Lexa

Britt Meijer 7 maart 2018 149
Lexa
4.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

Lexa.nl behoort tot de grootste datingsites van Nederland. De datingsite bestaat al sinds 2002 en heeft in de afgelopen jaren en erg goede reputatie opgebouwd en is erg betrouwbaar gebleken in de online dating. Vele singles hebben al succes gehad via de datingsite. In het promotiefilmpje geeft de dating website aan dat er iedere week 35.000 dates voortkomen uit het gebruik van Lexa.nl. De datingsite Lexa heeft vele mogelijkheden en is een erg moderne en up to date datingsite. Behalve een datingsites is Lexa ook actief op andere vlakken, zo organiseert zij single events zoals borrels en cocktail workshops waar je op een laagdrempelige manier singles kan tegen komen.Lees meer over Lexa Events.

Gratis aanmelden

Lexa Betrouwbaarheid

Datingsite Lexa.nl geniet enorm veel bekendheid in Nederland en zo bekend word je natuurlijk niet zomaar. De datingwebsite staat bekent om haar succesverhalen en je hoort van mensen in je omgeving dan ook regelmatig dat ze geslaagde dates hebben gehad via lexa. Lexa geeft zelf aan dat ze ruim 200 succesverhalen per week hebben.

Lexa beschikt over het ‘keurmerk veilig daten, dit keurmerk vergroot de betrouwbaarheid van de datingsite. Zo wordt de beveilig van de datingsite regelmatig getest en worden de leden gecontroleerd (waar onder het kopje ‘keurmerken’ meer over te lezen is). Daarnaast heeft de datingsite door de vele reclame spots op televisie en radio dagelijks vele nieuwe aanmeldingen.

Gebruik Lexa

Zodra je de gratis inschrijving hebt voltooid kun je aan de slag bij Lexa en kun je alle gebruikers zien. Hierdoor kunnen bezoekers niet alle leden zien, wel een veilig gevoel.  Je kunt meteen zien als je een berichtje hebt ontvangen, je krijgt hiervan een melding via e-mail en ziet het duidelijk staan op de datingsite: -berichten(1)-. Om het bericht te kunnen lezen, het te kunnen beantwoorden, flirts en foto’s te kunnen versturen en ontvangen, kortom om op wat voor manier dan ook contact te kunnen leggen met anderen moet je betaald lid worden. Onder het kopje kosten worden de prijzen en mogelijkheden uitgebreid omschreven.

Lexa is dan ook geen gratis datingsite, maar toch kun je regelmatig gratis gebruik maken van de datingsite via aanbiedingen. Daarnaast worden er op Lexa verschillende dating tips gegeven. Zo krijg je een ‘daily6’. Dit zijn 6 profielen die aansluiten op jouw voorkeuren en doormiddel van een keuringssysteem kun je aangeven of de voorgestelde dame of heer al dan niet iets voor je is en op basis van je keuzegedrag wordt dit wel of niet doorgegeven aan die persoon. Reageer je positief op een van de profielen, dan wordt dit doorgegeven aan deze persoon en kunnen jullie met elkaar in contact komen.

Inschrijven en inloggen Lexa

Inschrijven op Lexa is eenvoudig en kosteloos. In eerste instantie zijn alleen je e-mail adres, gebruikersnaam, geboortedatum en postcode nodig. Zo kun je het vrij anoniem proberen. Wanneer je dan op de knop ‘bekijk profielen’ klikt krijg je echter nog een aantal vragen over lifestyle als: ‘relatiestatus’, ‘persoonlijkheid’, ‘kinderen’, ‘uiterlijke kenmerken’, ‘geloofsovertuiging’, ‘beroep’, ‘huisdieren’ en ‘interesses maar ook uitgebreide vragen over de date waar je naar opzoek bent. Je dient een profieltekst in te vullen en een foto te uploaden en daarna kun je verder. Het invullen van de informatie waar naar gevraagd wordt na de eerste aanmelding is niet verplicht.

Opvallend is dat (op moment van schrijven) je overal maar één vakje kan aanvinken. Bij persoonlijkheid kun je aanklikken welke eigenschappen je bezit. Avontuurlijk, spontaan en gevoelig kan dus niet alle drie aanklikken, je zult er één moeten kiezen, welke het beste bij je past. Ook de voorkeur van burgerlijke staat van je komende date mag je niet kiezen voor én ‘uit elkaar’ én ‘ gescheiden’ maar alleen voor één van beide terwijl er wel bij staat dat er meerdere keuzes mogelijk zijn. (Dit gebeurde ten tijde van de review, mogelijkerwijs is dit inmiddels aangepast.) Een stuk verder in het proces is het weer wel mogelijk meerdere keuzes aan te vinken, dit wisselt af. 

Zodra je alles hebt ingevuld moet je je account verifiëren door middel van een link welke naar je e-mail wordt gestuurd. Je kunt nu op je profiel, er staat nog wel bij dat je gegevens nog door Lexa gecontroleerd moet worden.

Gratis aanmelden

Kosten Lexa

Na de aanmelding bij Lexa heb je automatisch een gratis lidmaatschap. Wil je echter gebruik maken van de volledige functionaliteiten dan zul je een betaald lidmaatschap moeten aanschaffen.

Lexa biedt de mogelijkheid om naast een ‘gratis lidmaatschap’ een ‘full membership’ te nemen. De kosten hiervan bedragen:

 • €9.99 per maand voor een lidmaatschap van 6 maanden
 • €12.99 per maand voor een lidmaatschap van 3 maanden
 • €24.99 per maand voor een lidmaatschap van 1 maand

Lees verder onder ‘Lexa app’ over hoe je kunt besparen met een smartphone abonnement. Betaling van abonnementen is mogelijk via iDeal, Credit Card of PayPal en loopt via een beveiligde verbinding.

Indien je kiest voor een lidmaatschap van 3 of 6 maanden wordt het volledig bedrag in een keer afschreven. Jammer want misschien vind je wel een partner na 1 maand en betaal je 5 maanden voor niets. Betaling in termijnen is ook mogelijk en is kostenloos. Je betaalt dan gedurende 3 maanden €19.98 per maand en krijgt een 6 maanden lidmaatschap.

Let op!
Wanneer je lidmaatschap afloopt zal Lexa.nl deze automatisch verlengen voor 1 maand. Er wordt dan via automatische incasso één maand afgeschreven (het bedrag is afhankelijk van het soort lidmaatschap dat je hebt) en dat wordt iedere maand verlengd totdat jij je lidmaatschap opzegt. Het gefactureerde bedrag kan afwijken wanneer Lexa besloten heeft een tariefwijziging door te voeren. Je geeft hiervoor automatisch toestemming zodra je je betaling bevestigt.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden.

Een extra optie is de zogenaamde “Booster”. Hiermee wordt je profiel beter zichtbaar voor anderen. De extra kosten voor een “Booster” zijn €1.99

Gratis aanmelden

Lexa App

Lexa heeft naast een fantastische website ook een mobiele app voor dating. Met de mobiele app kun je altijd en overal daten, je kunt chatten met alle leuke singles op Lexa. De mobiele dating applicatie is te downloaden voor iOS, Android en Windows phone. Er is slechts één Full membership beschikbaar voor elk toestel en met een Full Membership kun je onbeperkt berichten versturen vanaf je mobiel.

Je moet minstens 17 jaar zijn om de applicatie te downloaden en vereist is 2.3 of hoger voor Android en iOS 7.0 of nieuwer voor Apple.
De app is compatibel met iPhone, iPad en iPod touch en is geoptimaliseerd voor iPhone 6. Recent heeft Lexa ook een applicatie beschikbaar gemaakt voor Apple Watch. Hiermee kun je flirten vanaf je smartwatch!

Als je geen membership hebt op de website van Lexa, kun je voor een van de smartphone memberships kiezen. De kosten zijn €19,99 per maand of €5,99 per week (tot 40% besparing ten opzichte van het abonnement op de website. Je kunt met dit membership geen gebruik maken van de diensten op de reguliere website van Lexa). De aankoop geschied rechtstreeks vanaf de Lexa app. Ben je dus van plan veel op je mobiel gebruik te maken van Lexa, is dit wellicht een betere keuze. 

Met de app heb je bijna alle functionaliteiten die je op de website ook hebt zoals: in contact komen met singles, berichten en flirts sturen, bekijken wie jouw profiel heeft bekeken, je profiel bijwerken en foto’s uploaden.

Meer over de Lexa dating app:

Nieuws en kortingen Lexa.nl

Lexa heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een dag gratis daten, 3 dagen een gratis lidmaatschap maar ook de bekende Lexa borrels ontbreken niet. Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Gratis aanmelden

Uitschrijven Lexa.nl

Wanneer je je lidmaatschap op Lexa.nl wilt stopzetten zul je dit minimaal 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap moeten doen om een verlenging van 1 maand te voorkomen. Wanneer je dit na 48 uur voor de vervaldatum doet zal je lidmaatschap met een maand worden verlengd en zullen de kosten hiervoor via automatisch incasso van je rekening worden afgeschreven.

Het stopzetten van de automatische verlenging bij Lexa doe je als volgt. Je gaat naar je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm en klikt vervolgens op ‘Mijn instellingen’. Kies daar de rubriek ‘Mijn membership’. Vervolgens moet je je e-mailadres bevestigen en de verlenging van je lidmaatschap is beëindigd. Na het beëindigen van je automatische verlenging, ontvang je hiervan een e-mail ter bevestiging.

Controleer goed of het e-mailadres dat jij geformuleerd hebt geldig is via ‘Mijn instellingen’ die je vindt via je gebruikersnaam rechtsboven in het scherm. Je e-mailadres staat vervolgens aangegeven bij je account instellingen.

Nadat je automatische verlenging geannuleerd is blijft je profiel wel online. Je kunt je vervolgens altijd opnieuw inschrijven voor een nieuw full membership bij Lexa.nl. Wel zo handig mocht je relatie onverhoopt stuk lopen. 

Definitief Verwijderen Lexa

Wil je je profiel in z’n geheel verwijderen? Ga dan rechtsboven in het scherm naar ‘Mijn instellingen’ en klik op de link met de volgende tekst: ‘Om jouw profiel op te schorten of te verwijderen, klik hier’. Je profiel is nu niet meer zichtbaar op Lexa.nl en je zal geen e-mails meer ontvangen van Lexa.nl. Helemaal verwijderd wordt je profiel nooit, je kunt altijd weer opnieuw inloggen en je account weer activeren.

Let op! Opschorten betekent niet dat de automatische verlenging van je membership wordt stopgezet.

Om technische redenen is het niet mogelijk een lidmaatschap binnen 24 uur na aankoop ervan en 48 uur voor de vervaldag van het lopende lidmaatschap stop te zetten.

Wel heb je tot en met 14 dagen na het aangaan van het lidmaatschap de mogelijkheid om gebruik te maken van her herroepingsrecht zoals bedoeld in artikel 6 van de Thuiswinkelvoorwaarden. Er is dus geen man overboord wanneer je later dan 48 uur bent, je zult alleen even moeten wachten op de restitutie.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

149 Reviews »

 1. anders 5 januari 2018 op 09:25 -

  Waardeloze site.. SLECHT… voor alles moet je betalen en wat voor zogenaamde partners zij voor je zoeken is vreselijk..
  Sta er net op maar is verschrikkelijk….
  Echt verschrikkelijk…

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Jan 30 december 2017 op 13:31 -

  Veel nep provielen, vooral premium neem gratis contact op, staat er woon in nederland
  krijg je bericht in gebrekkig nederlands uit het buitenland zogenaamd een vrouw, ik heb me twijfels erover,
  This al de tweede keer dat ik een bericht schrijf naar een profiel tot twee keer toe wonen ze hellemaal niet in nederland in komt uit Rusland ,na veel in de weer aan het schrijven in het Engels dat ze geld wou los peuteren,later bleek ze in eens in Friesland tewonen in was zuster in het ziekenhuis,was gewoon een vent die zich voordeet als vrouw,dus wees goed op uw hoede.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Ik 18 december 2017 op 23:31 -

  Ik heb 2 dates gehad en beide keren doordat dames zelf contact met mij opnamen door middel van een flirt en berichten dat was wel okeej maar nu komt het mooiste. Ik heb aan zeker meer dan 150 profielen een bericht gestuurd 0 reacties, zelfs bij lelijke vrouwen een flirt gestuurd of een bericht 0 reactie. TIP kijk bij sommige profielen van knappe meiden-vrouwen als ze buiten zijn eens naar de omgeving dan zie je van te voren al dat het niet uit ons land komt dus bespaar je de tijd en moeite om een bericht te sturen. dus eindoordeel daten is wel mogelijk maar als een profiel ziet waarvan je denkt als man zijnde zozo knappe meid ( TIJDVERSPILLING )

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Henk 13 december 2017 op 20:24 -

  Ik ben nu ca. 3 weken online en elke dag aanwezig. Het is een drama. Veel nepprofielen en zoals de eerdere beschrijvingen is het een tijdverspillend geheel. Als je eenmaal contact hebt blijk het weer om een nepprofiel te gaan. Het is ronduit slecht te noemen dat ze bij lexa/meetic niet eens de moeite nemen om te compenseren nadat je voor de zoveelste keer een gesprek bent aangegaan met iemand die niet eens bestaat. Z horen een zwaardere controle toe te passen, ofwel een soort van screening toe te passen voordat een profiel online komt te staan.
  Laten we duidelijk zijn voor onszelf, een beetje vrouw of man zal je niet vinden op lexa. Het had even nodig voor mij om dit te bedenken, maar de feiten zijn nou eenmaal zo. Weggegooid geld! ik ben nu meer aan het zoeken naar fake-accounts dan dat ik nog werkelijk zoek naar een leuke vrouw. Heel jammer dit!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Caro 13 december 2017 op 16:58 -

  Redelijke site, maar pas op dat je niet per ongeluk blijft doorbetalen. Er zijn maar weinig hoogopgeleide mannen en 99% van de berichtjes die ik binnenkrijg zijn in de trant van ‘he, hoe is het’, vaak zonder leestekens. Er wordt nul moeite ingestopt. Maar wanneer ik een leuk berichtje stuur of er een krijg, komt er wel een leuke date uit.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Megan 13 november 2017 op 19:04 -

  Het klopt niet daar☹️☹️☹️☹️😱😱😱😱🤑🤑🤑🍸

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Megan 13 november 2017 op 19:02 -

  Wat ook zo raar is, dan ben je elkaars favoriet, zo vaak gebeurd maar dan gebeurt er vervolgens niets. Het staat dan wel mooi in dat gele balkje onder je foto’s en onder zijn foto’s “ jullie vinden elkaar leuk” maar nooit n reactie gehad! Raar hoor ! Ik reageer wel maar het lijkt dan alsof de man in kwestie dat gele balkje niet te zien krijgt. Vreemd heel vreemd. Ik heb n keer in mijn omschrijving gevraagd aan de heren waarom ze dan niet reageren. Werd niet geplaatst door Lexa !

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Sandra 15 oktober 2017 op 15:13 -

  Lexa, begin er niet aan. Onzuivere boel.
  – verander één ding aan je lidmaatschap en het vinkje ‘abonnement automatisch verlengen’ staat ineens aan.
  – ik heb een dozijn mannen in mijn favorieten staan terwijl ik nog nooit een man als favoriet heb aangemeld en onnodige berichten krijg van deze argeloze zielen

  Kortom, als je er van houdt genept te worden en via slinkse wegen geld uit je zakken te laten kloppen moet je bij Lexa zijn. Niks tegen betalen voor diensten, maar dat slinkse en achterbakse van Lexa maakt dat ik me daar niet mee wil associeren. Als het aan mij ligt, gaat hele Lexa op de schop. Helaas is de wanhoop van velen te groot en zullen ze blijven stinken in geldklopperij activiteiten als de hoop de eeuwige liefde maar in stand blijft.

  Lexa is rot van binnen.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Jan 28 september 2017 op 09:43 -

  Ik vraag mezelf af waarom ik er steeds weer in trap. Je betaalt jezelf scheel in de hoop antwoord te krijgen van de vrouwen waar jij op reageert. Als je niet betaald, lijkt half vrouwelijk Nederland van jou gecharmeerd te zijn, maar ze kunnen niet schrijven omdat ze niet betalen. Dus betaal ik maar (en niet weinig). Je betaalt een lidmaatschap en komt erachter dat je dan eigenlijk nog niets kan. Etalages likken, daar houdt het zo’n beetje mee op. Nee, dan moet je Premium of control erbij nemen, nog meer kosten en de vrouwen die jou eerst leuk leken te vinden, zijn ineens nergens meer te vinden. En dan nog even over de betaling. Je moet zooooo goed uitkijken, want Lexa is heel slim in het aansmeren van allerlei extra’s, die hebben ze namelijk al voor je aangevinkt. Ik heb helaas een lidmaatschap voor 3 maanden, ben er weer ingestonken, maar ga echt niet meer betalen en kom nooit, maar dan ook nooit meer terug. Het is EEN GROTE DIEVENBENDE.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. fia 25 september 2017 op 20:43 -

  dat heb ik ook voor dat je het weet druk je en betalen en contat gaat ook niet

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »