Paiq

Britt Meijer 4 januari 2016 65
Paiq
2.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruikersgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
datingsites advertenties review

Paiq is een datingsite die het net even wat anders aanpakt dan de gemiddelde datingsite. In plaats van een uitgebreid profiel bij alle leden, welke je door moet nemen om erachter te komen of iemand een goede match voor je is, maakt Paiq gebruik van matching door middel van een slim systeem. Zo kom je alleen in contact met mensen die echt bij je passen. Met deze matches kun je vervolgens chatten, waarbij de foto pas zichtbaar wordt naarmate het gesprek vordert. Zo leer je eerst iemand kennen, voordat je het uiterlijk van deze persoon beoordeeld. Doordat Paiq geen TV of radio reclame maakt, is het misschien niet de bekendste datingsite. Toch wordt Paiq vaak genoemd bij de beste datingsites van Nederland.

Gratis aanmelden

Paiq Betrouwbaarheid

Paiq heeft geen datingsite keurmerk, maar is wel lid van thuiswinkel waarborg. Daarbij geeft Paiq een duidelijke uitleg van waarom ze sinds juni 2014 geen datingsite keurmerk meer hebben. Dit zit namelijk als volgt; het datingsite keurmerk was eigendom van de acht grootste datingsites, waaronder Paiq. Het doel van dit keurmerk zou zijn eerlijke datingsites met goede dienstverlening. Maar doordat niet alle datingsites dit doel na zouden streven heeft Paiq besloten af te stappen van dit keurmerk. Toch lijkt Paiq een betrouwbaar datingnetwerk, als lid van de thuiswinkel waarborg. Paiq is de nummer 1 datingsite van Nederland volgens Tros Radar, de beste datingsite volgens Vara Kassa, website van het jaar in 2010 en 2011 in de categorie beste datingsites en een groot aantal positieve reviews.

Doordat datingsite Paiq geen profielen heeft kunnen andere leden jouw gegevens niet zomaar zien. Je kunt elkaar pas zien wanneer je een match hebt. Ook kun je speed daten of meedoen aan een foto toernooi. In alle gevallen kun je dus zelf bepalen wie je gegevens wel of niet te zien krijgen. Daarbij kunnen niet-leden je gegevens sowieso nooit zien. Wanneer je een contact tegenkomt die je wilt blokkeren kun je ervoor kiezen om deze persoon te blokkeren, zelf onzichtbaar te worden of deze persoon te blokkeren én een melding te maken van deze persoon bij het Paiq team. Zij gaan je melding dan na en bekijken of het nodig is om deze persoon voorgoed van het datingnetwerk te blokkeren.

In contact komen met het Paiq team voor vragen, opmerkingen of klachten gaat gemakkelijk via de chat of de mail. Via de chat krijg je over het algemeen op werkdagen snel antwoord. Via de mail kun je binnen maximaal 2 werkdagen antwoord verwachten. Dat werkt heel fijn.

Inschrijven en inloggen Paiq

De inschrijving op Paiq gaat gemakkelijk aan snel. Geef aan of je een man of vrouw bent en selecteer vervolgens of je geïnteresseerd bent in een man of in een vrouw. Vul dan je e-mailadres in en klik op inschrijven. Ook kun je gebruik maken van de optie om via Facebook of Google+ jouw gegevens automatisch in te vullen. Je krijgt dan vervolgens een e-mail toegestuurd om je inschrijving te bevestigen. Door op de link in de e-mail te klikken bevestig je de inschrijving en wordt je automatisch doorgestuurd naar een pagina waarop je je voornaam en wachtwoord in kunt vullen. Je voornaam hoeft trouwens niet echt te zijn, je mag ook een pseudoniem of nickname gebruiken om anoniem te blijven.  Na het invullen van je naam en wachtwoord dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en het privacy beleid en vervolgens kun je deze gegevens opslaan.

Na het opslaan van deze profielgegevens wordt je automatisch doorgestuurd naar een lijst met basisvragen. Op deze pagina dien je je leeftijd, woonplaats, hoogst genoten opleiding, lengte, gewicht, kinderwens en huidige relatiestatus in te vullen. Hierbij wordt ook vermeld dat je gewicht niet getoond zal worden op je profiel, maar dat dit wel van belang is voor het maken van de juiste matches.

Na het invullen van de basisvragen wordt je doorgestuurd naar de volgende twee pagina’s met vragen over je persoonlijkheid. Hier wordt onder andere getoetst hoe je met mensen omgaat, of je van feestjes houdt of dat je juist war rustiger bent en of je zorgzaam bent.

Daarna volgt een vragenlijst over intimiteit en gevoel. Hier wordt onder andere gevraagd of je al eens een serieuze relatie hebt gehad, of seks belangrijk voor je is en of lichamelijke trouw een vereiste voor je is. Na de vragenlijst over intimiteit en gevoel volgt een vragenlijst over levensstijl en visie, waarin onder andere wordt ingegaan op geloof en vrijetijdsbesteding.

Na het invullen van de bovenstaande vragenlijsten wordt je gevraagd tenminste één goede foto up te loaden. Je kunt dit scherm echter ook wegklikken, zodat je door kunt gaan zonder foto. Hierna is je profiel aangemaakt en nu volgende de match voorstellen.

Gratis aanmelden

Kosten Paiq

Inschrijven bij Paiq is helemaal gratis. Met het gratis Paiq Fun lidmaatschap kun je vervolgens singles ontmoeten en van verschillende functies gebruik maken, maar dit heeft wel zijn beperkingen. Zo krijg je bijvoorbeeld maar een beperkt aantal matches toegewezen en kun je van een aantal functies geen gebruik maken.

Voor meer mogelijkheden op Paiq kun je upgraden naar het Paiq Select lidmaatschap of credits kopen. Het Paiq Select lidmaatschap houdt in dat je voor een maandelijks bedrag een aantal voordelen hebt op de datingsite. Deze voordelen zijn dat je iedere dag een nieuw matchvoorstel ontvangt, je direct scherpe foto’s kan zien van je matchvoorstellen, je een matchvoorstel kan accepteren of blokkeren, je het belang van alle match- voorkeuren in kan stellen en je criteria op kan geven zoals lengte, leeftijd, opleidingsniveau, etc. Al deze functies zijn met het gratis Paiq Fun lidmaatschap niet mogelijk.

Bij het betaalde Paiq Select lidmaatschap krijg je iedere week ook 150 credits om vrij te besteden aan andere extra’s op de datingsite. Maar in plaats van te kiezen voor het betaalde Paiq Select lidmaatschap kun je bij het gratis Paiq Fun lidmaatschap ook credits kopen om van extra functies op de website gebruik te kunnen maken.  Credits kun je bijvoorbeeld inzetten voor foto-reacties, extra matches, het onthullen van foto’s, het onthullen van interesses, het onzichtbaar worden en het deblokkeren van geblokkeerde contacten.

De kosten van het betaalde Paiq Select lidmaatschap zijn de eerste maand 19,50 euro en de daaropvolgende maanden 9,50 euro per maand. Je kunt ervoor kiezen om voor een aantal maanden vooruit te betalen via iDeal, creditcard of Paypal. Maar je kunt ook en lidmaatschap voor onbepaalde tijd aangaan, in dat geval betaal je de eerste maand via iDeal en de daarop volgende maanden wordt het bedrag automatisch afgeschreven via automatische incassso.

Credits kun je verdienen of verkopen. Credits verdien je door vrienden uit te nodigen om lid te worden van Paiq en door je contacten te beoordelen op verzoek van Paiq. Ook kun je credits kopen met een eenmalige betaling via iDeal, CreditCard, PayPal of een 0900-nummer. Er zijn vier verschillende creditpakketten te koop, namelijk 65 credits voor 1,30 euro, 125 credits voor 3,00 euro, 250 credits voor 5,00 euro en 500 credits voor 9,00 euro. Het pakket van 65 credits is alleen via de telefoon te bestellen.

Paiq App

Paiq heeft een goed werkende mobiele applicatie waarmee je gemakkelijk nieuwe matches kunt vinden en kunt chatten. Daarbij geeft de app pushmeldingen wanneer je berichten ontvangt en wanneer je contacten online zijn. De app is geschikt voor Iphone en Android, maar er is ook een desktop versie beschikbaar die je eenvoudig kunt installeren op je computer. Op de Paiq app ontvang je matches waarvan de foto wazig is gemaakt. Naar mate je berichten stuurt naar deze mogelijke partner, wordt de foto steeds scherper. 

Daarnaast is er de app Into My Life. Deze app is weliswaar een product van Paiq, maar staat geheel op zichzelf. Bij deze mobiele app kun je een kijkje nemen in de levens van singles in je omgeving. Ook deze app is er zowel voor Iphone als Android.

Nieuws en kortingen Paiq

Zie voor acties en kortingen onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Paiq

Om je uit te schrijven voor Paiq kies je via menu, instellingen en dan uitschrijven.  Hierbij wordt je reden van uitschrijving gevraagd en moet je je wachtwoord invullen ter bevestiging.  Vervolgens krijg je een mail ter bevestiging van je uitschrijving en dit is ook meteen de laatste mail die van Paiq ontvangt. Je gegevens na uitschrijving verwijderd van Paiq.

Wil je Paiq niet helemaal verwijderen, maar gewoon een tijdje stopzetten? Paiq kent geen non-actief modus, maar je kunt wel de doorlopende betalingen voor het Paiq Select abonnement tijdelijk uitschakelen.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

65 Reviews »

 1. Martie 13 februari 2018 op 22:06 -

  Paiq is een leuke datingsite, waar ik 8 jaar geleden mijn huidige vrouw heb ontmoet.
  Wij hadden beiden een match van 98% en hebben nog vele avonden via de chat gepraat tot in de kleine uurtjes en waren na 1 jaar al getrouwd en zijn nu nog heel gelukkig met elkaar en zijn blij dat wij elkaar ontmoet hebben via deze site.
  Wij gunnen ieder ander een maatje om gelukkig samen door het leven te gaan.
  Paiq er is geen betere.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Jacqueline 24 januari 2018 op 20:39 -

  Noem mij maar een tevreden ex-gebruiker. Paiq was een verademing na die andere gratis datingsites. Diverse leuke dates gehad en mijn huidige liefje alweer meer dan 4 jaar geleden daar leren kennen.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Marc 6 januari 2018 op 22:24 -

  ik ben er sinds gisteren op. Wel leuk, en al leuke chat contacten gehad….

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Ger 28 oktober 2017 op 22:17 -

  Jacqueline,

  Ga lekker je eigen vingeren en rot verder op met je opmerkingen over mannen.

  Ik wil jou foto wel eens zien hoe mooi je bent.

  Als je paig niets vindt blijf dan gewoon lekker weg,en bemoei je nergens mee kut wijf.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Tom Godschalk 18 september 2017 op 21:53 -

  Ik ben nu twee jaar geleden via paiq mijn vriendin tegengekomen. 100% match en we wonen inmiddels al weer 1,5 jaar samen. Paiq: bedankt hier voor. Wij zijn erg gelukkig met elkaar en zijn jullie nog elke dag dankbaar. Sinds drie maanden hebben we ook een puppy. Hij heet paiq!!!!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Thomas 11 september 2017 op 23:21 -

  Paiq is op zich een goede datingsite, omdat het gratis is om te chatten en je vooral met het foto-toernooi vaak een reactie kunt sturen en zo makkelijker aan contacten kunt komen. Mocht je wat credits nodig hebben, dan kost dit ook niet zoveel. Ik heb een aantal leuke contacten gehad, maar uiteindelijk is dit helaas niks geworden. Het foto-toernooi is ook leuk om nieuwe contacten te leren kennen, maar het is erg jammer dat er zo weinig dames te zien zijn en ik dus iedere keer dezelfde foto’s tegenkom. Verder mag er wel wat meer naar de locatie worden gekeken, want al die contacten op meer dan 100 kilometer wordt ook niet zo snel wat.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Jacqueline 7 september 2017 op 00:41 -

  zojuist nog even een foto-challenge gedaan. Dan moet je kiezen uit foto’s van de meest onaantrekkelijke mannen ooit. Tsja… die kerels moeten het hebben van hun inner beauty denk ik dan maar. Misschien dat ik er met één aan de praat raak? Maar hun uiterlijk is om het met Homer Simpson te zeggen: ‘d’Oh!!’

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Jacqueline 7 september 2017 op 00:22 -

  paiq is gewoon een spelletje. Heb je zin in een gezellig praatje… dan kan je bij Paiq terecht. Maar ook niet meer dan dat. Net zoals alle dating-sites zit Paiq vol met wanhopige mannen die heel graag alleen maar seks willen en niks anders. Niet intrappen. Hou het bij het gezellige praatje en zoek een nieuwe partner persoonlijk in de kroeg of zo. Ik moet daarbij even denken aan iemand die ik via Paiq leerde kennen en die later toegaf alleen maar een seksdate te willen hebben. Toedeledokie!!! En zo zijn ze helaas allemaal. En de grootste lelijkerds klagen over lelijke vrouwen -in hun optiek.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Tessa 23 augustus 2017 op 12:55 -

  Leuke manier om in contact te komen met heren. Het is leuk om verschillende mannen te spreken zonder eerst een profiel te moeten lezen. Bij mij is er echt een top relatie uitgekomen. We zijn al 4 jaar samen en passen ontzettend goed bij elkaar

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Larisse bollebakker 14 augustus 2017 op 17:03 -

  Orginele manier van contact hebben met mensen. Met quizjes en snelchat en foto wedstrijd. Met site en app en niet gelijk je foto te zien waardoor er minder snel voor oordelen zijn. Gratis chat met ijsbrekers mocht je even niet weten wat je wilt zeggen. Via deze site mijn vriend gevonden heel happy.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »