Lexa

Britt Meijer 7 februari 2017 133
Lexa
4.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

Lexa.nl behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren en erg goede reputatie opgebouwd en is erg betrouwbaar gebleken in de online dating. In het promotiefilmpje geeft de dating website aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van Lexa.nl. De datingsite Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo organiseert zij single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen.Lees meer over Lexa Events.

Gratis aanmelden

Lexa Betrouwbaarheid

Datingsite Lexa.nl geniet enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. Lexa staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze geslaagde dates hebben gehad via lexa. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het ‘keurmerk veilig daten’ (waar onder het kopje ‘keurmerken’ meer over te lezen is) en door de vele reclame spots op televisie en radio heeft de dating site dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je alle gebruikers zien. Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een ‘daily6’. Dit zijn 6 profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde dame of heer al dan niet iets voor je is en op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Wanneer je dan op de knop ‘bekijk profielen’ klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: ‘relatiestatus’, ‘persoonlijkheid’, ‘kinderen’, ‘uiterlijke kenmerken’, ‘geloofsovertuiging’, ‘beroep’, ‘huisdieren’ en ‘interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Je dient een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden en daarna kun je verder. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na de eerste aanmelding is niet verplicht.

Opvallend is dat (op moment van schrijven) je overal maar één vakje kan aanvinken. Bij persoonlijkheid kun je aanklikken welke eigenschappen je bezit. Avontuurlijk, spontaan en gevoelig kan dus niet alle drie aanklikken, je zult er één moeten kiezen, welke het beste bij je past. Ook de voorkeur van burgerlijke staat van je komende date mag je niet kiezen voor én ‘uit elkaar’ én ‘ gescheiden’ maar alleen voor één van beide terwijl er wel bij staat dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. (Dit gebeurde ten tijde van de review, mogelijkerwijs is dit inmiddels aangepast.) Een stuk verder in het proces is het weer wel mogelijk meerdere keuzes aan te vinken, dit wisselt af. Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Gratis aanmelden

Kosten Lexa

Na de aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je echter gebruik maken van de volledige functionaliteiten dan zul je ene betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een ‘gratis lidmaatschap’ een ‘full membership’ te nemen. De kosten hiervan bedragen:

 • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
 • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Lees verder onder ‘Lexa app’ over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets. Betaling in termijnen is ook mogelijk en is kostenloos. Je betaalt dan gedurende 3 maanden €19.98 per maand en krijgt een 6 maanden lidmaatschap.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso één maand afgeschreven (het bedrag is afhankelijk van het soort lidmaatschap dat je hebt) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Een extra optie is de zogenaamde “Booster”. Hiermee wordt je profiel beter zichtbaar voor anderen. De extra kosten voor een “Booster” zijn €1.99

Gratis aanmelden

Lexa App

LExa heeft naast een fantastische website ook een mobiele app voor dating. Met de mobiele app kun je altijd en overal daten, je kunt chatten met alle leuke singles op Lexa. De mobiele dating applicatie is te downloaden voor iOS, Android en Windows phone. Er is slechts één Full membership beschikbaar voor elk toestel en met een Full Membership kun je onbeperkt berichten versturen vanaf je mobiel.

Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.
De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch en is geoptimaliseerd voor iPhone 6. Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn €19,99 per maand of €5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze. 

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Meer over de Lexa dating app:

Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Gratis aanmelden

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op ‘Mijn instellingen’. Kies daar de rubriek ‘Mijn membership’. Vervolgens moet je je e-mailadres bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via ‘Mijn instellingen’ die je vindt via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa.nl. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen. 

Wil je je profiel in z’n geheel verwijderen? Ga dan rechtsboven in het scherm naar ‘Mijn instellingen’ en klik op de link met de volgende tekst: ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa.nl. Helemaal verwijderd wordt je profiel nooit, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Gratis aanmelden

datingsites categorie advertenties
datingsites advertenties review

133 Reviews »

 1. Sandra 15 oktober 2017 op 15:13 -

  Lexa, begin er niet aan. Onzuivere boel.
  – verander één ding aan je lidmaatschap en het vinkje ‘abonnement automatisch verlengen’ staat ineens aan.
  – ik heb een dozijn mannen in mijn favorieten staan terwijl ik nog nooit een man als favoriet heb aangemeld en onnodige berichten krijg van deze argeloze zielen

  Kortom, als je er van houdt genept te worden en via slinkse wegen geld uit je zakken te laten kloppen moet je bij Lexa zijn. Niks tegen betalen voor diensten, maar dat slinkse en achterbakse van Lexa maakt dat ik me daar niet mee wil associeren. Als het aan mij ligt, gaat hele Lexa op de schop. Helaas is de wanhoop van velen te groot en zullen ze blijven stinken in geldklopperij activiteiten als de hoop de eeuwige liefde maar in stand blijft.

  Lexa is rot van binnen.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Jan 28 september 2017 op 09:43 -

  Ik vraag mezelf af waarom ik er steeds weer in trap. Je betaalt jezelf scheel in de hoop antwoord te krijgen van de vrouwen waar jij op reageert. Als je niet betaald, lijkt half vrouwelijk Nederland van jou gecharmeerd te zijn, maar ze kunnen niet schrijven omdat ze niet betalen. Dus betaal ik maar (en niet weinig). Je betaalt een lidmaatschap en komt erachter dat je dan eigenlijk nog niets kan. Etalages likken, daar houdt het zo’n beetje mee op. Nee, dan moet je Premium of control erbij nemen, nog meer kosten en de vrouwen die jou eerst leuk leken te vinden, zijn ineens nergens meer te vinden. En dan nog even over de betaling. Je moet zooooo goed uitkijken, want Lexa is heel slim in het aansmeren van allerlei extra’s, die hebben ze namelijk al voor je aangevinkt. Ik heb helaas een lidmaatschap voor 3 maanden, ben er weer ingestonken, maar ga echt niet meer betalen en kom nooit, maar dan ook nooit meer terug. Het is EEN GROTE DIEVENBENDE.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. fia 25 september 2017 op 20:43 -

  dat heb ik ook voor dat je het weet druk je en betalen en contat gaat ook niet

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Mark 21 september 2017 op 22:02 -

  Ballen site. Laadt al 5 dagen mijn foto maar hij staat er nog steeds niet op. Zeggen elke keer zonder foto geen succes en nu laden ze hem gewoon niet. Niemand antwoord op mijn berichten. En als ik dan een like of bericht krijg komt daar ook weer geen antwoord op. Een nep site is er niks bij.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Alice 17 september 2017 op 02:33 -

  My husband found an 50+old woman from Kerkrade Limburg on this website. We are devorcing…

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Jos 19 augustus 2017 op 10:24 -

  Veel recensies schrijf ik niet, maar soms moet je even laten weten dat dingen niet helemaal in de haak zijn. Ik stond al een tijdje ingeschreven maar niet betalend.. nou, dan lopen de de kijkers en favorieten/flirtjes wel binnen hoor. maar ga je eenmaal betalen dan lijkt het wel of je vies gaat ruiken want dan wordt de wereld een stuk rustiger. ik denk dat lexa dan niet beter is dan elke andere site als relatieplanet oid..ik denk dat je hier heus wel een date uit kan halen als je contact met iemand krijgt. maar dat gelieg van zo’n site irriteert me mateloos. het lijkt wel of het overal steeds erger wordt en we moeten het maar steeds normaler gaan vinden? waar leidt dat toe? Ik geef de sterren voor de verdere werking, niet voor de sluwe organisatie.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Sjon 19 augustus 2017 op 09:13 -

  Nu Lexa zelfs op TV adverteert, met lesbiennes, zeg ik, mannen, daar heb je niets te zoeken.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Sjon 18 augustus 2017 op 23:37 -

  Met man/vrouw verhouding 62/38 maakt je als “gewone”man geen kans. Handje vol hele “knappe”mannen kunnen hier misschien wel hun slag slaan voor one night stand (wat de dames allemaal claimen niet te willen)
  Na vele vriendelijke neutrale berichtjes verstuurd te hebben, welke genegeerd of afgedaan met (voorgeprogrameerd) standaard afwijsberichtje, zelfvertrouwen volledig kwijt.
  Advies; Mannen, begin er niet aan.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Kobitje92 19 juli 2017 op 18:25 -

  Zit nu zelf 1 maandje ongeveer op Lexa als man zijnde is het zeker geen makelijke site je heb meer concurentie om het zomaar te zeggen dan hulp bij het zoeken naar een leuke date/relatie . Heb wel al een aantal dames kunnen spreken (chatten) 1 date zit er aan te komen dus het is zeker geen bullshit site maar je moet als man zijnde echt er voor strijden om een date te krijgen de meeste dames krijgen alleen maar berichten van over sekste over geile mannen die maar 1 ding willen dus dan is het begrijpelijk dat de vrouwen opassen en niet zomaar een gesprek aan willen gaan erg jammer het stelletje oversekste mannen wat daar op zit verpest het voor de taloze leuke mannen die gewoon een leuke relatie willen niks meer niks minder . Kwa aankopen moet je wel echt uitkijken voor LEXA niet zomaar op aankopen klikken want ze halen het per direct automatisch van je rekening af die je als eerst had opgegeven om de betaling voor het gebruik van de site te nemen .

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Clement 11 juli 2017 op 22:11 -

  Heb deze site geprobeerd voor een paar maanden op zoek naar een vrouwelijke date, moet concluderen dat ik spijt heb. Zie veel dezelfde vrouwen voorbij komen, weinig nieuwe profielen of die veel te ver weg wonen. Daarbij, kan aan mij liggen?, maar schrijft 99% van de vrouwen niks terug. Nee geen succes voor mij, Geen aanrader!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »