Bidates.nl

Britt Meijer 16 maart 2015 3
Bidates.nl
3.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruikersgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

Bidates.nl is een datingsite die zich oriënteert op mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een biseksuele partner. De dating site bestaat sinds 2013 en de opzet is correct en overzichtelijk.  Op de landingspagina staat feitelijk alles wat je nodig hebt: (1) Een plek waar je jezelf kunt inschrijven, (2) een plek om in te loggen als je al lid bent en (3) een keuzehulp waarmee jij je doelgroep bepaald, zijn de belangrijkste onderdelen. Tijd om wat dieper op deze bi datingsite in te gaan. We starten met een globale kijk op de betrouwbaarheid.

Gratis aanmelden

Bidates.nl betrouwbaarheid

Op het moment van review door datingsites.nl, zijn er geen keurmerken op de site aanwezig. Tegelijkertijd zijn er ook geen slechte recensies te vinden, wat erop wijst dat Bidates.nl gewoon een betrouwbare partij is. De site is nog jong, dus misschien zijn ze er nog mee bezig. Ook de SSL verbinding (beveiligde internet verbinding die uw privacy waarborgt) is nog in de maak. Dit zijn duidelijke verbeterpunten waar de auteurs van de website nog mee aan de slag kunnen.

Inschrijven Bidates.nl

Het inschrijven bij Bidates gaat razendsnel en eenvoudig. Zo zeggen ze zelf dat je je binnen 3 seconden kunt aanmelden, dat lijkt ons wat optimistisch, maar snel gaat het wel. Eerst vul je een gebruikersnaam in. Dit mag natuurlijk je eigen naam, vergezeld met een nummer zijn maar dat hoeft natuurlijk niet. Daarna geef je aan of je man of vrouw bent en naar wat voor partner je op zoek bent. Het dropdown menu geeft je meerdere opties waar je uit kunt kiezen: Bijna vanzelfsprekend (1) Een man die een vrouw zoekt, (2) een vrouw die een man zoekt (3) een man opzoek naar een andere man en (4) een vrouw op zoek naar een andere vrouw.

Vervolgens wordt er op leeftijd gesegmenteerd. Hier geef je aan naar welke leeftijd je voorkeur uitgaat van de man of vrouw die jij zou willen ontmoeten. Ook wordt om je eigen geboortedatum gevraagd. De minimale leeftijd is 18+. Tot slot dien je je e-mailadres in te voeren en de privacy policy te lezen en te accepteren. Nu kun je op “Nu gratis aanmelden” klikken en je krijgt direct een bericht dat er een mail jouw kant op is gegaan om je aanmelding te bevestigen. Zie je hem niet? Dan staat hij vast in je spamfolder. In deze mail staat een linkje of koppeling waar je op moet klikken om je account daadwerkelijk te activeren. Je gaat meteen naar de pagina toe waar je al je gegevens om een compleet profiel aan te maken in kunt vullen.

Gebruik Bidates

De gegevens die je reeds had ingevuld zijn overgenomen. Dat is enorm fijn. Vanaf nu is er ruimte om je profiel aan te vullen.  Dingen als woonplaats, lichaamsbouw, piercings en nog veel meer kun je invoeren. Hoe meer er wordt ingevuld, hoe beter Bidates.nl jouw kan matchen met andere profielen en vice-versa.
Aan de rechter kant kun je naast je profielfoto, meerdere foto’s uploaden om je profiel nóg aantrekkelijker te maken en dus ook meer op te laten vallen. Ook is er ruimte voor een korte persoons beschrijving, van iemand waarnaar je opzoek bent.  Belangrijk is dat je niet vergeet om na het invoeren van nieuwe gegevens op de knop ‘opslaan’ te klikken. Anders gaan de gegevens verloren. Heb je alles netjes ingevuld en ben je tevreden? Dan kun je het inschrijven bij deze als afgerond beschouwen. Je bent nu klaar om gematcht te worden met andere profielen!

Gratis aanmelden

 

Kosten Bidates.nl

Voordelig is dat je bij Bidates.nl geen abonnement hoeft af te sluiten. Je kunt gewoon alle berichten die je ontvangt van andere gebruikers, inzien.  Dit werkt als een soort no-cue no pay. Om contact te maken met andere heb je credits nodig. Deze credits dien je te kopen en de kosten hiervoor zien er als volgt uit:

Telefonisch aankopen van credits kost €1,40. Dit zijn eenmalig te maken kosten en de vermelding hiervan is discreet.
Daarnaast is het ook mogelijk om een bundel met credits aan te schaffen. Dit is nog voordeliger ook:

 • 10 credits –  €10 –       €1,00 per bericht
 • 25 credits – €22,50 – €0,90 per bericht
 • 50 credits –  €40 –       €0,80 per bericht
 • 100 credits – €75,00 – €0,75 per bericht
 • 300 credits – €200 –     €0,66 per bericht

Betalingen van deze bundels zijn mogelijk met:

 • iDeal
 • Click & Buy
 • Visa/Mastercard
 • Maestro
 • Bancontact/ MrCash

Op je afschriften komt de volgende vermelding te staan: “Stg Derdengelden Pay.nl inzake Securesafepay”. Op deze manier zal er nooit iemand achter komen waar deze betaling of betalingen precies voor zijn, mocht je dit om wat voor reden dan ook verborgen willen of moeten houden. De privacy wordt hier correct gewaarborgd! 

App Bidates.nl

Momenteel is er voor Bidates.nl geen app verkrijgbaar. Wel is de site met alle mobiele apparaten te bezoeken. Chatfunctie is uitsluitend mogelijk via de webbrowser.

Nieuws en kortingen Bidates.nl

Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina. 

Uitschrijven Bidates.nl

Uitschrijven op Bidates.nl is gemakkelijk. Als je je partner gevonden hebt en geen behoefte meer hebt om van Bidates.nl gebruik te maken, dan kun je je profiel gewoon laten verwijderen. Om dit te doen, moet je wel even inloggen. Heb je dit eenmaal gedaan, dan zie je in de lichtgroene balk bovenaan, waar Profiel zoeken, Mijn profiel et cetera te vinden zijn, aan de rechterkant een tandwieltje staan. Klik je daarop, dan krijg je drie opties. Mijn meldingen wijzigen, Mijn wachtwoord wijzigen en Mijn profiel verwijderen. Je klikt op de laatste en je gaat meteen naar het scherm waar jij je profiel uit het systeem kunt laten weghalen. ‘Mijn account definitief verwijderen’ staat er bovenaan geschreven, met daaronder in rode letters: ‘Let op: na deze actie is je profiel definitief verwijderd!’ Wil je dit toch doen, hou dan rekening met het volgende:

 • Na deze actie vervallen je credits direct
 • Berichten van andere profielen zijn niet meer te lezen
 • Alle berichten die je in je inbox hebt staan worden verwijderd

Als je hier geen enkel probleem mee hebt, dan klik je op de oranje knop ‘Account definitief verwijderen’ en je bent klaar. Mocht je hierna toch nog spijt krijgen, dan is een nieuw account beginnen de enige mogelijkheid om opnieuw van Bidates.nl gebruik te kunnen maken. Dus denk goed na voordat je deze beslissing neemt en als je het gaat doen, zorg er dan voor dat je al je credits eerst hebt opgemaakt of niet net een nieuwe bundel hebt aangeschaft, want dat zou zonde van het geld zijn.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

3 Reviews »

 1. Kevin 4 mei 2015 op 21:29 -

  Een beetje een rare site. Ik vraag me af of de profielen wel echt zijn. Iemand ervaring???

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Simone van de Vlotten 7 april 2015 op 14:34 -

  Ik heb zo mijn twijfels over het ledenaantal op deze website. Ik heb nu al 2 matches maar er komen vaak dezelfde personen voorbij.. Verder wel leuk contact met iemand.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Brigitte 18 maart 2015 op 11:06 -

  Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen en ben daarom ook altijd nieuwsgierig, zowel naar mannen als naar vrouwen. ik hoop daarom ook via internet iemand leuks te vinden. bidates.nl is een leuke site waarop ik best veel contact heb gehad, maar of het nu echt beter is dan reguliere sites als lexa en pepper om een bi date te vinden, dat betwijfel ik wel. hier vind je een stuk minder leden en je hebt toch liever veel keuze dan dat je je moet beperken.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »