Lexa

Britt Meijer 7 maart 2018 200
Lexa
4.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

Lexa.nl behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat al sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren en erg goede reputatie opgebouwd en is erg betrouwbaar gebleken in de online dating. Vele singles hebben al succes gehad via de datingsite. In het promotiefilmpje geeft de dating website aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van Lexa.nl. De datingsite Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo organiseert zij single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen.Lees meer over Lexa Events.

Gratis aanmelden

Lexa Betrouwbaarheid

Datingsite Lexa.nl geniet enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. De datingwebsite staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze geslaagde dates hebben gehad via lexa. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het ‘keurmerk veilig daten, dit keurmerk vergroot de betrouwbaarheid van de datingsite. Zo wordt de beveilig van de datingsite regelmatig getest en worden de leden gecontroleerd (waar onder het kopje ‘keurmerken’ meer over te lezen is). Daarnaast heeft de datingsite door de vele reclame spots op televisie en radio dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Gebruik Lexa

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je alle gebruikers zien. Hierdoor kunnen bezoekers niet alle leden zien, wel een veilig gevoel.  Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een ‘daily6’. Dit zijn 6 profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde dame of heer al dan niet iets voor je is en op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Zo kun je het vrij anoniem proberen. Wanneer je dan op de knop ‘bekijk profielen’ klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: ‘relatiestatus’, ‘persoonlijkheid’, ‘kinderen’, ‘uiterlijke kenmerken’, ‘geloofsovertuiging’, ‘beroep’, ‘huisdieren’ en ‘interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Je dient een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden en daarna kun je verder. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na de eerste aanmelding is niet verplicht.

Opvallend is dat (op moment van schrijven) je overal maar één vakje kan aanvinken. Bij persoonlijkheid kun je aanklikken welke eigenschappen je bezit. Avontuurlijk, spontaan en gevoelig kan dus niet alle drie aanklikken, je zult er één moeten kiezen, welke het beste bij je past. Ook de voorkeur van burgerlijke staat van je komende date mag je niet kiezen voor én ‘uit elkaar’ én ‘ gescheiden’ maar alleen voor één van beide terwijl er wel bij staat dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. (Dit gebeurde ten tijde van de review, mogelijkerwijs is dit inmiddels aangepast.) Een stuk verder in het proces is het weer wel mogelijk meerdere keuzes aan te vinken, dit wisselt af. 

Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Gratis aanmelden

Kosten Lexa

Na de aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je echter gebruik maken van de volledige functionaliteiten dan zul je een betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een ‘gratis lidmaatschap’ een ‘full membership’ te nemen. De kosten hiervan bedragen:

 • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
 • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Lees verder onder ‘Lexa app’ over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets. Betaling in termijnen is ook mogelijk en is kostenloos. Je betaalt dan gedurende 3 maanden €19.98 per maand en krijgt een 6 maanden lidmaatschap.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso één maand afgeschreven (het bedrag is afhankelijk van het soort lidmaatschap dat je hebt) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Een extra optie is de zogenaamde “Booster”. Hiermee wordt je profiel beter zichtbaar voor anderen. De extra kosten voor een “Booster” zijn €1.99

Gratis aanmelden

Lexa App

Lexa heeft naast een fantastische website ook een mobiele app voor dating. Met de mobiele app kun je altijd en overal daten, je kunt chatten met alle leuke singles op Lexa. De mobiele dating applicatie is te downloaden voor iOS, Android en Windows phone. Er is slechts één Full membership beschikbaar voor elk toestel en met een Full Membership kun je onbeperkt berichten versturen vanaf je mobiel.

Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.
De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch en is geoptimaliseerd voor iPhone 6. Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn €19,99 per maand of €5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze. 

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Meer over de Lexa App:


Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Gratis aanmelden

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op ‘Mijn instellingen’. Kies daar de rubriek ‘Mijn membership’. Vervolgens moet je je e-mailadres bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via ‘Mijn instellingen’ die je vindt via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa.nl. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen. 

Definitief Verwijderen Lexa

Wil je je profiel in z’n geheel verwijderen? Ga dan rechtsboven in het scherm naar ‘Mijn instellingen’ en klik op de link met de volgende tekst: ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa.nl. Helemaal verwijderd wordt je profiel nooit, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

200 Reviews »

 1. Wim 15 februari 2019 op 07:21 -

  Als je opnieuw moet aanmelden ben je de klos.
  Dat gedoe met verkeerslichten etc. Probeer nu al tijden weer gebruik te maken van die app maar niks. En wil je dan mailen om te vragen dit op te lossen moet je alsnog door die verkeerslichten. Lang verhaal kort WAARDELOOS

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Angela 8 februari 2019 op 22:07 -

  Net lid maar kan steeds niet inloggen. Omdat er zogenaamd veel babbelende singles xijn. Dus ik betaal wel, maar kan niet op de site inloggen. Echt bedrog

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. I. 8 februari 2019 op 10:43 -

  Ik heb het geluk gehad de liefde van mijn leven tegen te zijn gekomen via Lexa.

  Na toch maar betalend lid te zijn geworden kreeg ik direct dezelfde dag contact met E. Online was er meteen al een klik en de volgende dag zijn we met elkaar gaan bellen. In de dagen daarna, na uren gebeld en gechat te hebben, werden we beiden erg ongeduldig om elkaar IRL te ontmoeten. Dus afgesproken bij hem thuis om koffie te drinken. De welbekende klik bleek IRL net zo sterk te zijn!

  Inmiddels zijn we maanden verder, en het gaat super. Hebben het zelfs over samenwonen. Dus dat gaan we over een tijdje maar doen!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Michael 26 januari 2019 op 18:29 -

  Geen aanrader deze dating site, ben al een paar jaar betalend member en heb diverse intresse berichten gehad van diverse dames. Maar wanneer je ze een bericht stuurd hoor je niets weer. Je kunt wel je abonnement uitbereiden met nog eens extra modules waarbij dames die geen betalend member zijn op je kunnen reageren.Ook dames die jou een bericht sturen(betalend member) hoor je niets van weer! Of te verweil geld klopperij dus deze (dating) site/app.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Mike 16 januari 2019 op 02:29 -

  Slechte ervaringen met Lexa. Heb aantal dates gehad waarvan de laatste uitliep op een relatie. Nou dat heb ik geweten. Deze vrouw heeft me financieel helemaal uitgekleed. Is natuurlijk ook mijn eigen schuld maar zoals ze zeggen liefde maakt blind. Toen mijn financiën uitgeput waren werd ik ook abrupt aan de kant gezet. Nu heb ik ze ook nog geld geleend wat ik nog maar moet terug zien te krijgen. Het gaat om een aanzienlijk bedrag. Ze belooft telkens af te gaan lossen maar als het dan zo ver is krijg ik doodleuk te horen dat ze de maand er op pas begint met betalen. Ik kreeg gedurende relatie ook steeds meer het vermoeden dat ik niet de eerste was voor ze afgaande op dingen die ze me heeft verteld over haar vele vorige relaties. Ik heb dit dus gemeld bij lexa en krijg een mail terug dat ze geen vreemd gedrag bij deze vrouw konden traceren en er niets mee doen. Ze kijken volgens mij dan alleen maar naar de chat geschiedenis en ja….daar vind je inderdaad niks in want deze vrouw is heel uitgekookt en weet precies wat ze doet.
  Ik ben dus helemaal klaar met Lexa!

  Benieuwd of er meer mannen zijn met dergelijke ervaringen.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Robin 6 januari 2019 op 17:33 -

  Waardeloos. Zoals de meeste reacties hier: je krijgt geen antwoord op je berichten. Nog los daarvan: zodra je betaalde abonnement is afgelopen loopt je mail box over met personen die jou profiel in eens bezoeken. Echter, je kunt niet zien wie dit zijn, je moet weer betaald lid worden.
  Dubieuze dating site als je het mij vraagt. Geen aanrader.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. wido 5 januari 2019 op 17:47 -

  Lexa nr 1 datingsite? Echt niet een compleet waardeloze datingsite. Sinds oktober 2017 lid en nul komma nul reactie. Zeker 20 berichten gestuurd naar vrouwen die totaal niet terug reageren. profielteksten aangepast maar ho maar een enkele vrouw hier die contact zoekt. Daarnaast 3x bijna het slachtoffer geweest van dating criminelen die zich zeer belangstellend voordoen maar ineens geld nodig hebben.!!!!

  Na einde abonnement nooit meer Lexa!!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Britt 2 januari 2019 op 11:58 -

  Ik heb een tijdje op Lexa gezeten zonder abonnement om het eens uit te proberen. Ik was geen member dus heel veel berichten kon ik niet lezen en beantwoorden.
  Waardoor veel mannen denken ”krijg ik nog antwoord”? en nog wat gaan sturen.

  Ik wilde dit in mijn tekst zetten zodat mannen wisten dat ik niet alles kan lezen of kan beantwoorden maar dat vond Lexa niet goed!

  Het ergste vond ik nog dat ik opzoek was naar mannen tussen de 22 en 28 jaar en af en toe berichten ontving van mannen tussen de 40 en de 60. Slechte zaak want ik vind dat je niet eens zichtbaar mag zijn voor mannen boven de leeftijdsgrens die jij gesteld hebt.

  Kort samengevat: Dames probeer wat anders want als je geen member bent kan je eigenlijk niks! Daarnaast was er geen knappe man te vinden!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Bob 1 januari 2019 op 16:34 -

  Gratis inschrijven …. ja en dan !? Je kunt nergens op reageren an ga je al snel over de boeg om te betalen … ja voor 6 maanden ! Naderhand zag ik dat dit niet nodig had geweest. Bezoek je een profiel dan wordt dit gelijk toegevoegd aan “Favorieten” dit kun je niet ongedaan maken, betekent ook dat hier gelijk een email over verstuurd wordt (in 1 week bijna 90 emails gehad en nog eens 80 terug v.d. vrouwen die weer op jouw profiel gaan kijken) Email is aan te passen. Het zoek programma is beperkt. Op Lexa zijn ook buitenlandse vrouwen Engels, Polen, Oekraïne, Aziatisch (heren weet ik niet) .
  Tot nu 3x een afspraak, deze waren zeer teleurstellend, kan de firma Lexa niets aandoen natuurlijk, versleten kleding, onfatsoenlijk, nergens meer op reageren terwijl er gezegd word: “Bel je morgen”. Zag hierboven een reactie met “schat zoekers” kan ik beamen.
  Krijg vaak te horen van zowel mannen als vrouwen dat ik er zeer goed uit zie ondanks mijn leeftijd (56) maar nooit meer Lexa.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Attamottamotta 22 december 2018 op 13:21 -

  hoi john. niks nieuws. Allemaal verwende over het paard getilde Vrouwen, ze hebben zelf niks of weinig te bieden, ze willen altijd nog een betere man maar die zal ze nooit vinden! Genn een man is goed genoeg in hun Ogen.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »