Mijn statusberichten verwijderen van de homepage van anderen (1 credit)
 • Plaats een bericht op het prikbord (1 credit) 
 • Een bloemetje versturen (1 credit)

Voor iedere transactie wordt een bevestiging gevraagd voordat de credits worden afgeschreven. In het handige transactie overzicht kun je terug vinden hoeveel credits je nog hebt en waaraan je al credits hebt uitgegeven. Dit is een gemakkelijke en belangrijke functie omdat de datingsite zo goed in de hand weet te houden hoeveel credits worden verbruikt. De gebruiker is er zich direct van bewust.

Naast de online dating faciliteiten van Knuz worden er verschillende evenementen voor singles georganiseerd. De kosten voor deze dating evenementen variëren tussen de 0 en 25,- euro. Over het algemeen is het voordeliger om je toegang in de voorverkoop te kopen dan aan de deur. Er wordt dan ook aangeraden om altijd even van te voren te reserveren.

Knuz.nl App

Knuz heeft een gratis dating app waarop dezelfde functionaliteiten als op de datingsite zelf gebruikt kunnen worden. Via de app is het mogelijk om gratis een nieuw account aan te maken, je kunt zoeken in alle profielen, contact opnemen met andere profielen (gratis en onbeperkt), je profiel beheren en foto’s vanaf je telefoon plaatsen op je profiel. Ook voor bestaande leden van Knuz is de dating app te gebruiken. Het is een verrijking op alle functionaliteiten van Knuz. Als extra kun je op deze app ook mensen vinden die zich bij jouw in de buurt bevinden. Een goede vorm van klantvriendelijkheid dus en het maakt online daten net dat stukje makkelijker. De app is zowel beschikbaar voor iPhone (apple telefoons) als voor Android (oa. Samsung telefoons). Je kunt de dating app van Knuz downloaden in de Appstore of Google Play.

Nieuws en kortingen Knuz.nl

Regelmatig heeft Knuz.nl nieuws en kortingen voor nieuwe en bestaande leden. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Knuz.nl

Uitschrijven bij Knuz is erg eenvoudig en doe je door via de menubalk op ‘extra’ te klikken. Hier kan je ervoor kiezen om je profiel definitief te deactiveren. Daarbij krijg je ook de optie om de reden hiervoor te vermelden, maar dat is niet verplicht. Vervolgens krijg je een bevestiging van je uitschrijving in je mailbox en kun je niet meer inloggen op de datingsite. Ook is je profiel niet meer zichtbaar voor andere leden.

Naast het definitief deactiveren van je profiel, kun je je eigen profiel ook verbergen voor anderen. Je kunt andere profielen dan nog wel bekijken en ook kun je berichten sturen naar andere leden, maar zij kunnen jou niet vinden en niet benaderen.

Gratis aanmelden

26 Reviews »

 1. Misleidend! 6 november 2015 op 17:59 -

  Deze datingsite is misleidend! Er staat 100% gratis maar dat is het niet. Je moet voor veel functies credits kopen en met een gratis account kun je bijna niks fatsoenlijks. KNUZ IS GEEN GRATIS DATINGSITE!!!!!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. NVT 14 mei 2016 op 11:54 -

  Mijn ervaring is slecht vaak krijg je geen antwoord terug veel mensen hebben een partner .
  Er zit een chat bij daar zit 90% mensen die een partner hebben .
  En vaak mensen dier er nooit zijn veel leden dus niet echt .

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. ZMR 1 september 2016 op 07:14 -

  Mijn ervaring is best slecht, ondanks ik er nu nog steeds op sta en ook door berichtjes te schrijven laat zien dat ik interesse heb.

  Het blijft vooral bij kijken weinig tot geen reacties. en ik heb niet het idee dat er mensen zitten die echt opzoek zijn of er zitten om hun geluk te vinden.

  Waardeloos !

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Futureworld '82 16 oktober 2016 op 18:20 -

  EEN FAKE-SITE.

  Mijn ervaring; en dat is van zes jaar geleden. Wordt hier geen lid van.

  Ik kwam ooit iemand tegen, die mij vertelde dat hij zijn vriendin (die bij hem was toen) op knuz. leerde kennen, en dat de site gratis was. Nou ja, ik wilde ook een vriendin in mijn leven en ik dacht die daar te kunnen vinden.
  Geen reacties, totdat ik een verzoek kreeg van een vrouw uit Novosibirsk (Rusland), die zichzelf Yulia noemde. Een paar kerr schreef ze mij, en ik schreef haar een of twee keer om haar te vertellen dat de afstand tussen haar en mij te groot was.
  Twee weken later kon ik het wachtwoord van mijn toenmalige e-mail-adres veranderen, omdat er verscheidene malen spam-berichten vanuit mijn e-mailadres (door een ander werden verstuurd, mogelijk was het degene die zich voordat al Yulia). Dit heeft mij enkele vriendschappen gekost en onder vuur gelegd.
  Mijn raad; omloop deze pokkensite. Het levert je enkel ellende op.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. 1e klas humor 1 november 2016 op 21:10 -

  Schitterend! Wat moet ik lachen om een hoop comments hier. Voor mensen die gezond kunnen nadenken kan je bij knuz gewoon gratis chatten, mailen en profiel bijhouden. Voor mensen die afhankelijk zijn van digitale bloemetjes en dergelijke onzin, tja daar moet je wel voor betalen. Wees ff realistisch mensen..hoe kunnen ze anders gratis zo’n grote functionerende database aanbieden. Zeiken moet je op de plee doen!!
  Veel inactieve leden zijn er ook doordat het gratis is, maar die kan je er makkelijk uitfilteren. Zonder een cent te betalen heb ik mensen leren kennen en een paar dates gehad. Ik noem dat gratis 😉

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Garbrand 2 februari 2017 op 00:32 -

  Ik heb één fout woord gebruikt bij aanmaak van mijn profiel en werd gelijk geblokkeerd. Alsof meiden die “daten” nooit aan sex doen. Alsof vrouwen niet van sex houden. Vreemde mensen achter deze website. Zij hebben een zuster-site genaamd “matchclub.nl”. Ook één en al nep en je reinste bedriegerij. Middels, jawel, credits. En ze houden vol. Dagelijks talloze nep-berichtjes van andere profielen die “met je willen”. En in allemaal dezelfde stijl getypt. Dit gaat al maanden zo door maar trap er niet in natuurlijk. Ik bekijk hun volhardendheid om geld aftetroggelen van mensen met verbazing.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. japio 2 februari 2017 op 16:43 -

  Bende

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. total looser 1 april 2017 op 11:50 -

  Ik snap die reviews niet. De site is gewoon gratis. Wil je gebruik maken van extra (en niets toevoegende) opties dan betaal je daarvoor, maar het contact maken , chatten enz is gewoon gratis.

  Nadeel blijft dat er een hoop dames alleen chatten met elkaar, dagelijks profielfoto’s op de ‘wall’ plaatsen en volgens mij niet echt op zoek zijn naar een man.
  Spoeling is best wel dun qua aanbod. Vooral als je de zoekopdracht beperkt tot ”atletisch’ en/of ‘slank’ 😀

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. jose 2 april 2017 op 14:44 -

  Ik sluit mij eigenlijk wel een beetje aan bij total looser.Deze site is gratis. Dus als je veel verwacht kan t nog wel eens tegenvallen. Als je realistisch bent kan het dus weer meevallen. That`s life. Of ga je op straat allerlei leuke mensen vragen in hoeverre diegene nog single is, óf sex wil ,óf gewoon vriendschap?. Zou wel een dolle boel worden.. :-) .. Eigenlijk wel grappig ,maar goed..Daarom datingsites. Bekijk dingen dus in perspectief .Tuurlijk heb ik ook zo ook mijn ergernissen maar dat ligt vaker aan mij, dan aan de site op zich. Goed. Ik ga maar weer ns verder met poetsen.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Ben 20 april 2017 op 14:10 -

  Kl*te site de wall wordt verpest door ene Aletta en haar dochter samen iedereen de grond in trappen en leugens verkondigen.. mij zie je er nooit meer

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »