Seniorendating

Britt Meijer 18 september 2015 3
Seniorendating
1.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
datingsites advertenties review

Zoals de naam van de datingsite het al verklapt, is ‘Senioren dating’ speciaal opgericht voor senioren die op zoek zijn naar een vriendschap of relatie. Zo kan iedere single van 50 jaar of ouder uit Nederland of België zich aanmelden op deze datingsite, om op zoek te gaan naar een leuke vriend of vriendin of serieuze partner. Senioren dating is gestart in 2001. Sinds de oprichting van de datingsite, hebben ruim 8500 leden zich aangemeld voor deze datingsite. Dit komt niet alleen omdat de datingsite overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is, maar ook omdat de datingsite vele mogelijkheden biedt voor leden. In deze review lees je meer over de datingsite Senioren dating.

Gratis aanmelden

Senioren dating Betrouwbaarheid

Er zijn vele datingsites te vinden, maar lang niet alle datingsites die online te vinden zijn, zijn even betrouwbaar. In deze alinea lees je in hoeverre Senioren dating een betrouwbare datingsite is. Hierbij kijken wij naar de bescherming van de privacy van leden, het opslaan van gegevens door de datingsite en het beleid tegen fake leden.

Als je start met online dating, vind je het natuurlijk belangrijk dat jouw privacy goed gewaarborgd wordt. Datingsite Senioren dating doet dit door het vermelden van telefoonnummers, e-mailadressen en homepages (bijvoorbeeld van persoonlijke websites) te verbieden. Verder is onderlinge communicatie tussen leden alleen mogelijk via de beschikbare ledenservice. Als Senioren dating ontdekt dat een profiel toch een telefoonnummer, e-mailadres of homepage bevat, wordt het profiel direct verwijderd. Op deze manier wil Seniorendating de privacy van haar leden zo veel mogelijk beschermen. En omdat de gegevens van leden in een beveiligde database worden opgeslagen, hoef je je geen zorgen te maken dat jouw persoonlijke gegevens (zoals je naam en e-mailadres) op straat komen te liggen.

Een groot nadeel van de datingsite met betrekking tot de betrouwbaarheid van Seniorendating, is het feit dat Senioren dating jouw profiel ook op andere, gelieerde sites toont. Op deze manier wil Seniorendating jouw kans van slagen vergroten. Qua leden bereikt jouw profiel een groter bereik. Echter het is niet bevorderlijk voor de privacy van leden. Houd er dus rekening mee dat jouw profiel niet alleen op de datingsite van Seniorendating staat, maar ook op andere datingsites getoond kan worden.

Wat Seniorendating wel erg goed doet, is het weren van fake leden. Dit zijn leden die de datingsite niet bezoeken om de juiste redenen, maar alleen een profiel maken om commerciële doeleinden. Omdat het verzenden van berichten op Senioren dating betaald is, worden de meeste fake leden geweerd. Voor hen is het nu niet meer interessant om gebruik te maken van deze datingsite om geld te verdienen, omdat men nu eerst zelf moet betalen. Komt het toch voor dat leden van Seniorendating te maken krijgen met fake leden, dan kan men dit direct melden door middel van de ‘Rapporteer Valsspeler’ functie op de datingsite. Als men dit doet, wordt het betreffende lid zo snel mogelijk verwijderd. Op deze manier houdt Seniorendating de datingsite vrij van fake profielen en oplichters. Senioren dating heeft geen keurmerk voor veilig online daten, dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat de datingsite profielen toont op meerdere datingsites tegelijk. Seniorendating scoort op betrouwbaarheid matig.

In het kort: op de datingsite is het verboden om telefoonnummers, e-mailadressen en homepages te vermelden in een profiel, om leden zo veel mogelijk te beschermen tegen misbruik van hun gegevens. Daarnaast onderneemt Seniorendating adequaat actie tegen fake leden, om de online dating ervaring van leden voor Senioren dating positief te houden. Het enige nadeel van de datingsite, is dat profielen van de datingsite ook op andere websites worden getoond. De datingsite zegt dit te doen om het succes te vergroten, maar dit is niet bevorderend voor de privacy. Hier dien je dan ook zeker rekening mee te houden bij het inschrijven voor Seniorendating.

Inschrijven en inloggen Seniorendating.nl

Om je in te schrijven als gratis lid bij Seniorendating.nl, dien je enkele gegevens in te vulen. Zo kies je een gebruikersnaam en wachtwoord voor de datingsite, vul je jouw e-mailadres in en geef je aan wat je geslacht is en waar je naar op zoek bent. De datingsite is ook toegankelijk voor stelletjes, dus als je een stel bent of op zoek bent naar een stel, kun je dit ook aangeven bij het inschrijven voor de datingsite. Tot slot vul je jouw woonplaats, provincie, geboortedatum in en geef je aan of je rookt en drinkt. Als je dit alles hebt ingevuld, klik je op ‘Verstuur’ en krijg je een bevestigingsmail op het aangegeven e-mailadres. Door op de link in deze bevestigingsmail te klikken, wordt jouw account officieel geactiveerd en kun je starten met het maken van een advertentie op Seniorendating.nl.

Gratis aanmelden

Kosten Seniorendating

Als je gratis lid wordt van Seniorendating, heb je maar weinig mogelijkheden op de datingsite. Zo kun je als gratis lid alleen inschrijven en een profiel aanmaken op Senioren dating, maar is het niet mogelijk om berichten te sturen of echt contact te leggen. Om dit wel te kunnen doen, kun je een full member abonnement afsluiten. Dit abonnement bevat de volgende functionaliteiten:

 • Het sturen van berichten naar andere leden.
 • Het plaatsen van een pincode op een foto. Als je dit doet, wordt de foto alleen getoond als de gebruiker een pincode invoert. Deze pincode kan hij/zij bij jou opvragen. Zo kun je zelf bepalen wie jouw foto’s zien en wie niet.

Om een full member te worden, dien je een betaling te verrichten door middel van iDeal, PayPal, een creditcard of een overschrijving. Het kleine bedrag dat een full member abonnement kost, wordt naar eigen zeggen door Seniorendating gebruikt om de datingsite te onderhouden en promoten. Zonder winstoogmerk dus.

Senioren dating App

De datingsite Seniorendating heeft ten tijde van deze review geen mobiele dating app. De datingsite is ook niet geoptimaliseerd voor het gebruik van een mobiele telefoon of tablet. Houd hierbij dus rekening bij het uitkiezen van een datingsite.

Nieuws en kortingen Seniorendating.nl

Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Seniorendating.nl

Om je uit te schrijven voor Seniorendating, dien je enkele stappen te ondernemen. Zo log je eerst in met jouw gebruikersnaam en wachtwoord, waarna je op jouw profiel terecht komt. Hier vind je een link om je uit te schrijven voor de datingsite. Als je op de pagina voor uitschrijven terecht bent gekomen, dien je eerst jouw account uit te schakelen of te deactiveren. Je account is nu niet meer actief en ook niet meer vindbaar voor andere leden. Vervolgens kun je ervoor kiezen om jouw deactivatie ongedaan te maken, of jouw profiel helemaal uit de database te verwijderen. Als je je profiel verwijdert, worden al je gegevens uit de database van Senioren dating gewist en kun je jouw profiel niet meer activeren. Wil je alleen voor een bepaalde periode geen gebruik meer maken van de datingsite, dan is het deactiveren van het profiel voldoende. Als je dit doet, kun je het profiel namelijk weer activeren wanneer jij dit wil. Zo hoef je geen nieuw account aan te maken.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

3 Reviews »

 1. Frans 29 januari 2017 op 21:32 -

  Als je een echt leuke datingsite wilt proberen kan ik deze aanraden.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Soof 8 november 2016 op 16:57 -

  Leuk voor de oudjes onder ons. klein bedrag en veel mogelijkheden

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Miranda 20 mei 2016 op 15:16 -

  Gezellige website waar ik veel contact heb met mensen. Voor de verandering eens een datingsite waar mensen wel eerlijk zijn. Gewoon veel mensen van mijn leeftijd die opzoek zijn naar wat gezelligheid. Heb wat leuke afspraakjes gehad hier! Kan het iedereen aanraden die gewoon een gezellige dag wil hebben!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »