Lexa

Britt Meijer 7 maart 2018 154
Lexa
4.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

Lexa.nl behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat al sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren en erg goede reputatie opgebouwd en is erg betrouwbaar gebleken in de online dating. Vele singles hebben al succes gehad via de datingsite. In het promotiefilmpje geeft de dating website aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van Lexa.nl. De datingsite Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo organiseert zij single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen.Lees meer over Lexa Events.

Gratis aanmelden

Lexa Betrouwbaarheid

Datingsite Lexa.nl geniet enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. De datingwebsite staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze geslaagde dates hebben gehad via lexa. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het ‘keurmerk veilig daten, dit keurmerk vergroot de betrouwbaarheid van de datingsite. Zo wordt de beveilig van de datingsite regelmatig getest en worden de leden gecontroleerd (waar onder het kopje ‘keurmerken’ meer over te lezen is). Daarnaast heeft de datingsite door de vele reclame spots op televisie en radio dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Gebruik Lexa

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je alle gebruikers zien. Hierdoor kunnen bezoekers niet alle leden zien, wel een veilig gevoel.  Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een ‘daily6’. Dit zijn 6 profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde dame of heer al dan niet iets voor je is en op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Zo kun je het vrij anoniem proberen. Wanneer je dan op de knop ‘bekijk profielen’ klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: ‘relatiestatus’, ‘persoonlijkheid’, ‘kinderen’, ‘uiterlijke kenmerken’, ‘geloofsovertuiging’, ‘beroep’, ‘huisdieren’ en ‘interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Je dient een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden en daarna kun je verder. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na de eerste aanmelding is niet verplicht.

Opvallend is dat (op moment van schrijven) je overal maar één vakje kan aanvinken. Bij persoonlijkheid kun je aanklikken welke eigenschappen je bezit. Avontuurlijk, spontaan en gevoelig kan dus niet alle drie aanklikken, je zult er één moeten kiezen, welke het beste bij je past. Ook de voorkeur van burgerlijke staat van je komende date mag je niet kiezen voor én ‘uit elkaar’ én ‘ gescheiden’ maar alleen voor één van beide terwijl er wel bij staat dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. (Dit gebeurde ten tijde van de review, mogelijkerwijs is dit inmiddels aangepast.) Een stuk verder in het proces is het weer wel mogelijk meerdere keuzes aan te vinken, dit wisselt af. 

Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Gratis aanmelden

Kosten Lexa

Na de aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je echter gebruik maken van de volledige functionaliteiten dan zul je een betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een ‘gratis lidmaatschap’ een ‘full membership’ te nemen. De kosten hiervan bedragen:

 • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
 • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Lees verder onder ‘Lexa app’ over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets. Betaling in termijnen is ook mogelijk en is kostenloos. Je betaalt dan gedurende 3 maanden €19.98 per maand en krijgt een 6 maanden lidmaatschap.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso één maand afgeschreven (het bedrag is afhankelijk van het soort lidmaatschap dat je hebt) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Een extra optie is de zogenaamde “Booster”. Hiermee wordt je profiel beter zichtbaar voor anderen. De extra kosten voor een “Booster” zijn €1.99

Gratis aanmelden

Lexa App

Lexa heeft naast een fantastische website ook een mobiele app voor dating. Met de mobiele app kun je altijd en overal daten, je kunt chatten met alle leuke singles op Lexa. De mobiele dating applicatie is te downloaden voor iOS, Android en Windows phone. Er is slechts één Full membership beschikbaar voor elk toestel en met een Full Membership kun je onbeperkt berichten versturen vanaf je mobiel.

Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.
De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch en is geoptimaliseerd voor iPhone 6. Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn €19,99 per maand of €5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze. 

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Meer over de Lexa dating app:

Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Gratis aanmelden

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op ‘Mijn instellingen’. Kies daar de rubriek ‘Mijn membership’. Vervolgens moet je je e-mailadres bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via ‘Mijn instellingen’ die je vindt via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa.nl. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen. 

Definitief Verwijderen Lexa

Wil je je profiel in z’n geheel verwijderen? Ga dan rechtsboven in het scherm naar ‘Mijn instellingen’ en klik op de link met de volgende tekst: ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa.nl. Helemaal verwijderd wordt je profiel nooit, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

154 Reviews »

 1. Jarno 19 april 2018 op 19:35 -
  Je review moet eerst door ons goedgekeurd worden.

  echt compleet waardeloos. niemand praat terug op deze kutsite. ik ben geen topmodel maar ik ben ook verre van lelijk, maar het wil niet baten.
  ik weet uberhaupt niet of die meiden op deze site wel echte profielen zijn, want er gebeurt gewoon letterlijk helemaal niets. heel incidentieel nog wel iemand die wat terugpraat maar na twee berichtjes houden ze het weer voor gezien.
  pure geldverspilling, DOE DIT NIET

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. w hoitink 11 april 2018 op 23:14 -

  ik wil me afmelden

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Paul 27 maart 2018 op 11:33 -

  Lieve mensen die nog twijfelen of ze op Lexa moeten gaan!! Luister aub.! Doe het niet. Ik ben na een paar dagen volledig afgeknapt op deze datingsite. Volgens mij was Lexa vroeger wel betrouwbaar maar nu is het gewoon een ordinaire melkkoe geworden. Ik ga echt niet zeggen dat ik lijk op Tom Cruise of Brad Pitt, maar ik mag er best zijn. Nou heb echt heel veel bezoeken gehad van vrouwen, nul reacties. Ja van mensen uit het buitenland . Zelf heel veel berichten uitgestuurd. Nul reacties. Heb mijn profiel diverse keren een boost gegeven. Heeft geen zin mensen. Behalve dat het jouw geld kost. Na 1 dag Tinder met dezelfde fotos’. BAM, heb nu inmiddels 2 dates staan . Lexa is gewoon 1 grote oplichtersbende wat mij helaas een 65 euro heeft gekost. Ik kan ze gelukkig gewoon betalen hoor. Geloof mij maar , de mensen die wel een positieve eraringen neerzetten hier bjj Reviews zijn ook gewoon van Lexa. Het klopt gewoon niet LEXA. Kan je ook min sterren geven?

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Esther 23 maart 2018 op 07:34 -

  Gratis kunnen proberen en gelijk voor de volle 100% afgeknapt. Veel nep profielen. Je kunt merken dat lexa veel Europese partners heeft. Op dag 2 merkte ik dat ik een hele lijst favorieten had staan die ik NIET als favoriet had aangemerkt. Ik had zelfs de profielen nog niet eerder gezien. Slechte zaak. Ik zou aan deze site geen geld spenderen. Heb dus op dag 2 mijn profiel verwijderd.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Barb 19 maart 2018 op 12:53 -

  Ga niet op Lexa! Vol met scammers, app is slecht van kwaliteit, en al die reclame is ook mega irritant. Ben betalend lid maar ik weet nu al dat het weggegooid geld is. Bah, wat een scammers!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Rudi 17 maart 2018 op 11:30 -

  Zeer slechte ervaring. Ik liet me helaas verleiden tot een halfjaarabonnement, maar had er na een paar dagen al spijt van. Nu, drie maanden later, is de spijt alleen maar groter geworden.

  Ten eerste vis je in een zeer kleine poel. Ik heb niet eens wekelijks nieuwe profielen om op te reageren – en dan is mijn eigen selectie nog niet eens toegepast. Daarnaast is het technisch een ramp, word je doodgegooid met reclame en is de app extreem traag en onhandig in gebruik.

  Na drie maanden heb ik nog geen enkele keer met iemand contact gehad. Echt waardeloos. Ik merk nu al dat ik weer vaker gratis Tinder gebruik, terwijl mijn betaalde Lexa-abo nog loopt.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Bert 14 maart 2018 op 17:51 -

  Waardeloze site ben erin getrapt 50 euro lichter vooral de gay lexa niemand die op je berichten reageert en flirts van jonge mannen uit het buitenland trap er niet in ze houden jou en je houdt je zelf voor de gek.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Rogier 9 maart 2018 op 13:24 -

  Schrijf om de paar dagen een mooi persoonlijk bericht naar de normale vrouwen met 0.0 reacties. Mannen moeten een roos halen om hun “gentleman” status te halen, maar het fatsoen van vrouwen op hun online troon is heel ver te zoeken. Mannen: trap er gewoon niet in, en geef je geld uit om met je vrienden een avond te karten of geef een paar rondjes in de kroeg, veel meer waar voor je geld en hoop meer lol en veel minder frustratie (wat wel te lezen is)

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Marcus 4 maart 2018 op 13:06 -

  I have never done internet dating and therefore was excited in the beginning. At the same time a bit cautious as I didn’t know how to approach anyone without being too pushy. My assessment is however this has been an absolute waist of money and time. My 6 month’s membership ends in two weeks and I’m happy for it as I didn’t get anything out of it. Still don’t think Lexa should be entirely to blame as the users are some of the most elusive human beings I ever came across. And remember, this is a dating app! Also I’m pretty convinced all users are not real.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Michel 22 februari 2018 op 15:13 -

  LEXA: DOE HET NIET!!!!
  OPLICHTERIJ!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »