FriendScout24

Britt Meijer 21 september 2015 1
FriendScout24
3
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
datingsites advertenties review

FriendScout24 is een datingsite waar je online kunt flirten, daten en kunt zoeken naar je liefde. Sinds 2014 is FriendScout 24 onderdeel van de Meetic group, onder andere bekend van de Nederlandse datingsite Lexa. Wanneer jij je aanmeldt op FriendScout24 kom je direct in een dating omgeving terecht die nagenoeg hetzelfde is als die van Lexa. Je komt ook dezelfde leden tegen als op Lexa. Je kunt hier gericht zoeken naar een partner en tot 25 foto’s opnemen in je profiel. Er kan altijd hulp worden gevraagd aan de klantenservice. Doelgericht zoeken kan bij FriendScout 24 ook in je eigen omgeving. Een profiel aanmaken is gratis en dan kun je de basis functionaliteiten van de datingsite uittesten. Als premiumlidmaatschap kun je extra functies gebruiken zoals bijvoorbeeld aangepast zoeken en gebruik maken van de onbeperkte contactmogelijkheden. Het is ook mogelijk om andere leden uit te nodigen voor een chat.

Gratis aanmelden

FriendScout24 Betrouwbaarheid

FriendScout24 maakt gebruik van de veiligheidsgarantie. Overigens staan alle datingsites die door de Meetic groep worden beheerd, bekend om hun uitstekende beveiliging, betrouwbaarheid en privacy waarborging. Er wordt alles aan gedaan om je gegevens die je aan hen toevertrouwd tegen onbevoegde toegang te beschermen. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van Secure Socket Layer (SSL). Dit is een van de beste versleutelingstechnieken op internet. De software versleutelt namelijk je wachtwoord en je e-mailadres. Maar ook je creditcardnummer, je naam en rekeningnummer worden versleuteld. Hiermee wordt voorkomen dat criminelen jouw gegevens kunnen onderscheppen en misbruiken. Er wordt aangegeven, dat er veel wordt gedaan aan beveiliging. Voorbeelden hiervan zijn: het actief beleid met betrekking tot het controleren van profielen, er is SSL certificatie en bij vragen kan altijd de klantenservice worden benaderd.

Inschrijven en inloggen FriendScout24

Bij FriendScout24 is het gebruikelijk om een account aan te maken. Door je e-mail adres, leeftijd en aan te geven of je man of vrouw bent kun jij je gratis aanmelden. Als je op de knop aanmelden hebt geklikt dan krijg je een scherm te zien met vragen die je in moet vullen. Met deze vragen wordt je profiel compleet gemaakt. Het is ook mogelijk om je account te koppelen aan je Facebookpagina. Wanneer je dit doet worden gegevens + profiel foto overgenomen en kost een profiel aanmaken minder tijd. Er wordt aangegeven dat Friendscout24 nooit zonder toestemming dingen op jouw Facebookpagina plaatst. Wanneer je tijdens het aanmeld proces specifieke vragen hebt dan kun je op de witte “i” klikken in het blauwe bolletje. Er wordt dan uitleg gegeven over de gegevens die je in moet vullen. Bij het pseudoniem wordt er gezegd dat het je gebruikersnaam is en dat hij zorgt voor veiligheid en anonimiteit bij het flirten, daten en het zoeken naar een (nieuwe) liefde. Er wordt ook aangegeven aan welke eisen het pseudoniem moet voldoen, zoals dat hij kleine en grote letters, symbolen en getallen mag bevatten en dat je die grote en kleine letters dus ook moet gebruiken bij het aanmelden. Als je alle gegevens in hebt gevuld klik je op gratis registreren (je gaat dan akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy voorwaarden). Als je de gegevens hebt verzonden dan krijg je een berichtje dat er een bevestiging is verzonden naar je e-mailadres. Na anderhalve minuut komt er een mail binnen met een link waarin je je inschrijving kunt bevestigen. Nadat jij je profiel hebt aangemaakt kun je direct starten met het zoeken naar je droompartner.

FriendScout24 hanteert een actief beleid tegen fakes (nep profielen). Alleen echte, serieuze foto’s en profielen worden toegelaten, dit wordt namelijk handmatig gecontroleerd. Als je zelf je profiel in gaat vullen staan er soms tekentjes bij zoals een oranje vakje, dat wil zeggen dat die informatie nodig is als je naar je perfecte flirt gaat zoeken. Er wordt ook aangegeven welke tekst wel of niet wordt vrijgegeven voor andere leden (dus wat voor hen zichtbaar is). Je kunt zelf foto’s toevoegen aan je profiel, je bepaalt dus zelf welke informatie je over jezelf vrij gaat geven via FriendScout24. 

Gratis aanmelden

Kosten FriendScout24

Wanneer je een gratis account hebt aangemaakt, kun je de datingsite in basis functionaliteiten uitproberen. De date omgeving is exact hetzelfde als die van Lexa, met dezelfde functionaliteiten en ook dezelfde mogelijkheden om een betaald abonnement af te sluiten.

Friendscout24 biedt de mogelijkheid om naast een ‘gratis lidmaatschap’ een ‘full membership’ te nemen. De kosten hiervan bedragen:

 • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
 • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Betaling is mogelijk via de veilige betaalmethoden van creditcard, iDEAL. Let op: Wanneer je abonnement afloopt wordt dit automatisch verlengd waneer je niet tijdig opzegt.

FriendScout24 App

Ten tijde van deze review heeft Het Nederlandse FriendScout24 geen mobiele dating app voor smartphone en tablet. Wel is de datingsite geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Lexa beschikt wel over een mobiele dating app. Aangezien Friendscout24 exact hetzelfde is als Lexa kun je via de Lexa app gebruik maken van de datingsite.

Nieuws en kortingen FriendScout24

Geregeld heeft Lexa en Friendscout24 kortingsacties voor nieuwe leden zoals een 3 dagen full membership geheel gratis. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina. Hiermee kunnen singles veel geld besparen.

Uitschrijven FriendScout24

Wanneer je een partner gevonden hebt of wanneer je geen gebruik meer wilt maken van Friendscout24 kun jij je op elk gewenst moment uitschrijven. Als je je profiel bij FriendScout24 wilt verwijderen, dan kun je naar mijn profiel & instellingen gaan en dan zie je daar staan profiel bij FriendScout24 verwijderen. Dan wordt er gevraagd waarom je je profiel wilt verwijderen, je kunt dan je keuze maken en aangeven of je FriendScout24 bij vrienden aan zou beleven. Dan kun je je uitschrijven. Je moet nogmaals je wachtwoord invoeren en dan wordt er gezegd dat je profiel en je profiel gerelateerde gegevens zijn verwijderd. Er wordt ook aangegeven, dat je je altijd opnieuw kunt registreren en weer kunt komen flirten. Let op: eventueel openstaande abonnementsdagen worden niet terug betaald. 

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

1 Review »

 1. Harry 10 maart 2015 op 19:34 -

  Mijn auto al gevonden op autoscout dus waarom dan geen liefde vinden op friendscout? Helaas voor mij niet gelukt, maar ik wilde dan ook niet betalen voor de website. Als je dat wel doet, zul je misschien meer succes hebben.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »