Relatieplanet

Britt Meijer 6 maart 2018 136
Relatieplanet
3.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
datingsites advertenties review
http://www.keurmerkveiligdaten.nl
thuiswinkel waarborg logo

 

 

 

 

Relatieplanet is met meer dan 5.000.000 leden en meer dan 200.000 waargebeurde liefdesverhalen, de grootste datingsites van de Benelux. Daarnaast is het zeker als je kijkt naar het grote aantal gebruikers, een van de beste datingsites van Nederland. Bovendien is Relatieplanet ook een van de oudste en bekendste datingsite van Nederland en België. Relatieplanet.nl bestaat al sinds 2002 en is al 7 jaar op rij datingwebsite van het jaar in Nederland, het mag dus met recht een van de populairste datingsites genoemd worden. Ook is de datingsite recentelijk bij het tv programma Kassa beoordeeld als de beste van Nederland.

Daarnaast zijn er volgens Relatieplanet op ieder moment meer dan 85.000 singles actief aan het daten bij Relatieplanet en zij er volgens de datingsite meer dan 200.000 relaties voort gekomen. Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. Hoger opgeleiden, jongeren, ouderen, hetero’s en homo’s. Iedereen is welkom op de datingwebsite. Omdat het ledenbestand zo divers is, is de kans groot dat je er een match vindt en er voor jou ook een succesvol liefdesverhaal ontstaat.

Relatieplanet Betrouwbaarheid

Relatieplanet was een van eerste datingsites in Nederland en is ondertussen uitgegroeid tot de grootste datingsite van Nederland. Betrouwbaarheid is erg belangrijk voor Relatieplanet, zeker omdat het zo’n grote datingsites is. De datingsite zorgt er voor dat er veilig met je gegevens omgegaan wordt en deze goed afgeschermd zijn. Zo beschikt de datingwebsite over het Thuiswinkel Waarborg, waardoor je er zeker van bent dat er veilig met je informatie wordt omgegaan. Relatieplanet heeft zo ook een beveiligde SSL verbinding zie er voor zorgt dat je wachtwoorden veilig zijn. Daarnaast voor het Thuiswinkel Waarborg ook regelmatig controles uit of de beveiliging  helemaal op orde is. Deze organisatie zegt dus veel over de betrouwbaarheid en de veiligheid van de datingwebsite. Dit geeft dus wel een veilig gevoel. 

Belangrijker is eigenlijk dat relatieplanet beschikt over het keurmerk Veilig Daten. Het Keurmerk Veilig Daten garandeert je dat er waarde wordt gehecht aan de betrouwbaarheid en de veiligheid van de leden. Zo wordt bijvoorbeeld de echtheid van alle inschrijvingen en leden van de datingwebsite handmatig gecontroleerd. Alleen op deze manier kan de datingsite de echtheid van haar leden garanderen. Dit draagt ook bij het veilig en vertrouwde gevoel dat je krijgt van de datingsite. Je kunt dus met een gerust hart aan de gang op Relatieplanet.nl.

Ook beschikt de site over een zeer goede klantenservice. Deze is iedere dag van 09:00 tot 23:00 te bereiken is en welke 365 dagen per jaar geopend is. Je kunt dus op bijna ieder moment van de dag met je vragen bij een medewerker van Relatieplanet.nl terecht. Ook heeft de datingsite een datingcoach welke gratis tips verstrekt om succesvoller te zijn met online daten.

Dat de websites een van bekendste en meeste gebruikte datingsites is, valt ook op te maken uit het gegeven dat Relatieplanet.nl al jaren op rij genomineerd is voor datingsite van het jaar. En deze ook meermaals heeft gewonnen. Zo heeft Relatieplanet.nl deze prijs ook in 2014 èn 2015 gewonnen.

Inschrijven en inloggen Relatieplanet

Inschrijven op Relatieplanet.nl gaat zeer eenvoudig en is gratis. Op de homepage vul je je e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en geboortedatum in. Vervolgens ontvang je een email waarin je je account kan activeren. Je inschrijving is op dat moment geslaagd. Je kunt dan aan de slag met het verder invullen van je profiel.

In tegenstelling tot vele andere datingsites maakt de site nog geen gebruikt van een persoonlijkheidstest. Dit maakt het aanmelden erg makkelijk. Je hoeft alleen wat informatie over jezelf in te vullen zoals je: uiterlijk, gezondheid, persoonlijke situatie, hobby’s, etc. Ook kun je een zoekprofiel opstellen. Je kunt hierin aangeven naar wat voor een persoon je op zoek bent.

Het invullen van je profiel is zeer eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Vanaf dat moment kun je op zoek naar een date. Ook ontvang je op basis van je matching-profiel een aantal matches. Dit maakt het zoeken wat eenvoudiger. Zeker nu de datingsite een zeer groot ledenaantal heeft.

Gratis aanmelden

Kosten Relatieplanet.nl

Als je de volledige functionaliteit van de website wilt gebruiken, dan moet je een full membership aanschaffen. De kosten hiervan zijn:

1 maand €28,50
3 maanden € 14,50
6 maanden € 10,58
12 maanden € 7,21

Betalen geschied via het veilige iDeal of via creditcard.

Relatieplanet App

Relatieplanet.nl beschikt over een mobiele app met ondersteuning voor iOS en Android. Met de app ben je altijd bereikbaar en kun je continue aan de gang blijven met daten. De app heeft veel functies, zo kun je berichtjes versturen, je gesprekken bekijken, naar matches zoeken of foto’s uploaden en versturen. Via iTunes en Google play is de app gratis te downloaden. Mocht je de app niet op je apparaat hebben staan, dan is er niets aan de hand. Je kunt namelijk ook de mobiele webpagina gebruiken, welke alle functionaliteit heeft van de app.

Nieuws en kortingen

Geregeld heeft Relatieplanet aanbiedingen en kortingsacties voor nieuwe leden. Blijf op de hoogte van de laatste acties en kortingen via onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Relatieplanet.nl

Je kunt je account deactiveren. Zo ben je tijdelijk niet meer zichtbaar op Relatieplanet.nl en kun je geen berichtjes meer ontvangen en versturen. Het gemakkelijke hieraan is dat je op een later tijdstip je account weer kunt activeren zodat je weer verder kan gaan en al je eerder gemaakte matches en berichten opnieuw kunt inzien.

Het verwijderen van je account zit wat verder verstopt, maar middels de zoekfunctie heb je dit zo gevonden. Het verwijderen van een account gaat zeer eenvoudig en gebeurd middels een druk op de knop.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

136 Reviews »

 1. Amy 15 augustus 2019 op 01:17 -

  Als je problemen hebt wordt niet echt aan je problemen gewerkt. RP is ook niet meer als vroeger. Er is een medewerker daar genaamd John die ongevraagd mijn berichten en foto’s bewerkt en leest. Toen ik hem erop weest zei hij dat ik toestemming had gegeven wat niet klopt. Melding van gemaakt op RP maar is dezelfde John die mijn berichten beantwoord op de website van RP. RP valt onder de Telegraaf. Contact opgenomen maar doen zelf weinig aan. Ze zullen hun eigen problemen niet in de krant zetten. Ik heb ook melding gemaakt van discriminatie want niet iedereen wordt gelijk behandeld op RP. Ik had een vriendin die met vakantie was ingeschreven met de teksten leuke dame met vakantie in NL zoekt date of vrienden voor gezelschap. Na een paar dagen werd haar profiel verwijderd zonder te melden en waarom. Ik belde toen na RP maar men had niet concreet een reden voor het verwijderen van haar profiel.Na dat telefoontje is haar profiel weer gedeblokkeerd. Dit is niet het enige ervaring met ze. Ik kan zo eindeloos door gaan van hoe deze datingsite omgaat met mensen.
  Als je denk dat je berichten alleen door jou gelezen wordt heb je het glad mis.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Marloes 8 mei 2019 op 21:17 -

  Dit mailde ik relatieplanet:

  Ik ben lesbisch en heb na goede recensies vandaag gekozen om betaald lid te worden van jullie website. Echter blijkt nu dat de lesbische vrouwen bijna nooit betaald lid zijn, inactief zijn, hun profiel hebben afgeraffeld, echt ik baal, zonde van mijn geld.

  Misschien kunnen jullie erop toezien dat duidelijk wordt dat het echt om een hetero-site gaat, want overal staat nu dat er ook vele lesbische vrouwen op staan… Maar dat heeft natuurlijk geen nut, daar jullie (neem ik aan) ook kunnen zien dat deze vrouwen voor het overgrote deel bestaan uit gratis, inactieve leden! Ik weet dat ik als betaald lid een chat kan starten met gratis leden, maar dan blijft het punt bestaan van inactiviteit.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Jo 6 mei 2019 op 10:58 -

  Na maanden naar dezelfde matches gekeken te hebben en nauwelijks reacties te hebben ontvangen ben ik helemaal klaar met RP: er gebeurt gewoon niets als je wat langer lid bent (en wat ouder bent?). Ik heb meerdere dates gehad en eigenlijk laten ook deze mannen zich allemaal negatief uit over deze datingsite. Laat ze eens alle inactieve profielen verwijderen, dat weet je het werkelijke aantal matches. Waarschijnlijk 70% minder!!

  Let op.. je hebt 1 maand opzeg termijn.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. IDeetje 5 mei 2019 op 12:10 -

  Ik heb vandaag voor de misschien wel 20e keer een fake profiel gemeld bij Relatieplanet. Als iemand ‘too good to be true’ lijkt en je googled de profielfoto, dan kun je meteen zien dat het een andere persoon betreft, vaak in het buitenland, iemand met goeie looks. Ik begrijp niet waarom de mensen bij Relatieplanet dit zelf niet doen. Hoezo veilig???

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. Carolina 29 april 2019 op 20:45 -

  Op Relatieplanet staan de mannen die alleen willen kijken. Als je, als vrouw, een bericht stuurt zal er slechts 1% zo fatsoenlijk zijn om te reageren.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Klaas-Jan 22 april 2019 op 01:21 -

  Omdat ik in het verleden toch wel goede ervaringen had met Relatieplanet, heb ik me toch, (na bijna 10 jaar) maar weer aangemeld op RP.
  Omdat je als gratis lid dus eigenlijk helemaal niets kan, toch maar een abonnement genomen voor een half jaar.
  En ja, had ik dit nu geweten was ik er niet aan begonnen..wat een kansloze site is dit geworden.
  Iets langer dan een maand ingeschreven, mijn profiel wordt niet of nauwelijks bekeken, heel veel inactieve leden met laatst ingelogd 2016 of 17…hoe triest..
  Elke keer sturen ze je dezelfde matches(waarbij ze ook nog niet eens aan mijn zoek profiel voldoen) Ik wil bijvoorbeeld geen kinderen, krijg ik tussen de flirts gewoon vrouwen met kinderen/ of kinderwens.
  En steeds opnieuw dezelfde profielen..
  Nee, als het abonnement afloopt, ben ik weg. dat is zeker. BESTE MENSEN..WEET WAAR JE AAN BEGINT!! JE WORDT AAN HET LIJNTJE GEHOUDEN!!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. Kees 16 april 2019 op 03:57 -

  Ik zit nu een aantal weken op RP maar valt erg tegen. Dus maar weer opgezegd. Reden is dat er zoals bij veel reviews al aangegeven wordt dat er gewoon geen reactie komt van de dames of alleen een smiley. Veel profielen zijn al zo oud als wat en niet in gebruik. De zoekinstellingen kloppen niet. Vanuit brabant ligt Amsterdm Groningen en Leeuwarden maar 50 km weg en zijn de nieuwste leden al weken hetzelfde in dezelfde volgorde.En bij laatst ingelogd zie je weer dezelfde opstelling. Ik blijf het raar vinden maar een probleem van veel datingsites.Ze denken echt dat mannen achterlijk zijn. Respect voor elkaar is er niet. Jammer.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Janny Timmermans 3 april 2019 op 13:44 -

  Na veel wikken en wegen betalend lid geworden. Wat verschrikkelijk heel veel profielen worden al heel lang niet gebruikt. Inderdaad gratis abonnement kun je niks mee. En tot op heden weinig mannen die op een bericht reageren. De datingsites voelen voor mij als vlees keuring. Ik heb ook geen idee wat je over jezelf moet vertellen. Kort of uitgebreid inhoudelijk of niet er komt geen enkele reactie of heren die 12 tot 15 jaar ouder zijn. Ik had beter van het abonnement naar de kroeg kunnen gaan. Het is leuk om een fijne vent te ontmoeten maar niet op deze manier. Opheffen die datingsites.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Johan 1 april 2019 op 13:49 -

  Her en der positieve berichten gelezen en toen maar besloten lid te worden…Tsjonge wat heb ik daar spijt van!! Ten eerste zijn er erg weinig dames in mijn leeftijd actief (Limburg) zo tussen 45 en 52 jaar oud. Ja in de randstad zijn er wel veel,maar ik blijf wel realistuisch…ik ga dus echt niet verder dan 50 km rijden voor een date!! Dacht het effe van niet..kom nou. Ten tweede heb je niks aan gratis profielen..want die kunnen dus niet antwoorden op berichten! En we weten natuurlijk allemaal dat de meeste vrouwen NIET betalen voor het dating gebeuren. Ten derde vind ik dar er idd erg veel inactieve profielen zijn, die komen al weken/maanden niet meer online. Ik vind dan ook dat RP de zaken op hun website zeer rooskleurig voorstelt. De app heb ik niet gebruikt dus daar kan ik niet over oordelen. De paar berichten die ik gestuurd heb kreeg ik geen antwoord…erg teleurstelleld. Ik ben zeker niet wanhopig,noch blijf ik dames lastig vallen met mijn berichten. Als mijn abo afgelopen is ga ik zeker NIET vernieuwen…duidelijk. Dat is mi weggegooid geld.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Sim 31 maart 2019 op 10:43 -

  Zeer veel inactieve profielen en veel niet-betalende leden. Ze zijn misschien de grootste, maar dat gaat zeker over niet-betalende leden. En die reageren niet of zeer beperkt. Zoveel inactiviteit dat het zonde van mijn geld en tijd is. Heb mijn abonnement herroepen en geld terug gevraagd.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »