50Liefde

Britt Meijer 19 maart 2018 143
50Liefde
3.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

50liefde is een van de grootste datingsites voor 50 plussers in Nederland. Zo als de naam al doet voorkomen richt zij zich op de 50 plusser. De datingsite heeft een fris en overzichtelijk uiterlijk en blinkt uit door zijn goede gebruiksgemak. Ook voor mensen die niet heel bedreven zijn met de computer kunnen prima terecht op deze dating site. Op 50 liefde ben je niet aan het goede adres als jij kortstondige flirts wilt. Een duurzame, leuke en serieuze relatie: daarvoor kun jij je aanmelden op deze datingsite.

Opvallend is dat er niet bekend is hoeveel leden er op dit moment actief zijn op 50liefde.nl. Ze spreken zelf over ‘duizenden’ maar niet over concrete aantallen. Wel is er transparantie over de man / vrouw ratio die op moment van review op 57% vrouw 43% man staat. Dit is natuurlijk een erg goede verhouding, meestal zijn de mannen veruit in de meerderheid. Tevens wordt er vermeld dat er in het afgelopen jaar ruim 1 miljoen berichten zijn verstuurd wat volgens de dating site duidt op veel actieve leden. Uiteraard vergoot dit de kans op een match voor jou! Dit valt ook af te lezen aan het aantal succesgevallen via de datingsite. Volgens 50liefde slaagt meer dan 30% hier en vindt die een geschikte match of partner.

Gratis aanmelden

Betrouwbaarheid 50Liefde

50 liefde doet haar best om een betrouwbare datingsite te zijn. Dat moet ook wel nu de datingsite landelijk bekend is van de radio en tv reclames. Op het moment dat jij je gegevens kunt achterlaten op 50liefde.nl kom je direct in een beveiligde omgeving terecht, te herkennen aan “https://” of het slotje in je browser. Dit bekent dat je informatie versleuteld wordt en daarom niet zomaar te onderscheppen is.

Daarnaast worden profielen handmatig gecontroleerd en hierdoor loop je minder risico dat je opgelicht wordt of een nep profiel tegenkomt. Iets wat vaak een groot probleem is op gratis datingsites. Je kunt zo dus met een gerust hart een berichtje sturen naar een lid van 50 liefde. De kwaliteit van het ledenbestand in combinatie met de goede match-procedure zorgt ervoor dat ruim 33% van de leden daadwerkelijk een partner vind op 50liefde.nl. Helaas konden we geen inzicht krijgen in de daadwerkelijke cijfers, maar we geloven deze dating site op hun woord. Qua veiligheid en betrouwbaarheid zit je hier wel goed.

Een ander bijkomend voordeel is, dat je bij de datingsite ook anoniem een account kan aanmaken. Zo kun je het eerst proberen en je persoonlijke informatie beschermen. Mocht de datingsite bevallen kun je altijd er nog voor kiezen meer te delen. Zo weet niet iedereen in een keer dat je lid bent van de datingsite 50liefde. Waar natuurlijk iedereen zijn reden voor kan hebben, dat je niet wil dat het bekend is.

Inschrijven en inloggen

Inschrijven gaat heel gemakkelijk bij de datingsite. Vanaf hier ga je echt merken dat 50liefde.nl uitblinkt op gebruikersgemak ten opzichte van andere datingsites. In eerste instantie is het enige wat jij in hoeft te vullen of je man of vrouw bent, je naam, e-mail adres en waarnaar je op zoek bent. Zowel hetero als biseksueel behoort tot de mogelijkheden. Vervolgens ontvang je een verificatie e-mail die je moet bevestigen. Zo kun je dus ook lekker anoniem beginnen met het zoeken van een date bij 50liefde.

Later maak jij je profiel compleet en hoe vollediger je dit invult, hoe beter de matches die jij krijgt, bij jou zullen passen. Het valt ook op dat je op deze dating site op elk moment hulp kunt inroepen. Mail of bel de klantenservice op moment dat je problemen hebt en er wordt snel en accuraat gereageerd. De telefonische bereikbaarheid is iets waarmee 50liefde.nl zich onderscheid in vergelijking met andere datingsites. Als je eenmaal je profiel hebt ingevuld, kom je in de omgeving terecht waarin jij contact kunt opnemen met andere singles. Via dit gratis lidmaatschap heb je toegang tot alle basis functies. Met een gratis lidmaatschap zijn het aantal foto’s dat je kunt bekijken beperkt. Ook op moment dat je berichten wilt uitwisselen moet je betalen.

Gratis aanmelden

Kosten 50Liefde

Op moment dat jij gebruik wilt maken van een betaald lidmaatschap kun jij je gemakkelijk inschrijven. De kosten zijn gemiddeld ten opzichte van vergelijkbare dating websites. Er bestaan 3 verschillende lidmaatschappen namelijk:

 • Lite Premium: 3 maanden voor 29,99 euro per maand
 • Classic Premium: 6 maanden voor 24,99 per maand
 • Comfort Premium: 12 maanden voor 17,99 per maand

Een betaalde versie geeft je de veel meer mogelijkheden. We hebben de belangrijkste opgesomd:

 • Onbeperkt matchgame spelen
 • Onzichtbaar surfen
 • Bezoekers van uw profiel bekijken

App 50Liefde

Op moment van review beschikt 50liefde.nl niet over een dating app, maar wel over een mobiele versie van de website die goed werkt. Ook op tablet en mobiele telefoon kun je dus onbeperkt genieten.

Gratis aanmelden

Nieuws en kortingen

50liefde.nl heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten of een 3 dagen een gratis lidmaatschap. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven 50Liefde

Als je om een of andere reden je profiel wilt verwijderen op 50liefde.nl dan gaat dat vrij gemakkelijk. Om je profiel te verwijderen moet je wel ingelogd zijn. Klik vervolgens op mijn account -> profiel aanpassen -> profiel verwijderen. Let op! Je krijgt een e-mail waarin jij moet bevestigen dat jij je account wilt verwijderen. Pas nadat dit bevestigd is, is het account verwijderd. Jouw gegevens worden wel nog 3 maanden bewaard. Handig als je weer opnieuw wilt activeren, maar minder leuk als je direct verdwenen wilt zijn.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

143 Reviews »

 1. 50plusdater 27 maart 2016 op 16:13 -

  Kan ook niet als onderstaande reacties niet zeggen dat ik echt heel erg te spreken ben over dit soort sites, het lijkt meer alleen de marketing die erachter zit die het 50plus maakt dan eigenlijk de hele datingsite zelf. Mwah dus.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Roos 18 maart 2016 op 20:47 -

  Slechte site,ten onrechte schrijven ze geld af, bovendien kun je niet reageren
  60 euro voor twee maanden betalen .belachelijk

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Daan 18 maart 2016 op 09:59 -

  Slechte site riekt naar oplichting je gaat betalen en daarna geen antwoorden op je berichten. Trap er niet in.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Chantal 25 december 2015 op 20:19 -

  Voor een vrouw op leeftijd vind ik dit een redelijk goede site. De meeste mannen springen nog wel op je af en volgens mij zijn er meer mannen dan vrouwen op de site (of in ieder geval meer actieve) maar goed daar moet je maar mee leven dan. Je krijgt wel lekker veel keuze haha

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Nullicedo 22 december 2015 op 16:57 -

  Ik vindt de website gebruikersvriendelijk en heb niet het idee dat er (veel) fake accounts zijn.
  Omdat hetgeen je als gebruiker over je zelf verplicht bent in te vullen beperkt is zijn de profielen vrij plat, dit beperkt de zoekcreteria voor het zoeken
  naar geschikte profielen. Raadselachtig vindt ik het hoe ‘Mijn Matches’en ‘Matchgame’ tot standkomen met zo’n beperkte hoeveelheid gegevens binnen een profiel.
  Wat voor alle datingsites van toepassing is; eerst betalend lid worden voor dat je echt gebruik kan maken van de mogelijkheden. Mijn algemene indruk van deze
  datingsite: Als je serieus op zoek bent naar een relatie zijn er waarschijnlijk geschiktere sites te vinden waar meer diepgang in de profielen te vinden is.
  Als dit niet bovenaan je lijstje staat dan kan je hier veilig, gemakkelijk en voor niet al te veel geld de gezelligheid vinden waar je naar op zoek bent.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Flop 12 november 2015 op 23:04 -

  Slechte site. Weinig profielen. Je ziet dat er fale profielen zijn. Ik ga voortaan alleen nog op datingsites met een keurmerk!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Antia 9 november 2015 op 19:36 -

  Ik ben reeds maanden actief op 50 liefde maar ik heb nog nooit een relatie gekregen. Wel afspraken maar dat loopt steeds op niets uit. Wat een verspilde moeite. Ik begin er nooit meer aan.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Dave54 15 oktober 2015 op 17:47 -

  Als je goed kijkt dan zie je dat veel van de vrouwelijke profielen niet echt zijn. Ze reageren wel, dat maakt het lastig. Aan de foto kun je het snel zien. Ook de profieltekst is vaak beknopt en hetzelfde.
  Weinig echte leden op dit moment denk ik…

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Henk 11 oktober 2015 op 22:19 -

  Goede dating site. Ik wilde eens een kleinere site gebruiken, na tegenslagen op de grotere dating sites. Het beviel mij dat ik op deze site al snel in contact raakte met een vrouw, en uiteindelijk daar ook een date aan overhield. In tegenstelling tot de grote concullega’s van 50liefde.nl

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Harvey 19 september 2015 op 22:09 -

  Volgens mij zijn een groot deel van de profielen fake, ze worden in dezelfde stijl geschreven, vaak op het zelfde tijdstip verstuurd of met 2 uur tussenpozen (verschillende shifts?), het duurt meestal dagen weken voordat iemand antwoord. Pas op het moment dat het abonnement verloopt word je overspoeld met berichten. Het is mij nog nooit gelukt om met iemand van de site een date te krijgen. Zo gauw je hierover begint stoppen de mails of worden er de meest waanzinnige verhalen opgehangen om niet te daten.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »