Lexa

Britt Meijer 7 maart 2018 209
Lexa
4.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

Lexa.nl behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat al sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren en erg goede reputatie opgebouwd en is erg betrouwbaar gebleken in de online dating. Vele singles hebben al succes gehad via de datingsite. In het promotiefilmpje geeft de dating website aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van Lexa.nl. De datingsite Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo organiseert zij single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen.Lees meer over Lexa Events.

Gratis aanmelden

Lexa Betrouwbaarheid

Datingsite Lexa.nl geniet enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. De datingwebsite staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze geslaagde dates hebben gehad via lexa. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het ‘keurmerk veilig daten, dit keurmerk vergroot de betrouwbaarheid van de datingsite. Zo wordt de beveilig van de datingsite regelmatig getest en worden de leden gecontroleerd (waar onder het kopje ‘keurmerken’ meer over te lezen is). Daarnaast heeft de datingsite door de vele reclame spots op televisie en radio dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Gebruik Lexa

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je alle gebruikers zien. Hierdoor kunnen bezoekers niet alle leden zien, wel een veilig gevoel.  Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een ‘daily6’. Dit zijn 6 profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde dame of heer al dan niet iets voor je is en op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Zo kun je het vrij anoniem proberen. Wanneer je dan op de knop ‘bekijk profielen’ klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: ‘relatiestatus’, ‘persoonlijkheid’, ‘kinderen’, ‘uiterlijke kenmerken’, ‘geloofsovertuiging’, ‘beroep’, ‘huisdieren’ en ‘interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Je dient een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden en daarna kun je verder. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na de eerste aanmelding is niet verplicht.

Opvallend is dat (op moment van schrijven) je overal maar één vakje kan aanvinken. Bij persoonlijkheid kun je aanklikken welke eigenschappen je bezit. Avontuurlijk, spontaan en gevoelig kan dus niet alle drie aanklikken, je zult er één moeten kiezen, welke het beste bij je past. Ook de voorkeur van burgerlijke staat van je komende date mag je niet kiezen voor én ‘uit elkaar’ én ‘ gescheiden’ maar alleen voor één van beide terwijl er wel bij staat dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. (Dit gebeurde ten tijde van de review, mogelijkerwijs is dit inmiddels aangepast.) Een stuk verder in het proces is het weer wel mogelijk meerdere keuzes aan te vinken, dit wisselt af. 

Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Gratis aanmelden

Kosten Lexa

Na de aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je echter gebruik maken van de volledige functionaliteiten dan zul je een betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een ‘gratis lidmaatschap’ een ‘full membership’ te nemen. De kosten hiervan bedragen:

 • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
 • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Lees verder onder ‘Lexa app’ over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets. Betaling in termijnen is ook mogelijk en is kostenloos. Je betaalt dan gedurende 3 maanden €19.98 per maand en krijgt een 6 maanden lidmaatschap.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso één maand afgeschreven (het bedrag is afhankelijk van het soort lidmaatschap dat je hebt) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Een extra optie is de zogenaamde “Booster”. Hiermee wordt je profiel beter zichtbaar voor anderen. De extra kosten voor een “Booster” zijn €1.99

Gratis aanmelden

Lexa App

Lexa heeft naast een fantastische website ook een mobiele app voor dating. Met de mobiele app kun je altijd en overal daten, je kunt chatten met alle leuke singles op Lexa. De mobiele dating applicatie is te downloaden voor iOS, Android en Windows phone. Er is slechts één Full membership beschikbaar voor elk toestel en met een Full Membership kun je onbeperkt berichten versturen vanaf je mobiel.

Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.
De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch en is geoptimaliseerd voor iPhone 6. Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn €19,99 per maand of €5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze. 

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Meer over de Lexa App:


Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Gratis aanmelden

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op ‘Mijn instellingen’. Kies daar de rubriek ‘Mijn membership’. Vervolgens moet je je e-mailadres bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via ‘Mijn instellingen’ die je vindt via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa.nl. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen. 

Definitief Verwijderen Lexa

Wil je je profiel in z’n geheel verwijderen? Ga dan rechtsboven in het scherm naar ‘Mijn instellingen’ en klik op de link met de volgende tekst: ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa.nl. Helemaal verwijderd wordt je profiel nooit, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

209 Reviews »

 1. John 28 april 2019 op 22:52 -

  Het is het geld absoluut niet waard!
  Dames zijn erg arrogant en vaak antwoorden ze niet eens terug.
  Ze denken schijnbaar dat ze een miljonair vinden ofzo

  Ben nu 5 maanden betaald premium lid en geen dame die echt contact wilde.

  Nee voor mij is het 17-05-19 einde en mij zien ze er nooit meer.

  Dus heren, bespaar jullie geld en ga lekker een cafeetje in, durf te wedden dat je daar eerder succes zult hebben, en je weet dan ook meteen wat je aan de haak slaat.

  NIET AANTEBEVELEN!!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Christian 28 april 2019 op 12:18 -

  Vond t het geld absoluut niet waard. Niet het type profielen waar je op hoopt, ik heb meer klasse gevonden op tinder..

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. John 23 april 2019 op 21:40 -

  NIET DOEN!!
  1) Fake profielen (en veel ook!)
  2) Aantal bezoekers, flirts en berichten worden overduidelijk gemanipuleerd door Lexa.
  3) Je kan sowieso niets zonder eerst te lappen….en dan kan je enkel berichten sturen die veruit de meeste mensen niet eens kunnen lezen omdat ze ze geen member zijn.Laat staan antwoorden.
  4) En uiteraard is je betalend lidmaatschap opzeggen een drama.
  5) Ga wat anders doen met je zuurverdiende geld! Geef het niet aan deze oplichters.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Bietje 22 april 2019 op 10:21 -

  De ervaring op Lexa leert mij het volgende : er zijn erg veel leden die niet betaald hebben, enkel rondkijken en misschien wachten op een “ Premium “ lid , zodat ze wel gratis berichten kunnen lezen en schrijven. Je zit dus soms dagen voor niks te wachten op een bericht terug, totdat je erachter komt, dat die personen de berichten niet kunnen lezen. Lexa weigert de site / app zo te maken dat je kunt zien of de ander betalend lid is. Zelf gaven zij te kennen dat dat niet kan. Dat dat wèl kan, weet ik zeker, omdat een andere datingsite dat wel kan. Lexa heeft 1 doel : geld uit je zak kloppen. Geen waardering voor deze club.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. frank 25 maart 2019 op 17:57 -

  Ik denk erover om in te schrijven op een dating site, maar na al deze ervaringen bedenk ik me minimaal 3 keer. Dank voor delen van die verhalen en dat I wel geslaagd is waag ik zelfs te betwijfelen. Klinkt allemaal wel erg romantisch en ideaal. Geloof daar dus niets van!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. superboer 25 maart 2019 op 13:56 -

  hoi harry, goed gezegd hier je reactie; het is allemaal oh zo waar. een en al drama die vrouwen op een date site, velen zijn niet eens aantrekkelijk, en hebben kapsones, zelf hebben ze niets te bieden, jaa schulden en een verslaving. weet ik uit ervaring.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Harry 24 maart 2019 op 11:09 -

  Al die datingsites zijn bagger. Wijven met hollywood complex ‘wiet verslaafden pauper chicks met 5 kinderen’. Lelijke dikke landwalvissen ‘ die het recht menen te hebben op profvoetballers en top advocaaten’ golddiggers en niet te vergeten 90 procent is aandachts hoer! Sodemieter op met gare wijven. Mgtow for life.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Lizzy 2 maart 2019 op 07:37 -

  4 dagen betaald lid geweest.
  Benaderd door 2 mannen die uit waren op sex.
  De derde sprak alleen Engels en wilde meteen op Whatsapp….een scammer dus.
  Enige positieve…..doordat ik me binnen 14 dagen bedacht heb ik mijn € 60 euro terug.
  Waardeloos!!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. ArthurS 28 februari 2019 op 21:38 -

  ZWAAR KUT als ik het zo ff mag uitdrukken.. ik heb een poging gewaagd maar weer… ben zelfs betalend lid.. en JA HOOR….. FLIKKERT LEXA WEER JE HELE GESCHREVEN PROFIEL TEKST ZONDER PARDON of REDEN GEWOON VAN JE PROFIEL…. kan je opnieuw beginnen…. en geen enkel bericht waarom ze dat doen, of wat nu hun probleem is… ECHT GA NIET NAAR LEXA !!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Wim 15 februari 2019 op 07:21 -

  Als je opnieuw moet aanmelden ben je de klos.
  Dat gedoe met verkeerslichten etc. Probeer nu al tijden weer gebruik te maken van die app maar niks. En wil je dan mailen om te vragen dit op te lossen moet je alsnog door die verkeerslichten. Lang verhaal kort WAARDELOOS

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »