Relatieplanet

Britt Meijer 13 februari 2017 110
Relatieplanet
3.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
datingsites advertenties review
http://www.keurmerkveiligdaten.nl
thuiswinkel waarborg logo

 

 

 

 

Relatieplanet is met meer dan 5.000.000 leden en meer dan 200.000 waargebeurde liefdesverhalen, de grootste datingsites van de Benelux. Bovendien is Relatieplanet ook een van de oudste en bekendste datingsite van Nederland en België. Relatieplanet.nl bestaat al sinds 2002 en is al 7 jaar op rij datingwebsite van het jaar in Nederland. Daarnaast zijn er volgens Relatieplanet op ieder moment meer dan 85.000 singles actief aan het daten bij Relatieplanet en zij er volgens de datingsite meer dan 200.000 relaties voort gekomen. Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. Hoger opgeleiden, jongeren, ouderen, hetero’s en homo’s. Iedereen is welkom op relatieplanet.nl. Omdat het ledenbestand zo divers is, is de kans groot dat je er een match vindt en er voor jou ook een succesvol liefdesverhaal ontstaat.

Relatieplanet Betrouwbaarheid

Relatieplanet was een van eerste datingsites in Nederland en is ondertussen uitgegroeid tot de grootste datingsite van Nederland. Betrouwbaarheid is erg belangrijk voor Relatieplanet, zeker omdat het zo’n grote datingsites is. Relatieplanet beschikt over het Thuiswinkel Waarborg, wat garandeert dat je gegevens over een versleutelde verbinding worden verzonden en er vertrouwelijk met je informatie wordt omgegaan. Daarnaast voor het Thuiswinkel Waarborg ook regelmatig controles uit of de beveiliging van relatieplanet helemaal op orde is. Wel een veilig gevoel dus. Belangrijker is eigenlijk dat relatieplanet beschikt over het keurmerk Veilig Daten. Het Keurmerk Veilig Daten garandeert je dat er waarde wordt gehecht aan de betrouwbaarheid en de veiligheid van de leden. Zo wordt bijvoorbeeld de echtheid van alle inschrijvingen en leden van relatieplanet handmatig gecontroleerd. Alleen op deze manier kan relatieplanet de echtheid van haar leden garanderen. Dit geeft echter wel een fijn en vertrouwd gevoel. Je kunt dus met een gerust hart aan de gang op Relatieplanet.nl.

Ook beschikt de site over een zeer goede klantenservice, welke iedere dag van 09:00 tot 23:00 te bereiken is en welke 365 dagen per jaar geopend is. Je kunt dus op bijna ieder moment van de dag met je vragen bij een medewerker van Relatieplanet.nl terecht.

Dat de websites een van bekendste en meeste gebruikte datingsites is, valt ook op te maken uit het gegeven dat Relatieplanet.nl al jaren op rij genomineerd is voor datingsite van het jaar. En deze ook meermaals heeft gewonnen. Zo heeft Relatieplanet.nl deze prijs ook in 2014 èn 2015 gewonnen.

Inschrijven en inloggen Relatieplanet

Inschrijven op Relatieplanet.nl gaat zeer eenvoudig en is gratis. Op de homepage vul je je e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en geboortedatum in. Vervolgens ontvang je een email waarin je je account kan activeren. Je inschrijving is op dat moment geslaagd. Je kunt dan aan de slag met het verder invullen van je profiel.

In tegenstelling tot vele andere datingsites maakt de site nog geen gebruikt van een persoonlijkheidstest. Dit maakt het aanmelden erg makkelijk, je hoeft alleen wat informatie over jezelf in te vullen zoals je: uiterlijk, gezondheid, persoonlijke situatie, hobby’s, etc. Ook kun je een zoekprofiel opstellen. Je kunt hierin aangeven naar wat voor een persoon je op zoek bent.

Het invullen van je profiel is zeer eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Vanaf dat moment kun je op zoek naar een date. Ook ontvang je op basis van je matching-profiel een aantal matches. Dit maakt het zoeken wat eenvoudiger. Zeker nu Relatieplanet.nl een zeer groot ledenaantal heeft.

Gratis aanmelden

Kosten Relatieplanet.nl

Als je de volledige functionaliteit van de website wilt gebruiken, dan moet je een full membership aanschaffen. De kosten hiervan zijn:

1 maand €28,50
3 maanden € 14,50
6 maanden € 10,58
12 maanden € 7,21

Betalen geschied via het veilige iDeal of via creditcard.

Relatieplanet App

Relatieplanet.nl beschikt over een mobiele app met ondersteuning voor iOS en Android. Met de app van relatieplanet ben je altijd bereikbaar en kun je continue aan de gang blijven met daten. De app heeft veel functies, zo kun je berichtjes versturen, je gesprekken bekijken, naar matches zoeken of foto’s uploaden en versturen. Via iTunes en Google play is de app gratis te downloaden.

Nieuws en kortingen Relatieplanet.nl

Geregeld heeft Relatieplanet aanbiedingen en kortingsacties voor nieuwe leden. Blijf op de hoogte van de laatste acties en kortingen via onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Relatieplanet.nl

Je kunt je account deactiveren. Zo ben je tijdelijk niet meer zichtbaar op Relatieplanet.nl en kun je geen berichtjes meer ontvangen en versturen. Het gemakkelijke hieraan is dat je op een later tijdstip je account weer kunt activeren zodat je weer verder kan gaan en al je eerder gemaakte matches en berichten opnieuw kunt inzien.

Het verwijderen van je account zit wat verder verstopt, maar middels de zoekfunctie heb je dit zo gevonden. Het verwijderen van een account gaat zeer eenvoudig en gebeurd middels een druk op de knop.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

110 Reviews »

 1. Bart 21 oktober 2017 op 15:31 -

  Je kunt het tegenhouden, maar het staat al op twitter en klachten.nl

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Bart 21 oktober 2017 op 08:28 -

  Het meest verontrustend vond ik de 10 nepflirts die ik heel snel ontving, en waarvan de dames in kwestie wellicht niet weten (want 10 flirts binnen no time is geen realiteit) dat hun profiel hiervoor wordt gebruikt. Het was natuurlijk een stunt om mij te abonneren.
  Verder is het “gratis uitproberen” wel erg karig. Je kunt niet eens het aantal bezoelers van jouw profiel bekijken , ja ik bedoel alléén het aantal. Dat kun je nog niet eens bekijken zonder je te abonneren. Je kunt alleen andere profielen bekijken, maar dat noem ik niet “gratis uitproberen”.
  En natuurlijk is je account volledig verwijderen weer helemaal weggestopt. Je kunt het de-activeren, maar dan is jouw profiel niet verwijderd. Definitief verwijderen kan pas via een link als er een bevestiging naar je email adres wordt gestuurd. Maar daar kom je pas achter als je de bevestiging van de-activatie krijgt, of de klantenservice vraagt via mailcontact.
  nee, vroeger was relatieplanet beter vind ik. Na die veranderingen is het alleen maar slechter geworden

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Erwin 16 september 2017 op 20:27 -

  Beste heren en dames,

  Ik mag zeggen dat ik na jaren lid te zijn geweest op RP wel een beetje een expert ben geworden hier. Ik heb absoluut leuke dates gehad en ook met mooie vrouwen, ook in de tussentijd een relatie van 3 jaar gehad dankzij RP. Maar ik moet er wel bij vermelden dat het percentage van vrouwen met issues aan de hoge kant is.
  Je moet als man een beetje geduld hebben en niet te snel af willen spreken, gevoel voor humor hebben en dan komen de dames vanzelf met een voorstel om af te spreken. Als man is het belangrijk niet opdringerig te zijn.
  Ik krijg wel vaak reacties van vrouwen die (veel) ouder zijn dan ik en/of met behoorlijk wat overgewicht. “Body image and self image always goes together” zei dr. Phil altijd ;-). Zit je als vrouw letterlijk niet lekker in je vel, dan figuurlijk vaak ook niet. Mannen wees gewaarschuwd voor vrouwen met een laag zelfbeeld en een onverwerkt verleden. Mocht je deze indruk krijgen bij een dame, begin er niet aan, niets dan trammelant. En dames, ga in hemelsnaam in therapie ofzo.
  Van vrouwen hoor ik vaak dat mannen alleen op seks uit zijn. Dat is natuurlijk jammer want die verpesten de boel voor mannen zoals ik die wel echt uit zijn op een vaste relatie. Gelukkig kun je op RP melding maken hiervan en staat duidelijk aangegeven dat het niet de bedoeling is seksueel getinte opmerkingen te maken. Als genoeg vrouwen hier melding van maken wordt zo’n profiel na waarschuwing geblokkeerd.
  Conclusie: er staan wel degelijk hele leuke vrouwen op deze site, maar het is wel even zoeken. Als je lid wordt voor een jaar dan kost je dat omgerekend € 5,50 per maand, naar mijn ervaring heus de moeite van het proberen waard. Have fun and be yourself!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Jaapie 15 september 2017 op 08:29 -

  Fake profielen en oplichters

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Keppler69 6 september 2017 op 08:54 -

  Ik ben nu 10 dagen lid en ik vind het een grote teleurstelling! Berichten die je stuurt worden enkel of niet beantwoord door vrouwen. De vrouwen die op RP staan zijn arrogant en tonen geen respect! Voor jou 1000 anderen! Ik ben een nette en verzorgende man die niet rookt en drinkt met een goede baan en op zoek naar een serieuze relatie met een eerlijk profie,l maar ik geloof dat je beter kunt liegen op dit soort sites want vrouwen op RP doen dit ook!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. joe68 4 augustus 2017 op 21:04 -

  Vette nep site met veel loze profielen. Geen aandacht voor personen die al eeuwen niet meer ingelogd zijn en niet verwijderd worden. Praat volgens mij in 90 procent van de gevallen met een computer of iemand die ingehuurd is om te reageren. Na lang chatten geopperd om telefoon nummers uit te wisselen , wordt dat met gejuich begroet , maar vervolgens niets van de andere kant en ook niet meer online . Vreemd en verdachte .

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Areivle 27 juni 2017 op 00:15 -

  Ik een reactie geplaatst maar niet tetug te vinden. Kennelijk omdat ik geen lid ben. Jammer

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. No name 26 juni 2017 op 10:43 -

  Ik lees nu de reviews. Nooit op de site gezeten.
  Wat mij opvalt is dat er veel mannen een review schrijven. Toch wel veel negatiefs over vrouwen. Volgens mij is het vrij simpel..als je de reactie niet aanstaat oid dan reageer je toch niet en bedankt de persoon. Dat laatste vind ik zelf belangrijk..is wel zo netjes. Ik weet dat er zo wel bij mannen als vrouwen fakes zitten. Hou dat gewoon in gedachten als je gaat chatten.
  Een waardering kan ik niet echt geven. Door de toch negatieve reviews durf ik geen lid te worden. Tenslotte wil niemand beetgenomen worden…

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Friso 20 juni 2017 op 13:35 -

  Jammer dat veel dames de profielen van de heren blijkbaar niet goed lezen. Ik kreeg tientallen reacties van laagopgeleide dames met allemaal fors overgewicht, terwijl in mijn profiel toch duidelijk staat minimaal HBO-niveau en slank. Vooral de vrouwen van 55+ reageerden gretig, maar boden mij omgekeerd weinig.

  Ik vind dat veel vrouwen, als ze je een berichtje sturen, zichzelf ook vrij slecht presenteren met hooguit een zinnetje, dat weinig originaliteit kent. En te vaak ook enkel maar met een hartje/flirt-reactie.

  Profielen waarop al 2 weken niet is ingelogd, zouden moeten worden verwijderd of anders tijdelijk geschorst.

  Te veel oude profielen; te weinig dames die reageren op ook een beleefd en vriendelijk berichtje van een (goeduitziende) man.
  Door te veel reacties…?

  Relatieplanet trekt een erg mainstream-publiek aan. Wil je ietsje meer niveau naar lichaam en geest, zit je hier niet goed.
  Het blijft dan meestal bij datingvermaak.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. harry 19 april 2017 op 13:21 -

  Geen fijne site, als gratis lid (want om steeds te betalen wil je ook niet) heb je er niks te zoeken, krijg je als je een standaard interesse berichtje stuurt bijna altijd een afwijzing omdat dit zich er ook makkelijk voor leent. Ook begrijpt bijna niemand dat je dan gratis lid bent en je gegevens moet sturen voor verder contact..volgens mij staan er daar door vele al heel lang op die site wat RP prima uitkomt.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »