Dating facts: Maart 2015

Britt Meijer 16 maart 2015 0

Iedereen heeft zo zijn eigen manier om de liefde en romantiek op te zoeken. Maar wat is nu op dit moment dé manier van online daten? Volgens datingsites.nl is het hoog tijd om de feiten en cijfers er eens bij te pakken. Dat doen we maandelijks in deze rubriek, Dating facts!

5 dating tips

3 miljoen singles en 500 dating sites

In Nederland stijgt het aantal singels elke dag. In 2014 waren er nog 2,3 miljoen singles, maar volgens cijfers van het CBS  zullen dat er in 2015 ongeveer 3 miljoen zijn. Volgens het CBS zal het aantal singles de komende tijd nog toenemen.Opvallend is dat op dit moment bijna de helft van de singles actief is op internet op zoek naar een partner. Join the club!

Ruim 1 miljoen singles zijn dus via internet op zoek naar liefde. Je kunt in Nederland kiezen uit ruim 500 dating sites. Om te kiezen welke website bij jouw specifieke behoeften past, is datingsites.nl het juiste adres. Met ruim 75 websites is er een ruime selectie gemaakt van de beste dating sites, actief. Ga je toch zelf opzoek, dan is het oppassen geblazen met datingsites, want sommige zijn er puur om winst te maken door middel van misleidende advertenties en nepprofielen.

5 manieren van daten, dit zijn de trends:

Zodra je een betrouwbare datingsite gevonden zie je direct het verschil met de contactadvertenties in de krant.  We hebben de trends even op een rijtje gezet met behulp van onderzoek welke Datingsite Elitedaiting deed voor 2015 aan de hand van geanalyseerde gegevens uit hun databank:

online dating tips vrouw

Daten via mobiele applicatie (app)

Tegenwoordig kun je op zoek naar je nieuwe liefde terwijl je in de trein zit op weg naar je werk, of tijdens een van je welverdiende pauzes wanneer je op een bankje in de zon zit. Verschillende datingapps zijn: Tinder en Badoo. Echter hebben op zichzelf staande dating websites ook prima werkende apps. Datingsites.nl heeft de beste dating sites met mobiele applicatie voor je op een rijtje gezet. Deze kun je vinden via: Datingsites.nl/datingsites/dating-apps

Eerlijkheid duurt het langst

Er wordt veel waarde gehecht aan een recent profiel; eerlijke foto’s en eerlijke informatie halen je mogelijke liefje binnen. Houd zowel de informatie op je profiel, als je profiel foto dus altijd up to date!

Daten voor senioren met een voorliefde voor tuinieren

Met groot aanbod van ruim 500 datingsites in Nederland, nemen dating sites ieder hun eigen identiteit aan en focussen deze ieder op verschillende doelgroepen. Ben je op zoek naar iemand met dezelfde passie voor sport? Gebruik de keuzehulp! In een mum van tijd verschijnt er een lijst met diverse datingsites die zich bijvoorbeeld richten op sportieve types.

Kort en snel 

Nu de datingsites steeds meer gaan lijken op dating apps, hebben ze ook de chatfunctie van datingapps toegepast op de dating sites. Een korte, grappige en snelle reactie vervangen hiermee de pagina lange en romantische e-mails.

Opzoek naar een vader voor mijn kinderen

Steeds meer alleenstaande ouders melden zich aan op een dating site. Deze groep vormt een steeds groter wordend gedeelte van de datingsite-gebruikers. Tegelijkertijd is daten met een mogelijke partner met kinderen, steeds minder taboe.

Bron: telegraaf.nl (2015)