Relatieplanet

Britt Meijer 6 maart 2018 118
Relatieplanet
3.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
datingsites advertenties review
http://www.keurmerkveiligdaten.nl
thuiswinkel waarborg logo

 

 

 

 

Relatieplanet is met meer dan 5.000.000 leden en meer dan 200.000 waargebeurde liefdesverhalen, de grootste datingsites van de Benelux. Daarnaast is het zeker als je kijkt naar het grote aantal gebruikers, een van de beste datingsites van Nederland. Bovendien is Relatieplanet ook een van de oudste en bekendste datingsite van Nederland en België. Relatieplanet.nl bestaat al sinds 2002 en is al 7 jaar op rij datingwebsite van het jaar in Nederland, het mag dus met recht een van de populairste datingsites genoemd worden. Ook is de datingsite recentelijk bij het tv programma Kassa beoordeeld als de beste van Nederland.

Daarnaast zijn er volgens Relatieplanet op ieder moment meer dan 85.000 singles actief aan het daten bij Relatieplanet en zij er volgens de datingsite meer dan 200.000 relaties voort gekomen. Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. Hoger opgeleiden, jongeren, ouderen, hetero’s en homo’s. Iedereen is welkom op de datingwebsite. Omdat het ledenbestand zo divers is, is de kans groot dat je er een match vindt en er voor jou ook een succesvol liefdesverhaal ontstaat.

Relatieplanet Betrouwbaarheid

Relatieplanet was een van eerste datingsites in Nederland en is ondertussen uitgegroeid tot de grootste datingsite van Nederland. Betrouwbaarheid is erg belangrijk voor Relatieplanet, zeker omdat het zo’n grote datingsites is. De datingsite zorgt er voor dat er veilig met je gegevens omgegaan wordt en deze goed afgeschermd zijn. Zo beschikt de datingwebsite over het Thuiswinkel Waarborg, waardoor je er zeker van bent dat er veilig met je informatie wordt omgegaan. Relatieplanet heeft zo ook een beveiligde SSL verbinding zie er voor zorgt dat je wachtwoorden veilig zijn. Daarnaast voor het Thuiswinkel Waarborg ook regelmatig controles uit of de beveiliging  helemaal op orde is. Deze organisatie zegt dus veel over de betrouwbaarheid en de veiligheid van de datingwebsite. Dit geeft dus wel een veilig gevoel. 

Belangrijker is eigenlijk dat relatieplanet beschikt over het keurmerk Veilig Daten. Het Keurmerk Veilig Daten garandeert je dat er waarde wordt gehecht aan de betrouwbaarheid en de veiligheid van de leden. Zo wordt bijvoorbeeld de echtheid van alle inschrijvingen en leden van de datingwebsite handmatig gecontroleerd. Alleen op deze manier kan de datingsite de echtheid van haar leden garanderen. Dit draagt ook bij het veilig en vertrouwde gevoel dat je krijgt van de datingsite. Je kunt dus met een gerust hart aan de gang op Relatieplanet.nl.

Ook beschikt de site over een zeer goede klantenservice. Deze is iedere dag van 09:00 tot 23:00 te bereiken is en welke 365 dagen per jaar geopend is. Je kunt dus op bijna ieder moment van de dag met je vragen bij een medewerker van Relatieplanet.nl terecht. Ook heeft de datingsite een datingcoach welke gratis tips verstrekt om succesvoller te zijn met online daten.

Dat de websites een van bekendste en meeste gebruikte datingsites is, valt ook op te maken uit het gegeven dat Relatieplanet.nl al jaren op rij genomineerd is voor datingsite van het jaar. En deze ook meermaals heeft gewonnen. Zo heeft Relatieplanet.nl deze prijs ook in 2014 èn 2015 gewonnen.

Inschrijven en inloggen Relatieplanet

Inschrijven op Relatieplanet.nl gaat zeer eenvoudig en is gratis. Op de homepage vul je je e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en geboortedatum in. Vervolgens ontvang je een email waarin je je account kan activeren. Je inschrijving is op dat moment geslaagd. Je kunt dan aan de slag met het verder invullen van je profiel.

In tegenstelling tot vele andere datingsites maakt de site nog geen gebruikt van een persoonlijkheidstest. Dit maakt het aanmelden erg makkelijk. Je hoeft alleen wat informatie over jezelf in te vullen zoals je: uiterlijk, gezondheid, persoonlijke situatie, hobby’s, etc. Ook kun je een zoekprofiel opstellen. Je kunt hierin aangeven naar wat voor een persoon je op zoek bent.

Het invullen van je profiel is zeer eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Vanaf dat moment kun je op zoek naar een date. Ook ontvang je op basis van je matching-profiel een aantal matches. Dit maakt het zoeken wat eenvoudiger. Zeker nu de datingsite een zeer groot ledenaantal heeft.

Gratis aanmelden

Kosten Relatieplanet.nl

Als je de volledige functionaliteit van de website wilt gebruiken, dan moet je een full membership aanschaffen. De kosten hiervan zijn:

1 maand €28,50
3 maanden € 14,50
6 maanden € 10,58
12 maanden € 7,21

Betalen geschied via het veilige iDeal of via creditcard.

Relatieplanet App

Relatieplanet.nl beschikt over een mobiele app met ondersteuning voor iOS en Android. Met de app ben je altijd bereikbaar en kun je continue aan de gang blijven met daten. De app heeft veel functies, zo kun je berichtjes versturen, je gesprekken bekijken, naar matches zoeken of foto’s uploaden en versturen. Via iTunes en Google play is de app gratis te downloaden. Mocht je de app niet op je apparaat hebben staan, dan is er niets aan de hand. Je kunt namelijk ook de mobiele webpagina gebruiken, welke alle functionaliteit heeft van de app.

Nieuws en kortingen

Geregeld heeft Relatieplanet aanbiedingen en kortingsacties voor nieuwe leden. Blijf op de hoogte van de laatste acties en kortingen via onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Relatieplanet.nl

Je kunt je account deactiveren. Zo ben je tijdelijk niet meer zichtbaar op Relatieplanet.nl en kun je geen berichtjes meer ontvangen en versturen. Het gemakkelijke hieraan is dat je op een later tijdstip je account weer kunt activeren zodat je weer verder kan gaan en al je eerder gemaakte matches en berichten opnieuw kunt inzien.

Het verwijderen van je account zit wat verder verstopt, maar middels de zoekfunctie heb je dit zo gevonden. Het verwijderen van een account gaat zeer eenvoudig en gebeurd middels een druk op de knop.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

118 Reviews »

 1. Maria 11 juli 2018 op 09:19 -

  Ik ben een avond bezig geweest om uit te zoeken welke mannen in de 3 noordelijke provincies nog actief zijn op RP of staan er niet meer op. Ongeveer 2/3 niet. Dus de 50 flirts stellen niets voor, daar zijn er bijna 30 verouderd. Heel frustrerend en zonde van mijn geld. RP zegt hier wat aan te doen maar nog helemaal niets van gemerkt. Ik denk dat zij de procedure rondom uitschrijving duidelijker op de site moeten zetten, die is nml best wel uitgebreid. Als je de laatste stap vergeet blijf je slapend op de site staan.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Sjana 10 juni 2018 op 22:39 -

  Ben nu een dag op 10 lid en ik krijg nu al steeds dezelfde profielen weer voorgesteld. Dus zo groot is de vijver blijkbaar niet. Krijg weinig reacties op mijn profiel ook van mannen. Ja, soms dat ze mij enorm knap vinden ofzo, maarja….iemand die daarmee begint…ik ben op zoek naar een serieuze relatie. Ben blij dat ik een maandabonnement heb genomen (en alweer heb opgezegd), dan heb je het echt allemaal al lang gezien en allang gehad. Waardeloos dit.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. peter 15 maart 2018 op 20:01 -

  Relatie planet is niet meer wat het was. Je kunt niet eens je email adres aan een ander ( vrouwelijk) lid geven die gratis lid is. Dit wordt geblokkeerd (!) Bij Ematching kan dit wel. Ook kun je daar gratis een antwoord geven naar een betalend lid. rp kost 29,95 pm ematching 19,95 pm !!! Dus RP is schandalig duur !!! En dan profielen en foto’s op RP: van 10 jaar oud, ben met tussenpozen al 10 jaar lid namelijk, beetje twijfelachtige “eer” helaas. Het is een waardeloze site geworden, met slechts één doel: snel rijk worden over de hoofden van mensen die gewoon een relatie zoeken. Je kunt beter lang blijven winkelen, kom je ook leuke vrouwen tegen, en het is spontaan en helemaal gratis. Ik ben helemaal klaar met die nep dating sites !

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Hans 28 februari 2018 op 18:12 -

  Zelfde als bovenstaande verhalen. Je kunt niet volledig van de site gebruik maken. Dan moet je lid worden. Dan krijg je zelfs nog geen reacties van dames terwijl er 1000 en opstaan. Op ieder potje past een dekseltje. Dus vreemd als je geen reacties krijgt en niemand je profiel bekijkt. Ik ben ook op zoek naar een serieuze relatie en niet iemand die direct het bed induiken met een vrouw. Zo begint een relatie niet.
  Heb ook sterk het vermoeden dat er nep profielen van de dames geplaatst worden.
  Had eerst een betaald abonnement genomen maar direct weer herroepen. Geld stond wel snel weer op de rekening.
  Mannen en ook vrouwen die de dupe worden van nep profielen het wordt hoognodig tijd dat er een serieuze betaalbare dating site komt. Dus voor mij geen RP meer.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Opgelicht 16 januari 2018 op 04:01 -

  Na mijn ervaringen met de FAKE PROFIELEN op Relatieplanet.. heb ik in mijn profiel gezet: “DIT IS EEN 100% FAKE WEBSITE MET NEP PROFIELEN. De webmaster heeft de teksten op mijn profiel zitten wijzigen.. en daarna mij proberen te bespelen met 2 SEXY DAMES FAKE PROFIELEN MET BEIDEN 3 FAKE FOTO’S waarop de nep dame naar beneden kijkt of naar rechts kijkt of naar links kijkt op de foto’s en de beide profielen zijn voor 30% ingevuld. Dus manipulatiespelletje van deze GROTE OPLICHTER.
  Deze oplichter heeft inmiddels al zoveel mensen opgelicht.. en hij gebruikt ook nog de foto’s van de mensen op zijn website. Ook zijn al die FAKE PROFIELEN online. Dus fictieve profielen die online zijn waarmee hij jou bezig houdt. Het is een uitgekookte OPLICHTER!!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. MarioLove 15 januari 2018 op 16:48 -

  Relatieplanet is de allergrootste OPLICHTINGSSITE die LEGAAL mensen mag OPLICHTEN met FAKE ACCOUNTS en mensen geld laat betalen voor ZWIJGENDE “DAMES”.
  Mijn 5 foto’s zijn de aantrekkelijkste op deze hele website!!! Terwijl de “DAMES” als droge verouderde drollen zitten te muffen en vliegen vangen met open mond.. het lijkt net als je een maatje zoekt in een
  publieke begraafplaats waar zombies om je heen als luxe proberen te ademhalen zonder zuurstofflessen van Gamma. Ik heb 6 maanden abonnement betaald voor prullenbaktypes die massaal ZWIJGEN.
  Wel een beetje erg verdacht wanneer je op 1700 “DAMES” reageert.. en je NUL REACTIES terug krijgt van ZWAAR VEROUDERDE “DAMES” ..Sterker nog, het lijkt verdacht veel op GESTOLEN FOTO’S van de TAGGED WEBSITE PROFIELEN.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. sasan 8 januari 2018 op 18:05 -

  veel profiles zijn vals en gemaakt door relatieplanet, om mensen te bezighouden en betalende lid maken,,helemaal geen betrouwbare datingsite.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Jolanda 9 december 2017 op 21:31 -

  Wat een waardeloze site, ik ben er weer ingetrapt! Er kijkt bijna niemand op m’n profiel, terwijl dat op lexa zo’n 30 mannen per dag waren. Ik krijg geen flirts, geen berichtjes. De matches die dagelijks voorgesteld worden zijn steeds dezelfde, terwijl er toch duizenden lid zijn. Tijdens het scrollen kom je na het bekijken van een profiel steeds weer aan het begin van de lijst terecht, waardoor je steeds opnieuw moet beginnen. Echt geldklopperij dit!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. peter 13 november 2017 op 09:53 -

  Ik heb de twijfelachtige eer lang ervaring te hebben met RP. Vroeger was het beter dan heden. Ik zie profielen met foto’s van dames die er al minstens 10 jaar opstaan (!) Dus nepfoto’s. Als je je email vermeld naar een niet betalend lid wordt dat geblokkeerd (!) dacht dat het een “dating site” was, communiceren lijkt me erg handig….Het wordt zeer gefrustreerd om je profiel te verwijderen. Waarom gewoon geen link met klik hier. Zoooo simpel, maar ze willen je in hun bestand houden, gijzelen zeg maar. De gouden tip is nog steeds: Je komt vanzelf ooit iemand tegen, veel leuker ! Ik ben er helemaal klaar mee ! Er is slechts één goede site en dat is Ematching, maar verwacht daar ook geen wonderen van….succes allemaal.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Bart 21 oktober 2017 op 15:31 -

  Je kunt het tegenhouden, maar het staat al op twitter en klachten.nl

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »