Lexa

Britt Meijer 7 maart 2018 181
Lexa
4.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

Lexa.nl behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat al sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren en erg goede reputatie opgebouwd en is erg betrouwbaar gebleken in de online dating. Vele singles hebben al succes gehad via de datingsite. In het promotiefilmpje geeft de dating website aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van Lexa.nl. De datingsite Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo organiseert zij single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen.Lees meer over Lexa Events.

Gratis aanmelden

Lexa Betrouwbaarheid

Datingsite Lexa.nl geniet enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. De datingwebsite staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze geslaagde dates hebben gehad via lexa. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het ‘keurmerk veilig daten, dit keurmerk vergroot de betrouwbaarheid van de datingsite. Zo wordt de beveilig van de datingsite regelmatig getest en worden de leden gecontroleerd (waar onder het kopje ‘keurmerken’ meer over te lezen is). Daarnaast heeft de datingsite door de vele reclame spots op televisie en radio dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Gebruik Lexa

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je alle gebruikers zien. Hierdoor kunnen bezoekers niet alle leden zien, wel een veilig gevoel.  Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een ‘daily6’. Dit zijn 6 profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde dame of heer al dan niet iets voor je is en op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Zo kun je het vrij anoniem proberen. Wanneer je dan op de knop ‘bekijk profielen’ klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: ‘relatiestatus’, ‘persoonlijkheid’, ‘kinderen’, ‘uiterlijke kenmerken’, ‘geloofsovertuiging’, ‘beroep’, ‘huisdieren’ en ‘interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Je dient een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden en daarna kun je verder. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na de eerste aanmelding is niet verplicht.

Opvallend is dat (op moment van schrijven) je overal maar één vakje kan aanvinken. Bij persoonlijkheid kun je aanklikken welke eigenschappen je bezit. Avontuurlijk, spontaan en gevoelig kan dus niet alle drie aanklikken, je zult er één moeten kiezen, welke het beste bij je past. Ook de voorkeur van burgerlijke staat van je komende date mag je niet kiezen voor én ‘uit elkaar’ én ‘ gescheiden’ maar alleen voor één van beide terwijl er wel bij staat dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. (Dit gebeurde ten tijde van de review, mogelijkerwijs is dit inmiddels aangepast.) Een stuk verder in het proces is het weer wel mogelijk meerdere keuzes aan te vinken, dit wisselt af. 

Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Gratis aanmelden

Kosten Lexa

Na de aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je echter gebruik maken van de volledige functionaliteiten dan zul je een betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een ‘gratis lidmaatschap’ een ‘full membership’ te nemen. De kosten hiervan bedragen:

 • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
 • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Lees verder onder ‘Lexa app’ over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets. Betaling in termijnen is ook mogelijk en is kostenloos. Je betaalt dan gedurende 3 maanden €19.98 per maand en krijgt een 6 maanden lidmaatschap.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso één maand afgeschreven (het bedrag is afhankelijk van het soort lidmaatschap dat je hebt) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Een extra optie is de zogenaamde “Booster”. Hiermee wordt je profiel beter zichtbaar voor anderen. De extra kosten voor een “Booster” zijn €1.99

Gratis aanmelden

Lexa App

Lexa heeft naast een fantastische website ook een mobiele app voor dating. Met de mobiele app kun je altijd en overal daten, je kunt chatten met alle leuke singles op Lexa. De mobiele dating applicatie is te downloaden voor iOS, Android en Windows phone. Er is slechts één Full membership beschikbaar voor elk toestel en met een Full Membership kun je onbeperkt berichten versturen vanaf je mobiel.

Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.
De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch en is geoptimaliseerd voor iPhone 6. Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn €19,99 per maand of €5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze. 

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Meer over de Lexa dating app:

Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Gratis aanmelden

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op ‘Mijn instellingen’. Kies daar de rubriek ‘Mijn membership’. Vervolgens moet je je e-mailadres bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via ‘Mijn instellingen’ die je vindt via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa.nl. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen. 

Definitief Verwijderen Lexa

Wil je je profiel in z’n geheel verwijderen? Ga dan rechtsboven in het scherm naar ‘Mijn instellingen’ en klik op de link met de volgende tekst: ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa.nl. Helemaal verwijderd wordt je profiel nooit, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

181 Reviews »

 1. Gert 17 oktober 2018 op 08:45 -

  Ik moet zeggen dat het mij enorm tegen valt. Vrouwen die aangeven enorm overspoelt te worden met berichten. Dan is de kans klein dat je een bericht krijgt. De meeste vrouwen antwoorden niet , ook bij geen interesse. Mijn vermoeden is dat en 8000mannen zijn ingeschreven en 2000 vrouwen. Zeer demotiverend. Verder merk ik dat ik in de link ontdekken veel oudere dames krijg voorgesteld terwijl ik daar niet op zit te wachten met alle respect. Jammer maar het vertekende beeld op de reclame’s is zeker niet de werkelijkheid. Valt tegen dus. Vraag me af of het op andere sites anders is.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Joris 15 oktober 2018 op 01:18 -

  Ik heb ook een account op lexa voor 6 maanden, wel jammer dat er vele mannen zeggen dat het nep-profielen zijn, want je kan mij niet vertellen dat er iemand is die even 10.000 nep-profielen worden gemaakt om je website draaiend te houden, dit woord ook vaak gezegd door mannen die er nog nooit op zijn geweest, of een profiel hebben. Wat ik nou zelf heel erg vervelend vind is dat je 300 berichten per maand stuurt en dat je van die 300 er maar 15 mensen een antwoord terug krijg, en als je iemand een favoriet maakt, kan je die na een tijdje niet meer verwijderen als favoriet. Kijk wij mannen zijn jagers en dat ik als 1e moet begin met een gesprek ja prima, maar GEEF GEWOON ANTWOORD TERUG!!!

  *Ik heb het idee dat er 4000 vrouwen van de 10000 leden zijn…dus dat er sommige vrouwen wel 25 tot 50 berichten per dag krijgen. het is toch een klein moeite om te zeggen nee sorry geen interesse.

  Als ik de buiten jullie een tip moet geven, neem is de 3 dagen en geloof niet in de 300 bezoekers in 24 uur, het gaat er om uit eindelijk om een goed gesprek van beide kanten te hebben!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Hub 3 oktober 2018 op 17:51 -

  Veel nep, veel dubbele profielen.
  Was nog geen member, binnen twee dagen 150 bezoeken. Berichten van jonge dames
  dames die contact zoeken. Allemaal nep voor je over te halen om member te worden en je geld afhandig te maken. Helaas voor de weinige echte profielen wat hierdoor de dupe worden.
  Heren pas op met deze site.Veel is nep

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Bob 2 oktober 2018 op 21:06 -

  Inderdaad wat een aanfluiting zeg. Maar dat zijn denk ik al deze sites. En Lexa is ook Ourtime. Er is inmiddels al meer dan 800 keer op mijn profiel gekeken, maar heb nog maar 2 berichten en 14 keer ben ik favoriet.Wat mij ook gevallen is dat vooral in de nachturen mensen op mijn profiel kijken Lijkt wel of er een batch draait.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Cyrille 2 september 2018 op 13:28 -

  Ik heb een erge negatieve ervaring met Lexa.

  Ten eerste vind ik ik de website qua opbouw niet prettig, onderandere dat iemand het altijd ziet als je haar profiel bezoekt. Onzichtbaar bezoeken kost, uiteraard extra. Ik vond dat er minder mensen opzaten dan verwacht en bijna niemand reageert, ik heb niet onderzocht of het neppprofielen waren.

  Dan is er de enorm agressieve commerciele instelling, je wordt voortdurend uitgedaagd meer geld op te geven en LET OP: ik had bij aanmelding DUIDELIJK aangegeven geen VERLENGING te willen, na een paar dagen zag ik dat mijn account toch op verlenging stond, twee keer opnieuw moeten aangeven (ging iedere keer op miraculeuze wijze uit).

  Ik besloot gebruik te maken van mijn heroepingsrecht (binnen 2 weken zonder reden opzeggen kan ALTIJD), maar op de, inmiddels heb ik het formulier uit nijdigheid 35 keer gemaild, niet op gereageerd, wel een kort antwoord via facebook dat ze achter waren met de mail, yeah right.

  Mijn vermoeden is dat ze bewust wachten om vervolgens te zeggen dat ik te laat was.

  Ze gaan er denk ik van uit dat mensen daarna het niet de moeite vinden om juridische stappen te nemen.

  Oftewel: NIET DOEN lexa is een geldwolf, dan was Tinder nog leuker.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. W 24 augustus 2018 op 14:38 -

  Beloofde helpdesk staat 24/7 voor je klaar. Na insturen klacht zou ik binnen 48 uur iets horen!!! We zijn inmiddels bijna 90 uur verder en ik heb nog steeds niets gehoord!!!
  Ik kan wel inloggen, maar ben geen member meer! Heb wel betaald!
  Een mail sturen naar customer care heeft totaal geen zin! Elke keer krijg je email terug, we reageren binnen 48 uur.
  Waardeloos!
  Ik lees wel heel veel ontevredenheid, misschien moet het gemeld worden bij een Consumentenorganisatie!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. richard 21 augustus 2018 op 19:06 -

  Wat een klote site! Ik wil me voor de lol inschrijven ,druk waarschijnlijk op de verkeerde button want ik krijg mannen te zien terwijl ik op vrouwen val. Nergens een mogelijkheid om dat te veranderen .Wat een tering zooi. Voor mij geen Lexa!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Chris 18 augustus 2018 op 19:29 -

  Automatische verlenging is waardeloos! Is bij Relatieplanet beter geregeld
  Lexa “koppelt” mensen aan elkaar, zonder dat deze mensen ergens vanaf weten…..
  Dit gebeurt vaak als je betaald lidmaatschap net afgelopen is.. Dan hopen ze dat je uit nieuwsgierigheid weer betaald lid word.
  Helpdesk beantwoord je vragen niet binnen 48 uur, bij mij zelfs helemaal niet!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. GelukT 13 augustus 2018 op 15:32 -

  Niet wat je ervan mag verwachten. Ga van het geld dat je hier kan besteden liever naar een gezellige pub, dan heb je meer kans om een leuke man te treffen.

  Als je iemand een berichtje stuurt krijg je 9 van de 10 keer geen antwoord terug. Fake account misschien?

  Als iemand jou als favoriet aanmerkt (hoera!) dan gebeurt er vervolgens…… niets meer (bummer).

  Zet je iemand in je Blacklist of in ‘geen interesse’ dan verschijnt hij gewoon weer in jouw opties.

  En tot slot: ik zie dezelfde foto’s van mannen met verschillende profielen. Rara hoe kan dat!

  Nepsite en fake accounts. Jammer.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Jeroen 5 augustus 2018 op 01:06 -

  De drie gratis dagen gebruikt en heb er een Friends With Benefits relatie aan over gehouden. Prima dus :).

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »