Christelijkcontact.nl

Britt Meijer 26 maart 2015 1
Christelijkcontact.nl
2.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

Christelijkcontact.nl is de oudste datingsite van Nederland die zich specifiek richt op Christenen die met elkaar in contact willen komen. Alle Christenen zijn bij deze datingsite welkom, want er wordt niet streng geselecteerd. De datingsite werd opgericht in het jaar 2010 en maakt een goede en overzichtelijke indruk op de bezoekers. Alle Christenen die op zoek zijn naar een leuke en interessante manier om online nieuwe vrienden te maken of misschien wel een relatie te vinden kunnen er perfect voor kiezen om gebruik te maken van deze unieke datingsite.

Gratis aanmelden

Betrouwbaarheid ChristelijkContact

Christelijkcontact.nl lijkt op het eerste zicht een zeer betrouwbare datingsite. Er wordt bijzonder veel gedaan om de privacy van de leden te beschermen, alleen is het voor sommigen misschien een minpunt dat de nieuwste profielen steevast op de homepagina verschijnen. Dit kan niet wenselijk zijn wanneer je bijvoorbeeld niet graag zou willen dat iemand je herkent op de website. Wanneer de profielnaam van iemand wordt ingegeven in één van de zoekmachines geeft deze geen matches, wat duidelijk maakt dat de profielen niet worden geïndexeerd. Het spreekt voor zich dat dit de privacy van de leden dan weer wel ten goede komt.

Wat het type leden betreft, stellen we vast dat deze zeer uitgebreid is. Er zijn mensen van alle leeftijden terug te vinden en er is een leuke mix tussen mannen en vrouwen. Het is niet meteen duidelijk of er in het ledenbestand ook valse leden zijn terug te vinden. We kregen echter geen directe profielbezoeken op ons testprofiel en ook geen aanvragen die lijken op nep profielen. Dit alles zorgt er voor dat Christelijkcontact.nl op het eerste zicht een meer dan betrouwbare datingsite is die volgens ons niet over fake leden beschikt. Daarnaast worden de gegevens steeds opgeslagen door middel van een beveiligde verbinding waardoor er geen direct gevaar is op het verlies of diefstal van uw gegevens. Een klein detail dat misschien als een minpuntje kan worden aanzien is dat Christelijkcontact.nl niet is aangesloten bij een bepaald keurmerk.

Inschrijven Christelijke Contact

Inschrijven op de datingsite Christelijkcontact.nl is op zich heel eenvoudig mogelijk door op de homepagina gewoon op de knop “Registreer gratis” te klikken. Zodra je dit hebt gedaan wordt je doorverwezen naar een andere pagina waar een uitgebreid formulier is terug te vinden. Dat formulier bestaat uit een groot aantal gegevens die ingevuld dienen te worden. Niet alleen moet je wat dat betreft rekening houden met het uitkiezen van een unieke gebruikersnaam en wachtwoord, daarnaast wordt er verwacht dat je een groot aantal persoonlijke gegevens invoert, zoals je naam en voornaam, maar ook je geslacht, de leeftijdsgroep waarin je, je bevindt, je geboortedatum en ook adresgegevens moeten worden verstrekt. Pas wanneer dit allemaal is ingevuld en je de algemene voorwaarden hebt geaccepteerd is het mogelijk om je account aan te maken. Let wel, er wordt een e-mail verstuurd naar het opgegeven e-mailadres om je account te bevestigen.

Gratis aanmelden

Kosten ChristelijkeContact

In tegenstelling tot bij de meeste andere datingsites worden er door Christelijkcontact.nl geen kosten in rekening gebracht, zelfs niet wanneer je gebruikmaakt van alle mogelijkheden die de datingsite te bieden heeft. Dat is natuurlijk bijzonder interessant voor de leden, want het zorgt er voor dat ook mensen met een beperkt budget of die gewoon geen geld willen uitgeven aan online dating probleemloos van de mogelijkheden van deze website gebruik kunnen maken. Leden wordt wel gevraagd om een vrijwillige storting te doen aan één van de goede doelen die door de datingsite worden ondersteund. Een dergelijke storting is geheel vrijwillig en dus nooit verplicht.

App

De datingsite Christelijkcontact.nl beschikt op moment van schrijven niet over een mobiele applicatie die het eenvoudig mogelijk zou maken voor mobiele gebruikers om overal waar ze dat maar wensen te kunnen daten. Daarnaast stellen we vast dat de website niet responsive is gemaakt waardoor ze niet op optimale wijze wordt weergegeven op mobiele toestellen zoals smartphones en tablets. Hoewel het design wel binnen het scherm wordt getoond en er dus niet horizontaal gescrold moet worden is inzoomen noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de datingsite te bieden heeft. Dit zorgt er voor dat Christelijkcontact.nl voor de mobiele gebruiker misschien iets minder voor de hand liggend en dus interessant is. Verbeterpuntje dus!

Gratis aanmelden

Nieuws en kortingen

Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Christelijk Contact

Christelijkcontact.nl biedt haar gebruikers te allen tijde de mogelijkheid om hun lidmaatschap stop te zetten. Je lidmaatschap beëindigen bij deze datingsite gebeurt op de volgende manier:

 1. Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord
 2. Klik in het menu links van de pagina op “Beëindig lidmaatschap”
 3. In het volgende scherm dien je de deactivatie van je profiel te bevestigen. Klik hier op “Ja, ik weet hetzeker” om het deactiveren van je profiel te bevestigen.

Opmerkelijk is dat er wel een e-mail wordt gestuurd om je account bij registratie te bevestigen, maar dat er geen validatie wordt gevraagd bij het stopzetten van je account. Mocht je op een bepaald ogenblik terug deel willen nemen aan de datingsite, dan is dat wel steeds mogelijk. Een e-mail versturen naar de webmaster van de website is reeds voldoende om terug met dezelfde gegevens toegang te krijgen. Waarschijnlijk wordt je profiel bij Christelijkcontact.nl achter de schermen dan ook niet volledig verwijderd.

Samenvatting

Christelijkcontact.nl is een heel erg goede, maar eenvoudige datingsite voor alle Christenen die graag online nieuwe contacten willen leggen. Het kan daarbij gaan om het smeden van nieuwe vriendschappen, maar ook om het aan gaan van een vaste relatie. Het systeem waar Christelijkcontact.nl gebruik van maakt biedt in tegenstelling tot de meeste andere datingsites van tegenwoordig een wat beperkter aanbod aan functies, maar dat wordt gecompenseerd door het feit dat alle functies gratis toegankelijk zijn. Een laatste minpunt gaat wel schuil in het ontbreken van een mobiele applicatie. Wie graag even snel onderweg eventuele nieuwe berichten controleert wordt hierin een beetje beperkt. Alles bij elkaar gezien is Christelijkcontact.nl echter een goede datingsite met prima mogelijkheden en dat zonder er ook maar één euro voor te moeten betalen.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

1 Review »

 1. Britta Vonderen 31 maart 2015 op 20:54 -

  Ik kreeg weinig tot geen contact en ik heb nooit een date gehad. Misschien is het wel gratis, maar het werkt niet.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »