Relatieplanet

Britt Meijer 6 maart 2018 117
Relatieplanet
3.5
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl
http://www.keurmerkveiligdaten.nl
thuiswinkel waarborg logo

 

 

 

 

Relatieplanet is met meer dan 5.000.000 leden en meer dan 200.000 waargebeurde liefdesverhalen, de grootste datingsites van de Benelux. Daarnaast is het zeker als je kijkt naar het grote aantal gebruikers, een van de beste datingsites van Nederland. Bovendien is Relatieplanet ook een van de oudste en bekendste datingsite van Nederland en België. Relatieplanet.nl bestaat al sinds 2002 en is al 7 jaar op rij datingwebsite van het jaar in Nederland, het mag dus met recht een van de populairste datingsites genoemd worden. Ook is de datingsite recentelijk bij het tv programma Kassa beoordeeld als de beste van Nederland.

Daarnaast zijn er volgens Relatieplanet op ieder moment meer dan 85.000 singles actief aan het daten bij Relatieplanet en zij er volgens de datingsite meer dan 200.000 relaties voort gekomen. Relatieplanet is een datingsite voor iedereen. Hoger opgeleiden, jongeren, ouderen, hetero’s en homo’s. Iedereen is welkom op de datingwebsite. Omdat het ledenbestand zo divers is, is de kans groot dat je er een match vindt en er voor jou ook een succesvol liefdesverhaal ontstaat.

Relatieplanet Betrouwbaarheid

Relatieplanet was een van eerste datingsites in Nederland en is ondertussen uitgegroeid tot de grootste datingsite van Nederland. Betrouwbaarheid is erg belangrijk voor Relatieplanet, zeker omdat het zo’n grote datingsites is. De datingsite zorgt er voor dat er veilig met je gegevens omgegaan wordt en deze goed afgeschermd zijn. Zo beschikt de datingwebsite over het Thuiswinkel Waarborg, waardoor je er zeker van bent dat er veilig met je informatie wordt omgegaan. Relatieplanet heeft zo ook een beveiligde SSL verbinding zie er voor zorgt dat je wachtwoorden veilig zijn. Daarnaast voor het Thuiswinkel Waarborg ook regelmatig controles uit of de beveiliging  helemaal op orde is. Deze organisatie zegt dus veel over de betrouwbaarheid en de veiligheid van de datingwebsite. Dit geeft dus wel een veilig gevoel. 

Belangrijker is eigenlijk dat relatieplanet beschikt over het keurmerk Veilig Daten. Het Keurmerk Veilig Daten garandeert je dat er waarde wordt gehecht aan de betrouwbaarheid en de veiligheid van de leden. Zo wordt bijvoorbeeld de echtheid van alle inschrijvingen en leden van de datingwebsite handmatig gecontroleerd. Alleen op deze manier kan de datingsite de echtheid van haar leden garanderen. Dit draagt ook bij het veilig en vertrouwde gevoel dat je krijgt van de datingsite. Je kunt dus met een gerust hart aan de gang op Relatieplanet.nl.

Ook beschikt de site over een zeer goede klantenservice. Deze is iedere dag van 09:00 tot 23:00 te bereiken is en welke 365 dagen per jaar geopend is. Je kunt dus op bijna ieder moment van de dag met je vragen bij een medewerker van Relatieplanet.nl terecht. Ook heeft de datingsite een datingcoach welke gratis tips verstrekt om succesvoller te zijn met online daten.

Dat de websites een van bekendste en meeste gebruikte datingsites is, valt ook op te maken uit het gegeven dat Relatieplanet.nl al jaren op rij genomineerd is voor datingsite van het jaar. En deze ook meermaals heeft gewonnen. Zo heeft Relatieplanet.nl deze prijs ook in 2014 èn 2015 gewonnen.

Inschrijven en inloggen Relatieplanet

Inschrijven op Relatieplanet.nl gaat zeer eenvoudig en is gratis. Op de homepage vul je je e-mailadres, gewenste gebruikersnaam en geboortedatum in. Vervolgens ontvang je een email waarin je je account kan activeren. Je inschrijving is op dat moment geslaagd. Je kunt dan aan de slag met het verder invullen van je profiel.

In tegenstelling tot vele andere datingsites maakt de site nog geen gebruikt van een persoonlijkheidstest. Dit maakt het aanmelden erg makkelijk. Je hoeft alleen wat informatie over jezelf in te vullen zoals je: uiterlijk, gezondheid, persoonlijke situatie, hobby’s, etc. Ook kun je een zoekprofiel opstellen. Je kunt hierin aangeven naar wat voor een persoon je op zoek bent.

Het invullen van je profiel is zeer eenvoudig en is binnen enkele minuten gedaan. Vanaf dat moment kun je op zoek naar een date. Ook ontvang je op basis van je matching-profiel een aantal matches. Dit maakt het zoeken wat eenvoudiger. Zeker nu de datingsite een zeer groot ledenaantal heeft.

Gratis aanmelden

Kosten Relatieplanet.nl

Als je de volledige functionaliteit van de website wilt gebruiken, dan moet je een full membership aanschaffen. De kosten hiervan zijn:

1 maand €28,50
3 maanden € 14,50
6 maanden € 10,58
12 maanden € 7,21

Betalen geschied via het veilige iDeal of via creditcard.

Relatieplanet App

Relatieplanet.nl beschikt over een mobiele app met ondersteuning voor iOS en Android. Met de app ben je altijd bereikbaar en kun je continue aan de gang blijven met daten. De app heeft veel functies, zo kun je berichtjes versturen, je gesprekken bekijken, naar matches zoeken of foto’s uploaden en versturen. Via iTunes en Google play is de app gratis te downloaden. Mocht je de app niet op je apparaat hebben staan, dan is er niets aan de hand. Je kunt namelijk ook de mobiele webpagina gebruiken, welke alle functionaliteit heeft van de app.

Nieuws en kortingen

Geregeld heeft Relatieplanet aanbiedingen en kortingsacties voor nieuwe leden. Blijf op de hoogte van de laatste acties en kortingen via onze dating acties en dating nieuws pagina.

Uitschrijven Relatieplanet.nl

Je kunt je account deactiveren. Zo ben je tijdelijk niet meer zichtbaar op Relatieplanet.nl en kun je geen berichtjes meer ontvangen en versturen. Het gemakkelijke hieraan is dat je op een later tijdstip je account weer kunt activeren zodat je weer verder kan gaan en al je eerder gemaakte matches en berichten opnieuw kunt inzien.

Het verwijderen van je account zit wat verder verstopt, maar middels de zoekfunctie heb je dit zo gevonden. Het verwijderen van een account gaat zeer eenvoudig en gebeurd middels een druk op de knop.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

117 Reviews »

 1. Jaapie 15 september 2017 op 08:29 -

  Fake profielen en oplichters

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Keppler69 6 september 2017 op 08:54 -

  Ik ben nu 10 dagen lid en ik vind het een grote teleurstelling! Berichten die je stuurt worden enkel of niet beantwoord door vrouwen. De vrouwen die op RP staan zijn arrogant en tonen geen respect! Voor jou 1000 anderen! Ik ben een nette en verzorgende man die niet rookt en drinkt met een goede baan en op zoek naar een serieuze relatie met een eerlijk profie,l maar ik geloof dat je beter kunt liegen op dit soort sites want vrouwen op RP doen dit ook!

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. joe68 4 augustus 2017 op 21:04 -

  Vette nep site met veel loze profielen. Geen aandacht voor personen die al eeuwen niet meer ingelogd zijn en niet verwijderd worden. Praat volgens mij in 90 procent van de gevallen met een computer of iemand die ingehuurd is om te reageren. Na lang chatten geopperd om telefoon nummers uit te wisselen , wordt dat met gejuich begroet , maar vervolgens niets van de andere kant en ook niet meer online . Vreemd en verdachte .

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 4. Areivle 27 juni 2017 op 00:15 -

  Ik een reactie geplaatst maar niet tetug te vinden. Kennelijk omdat ik geen lid ben. Jammer

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 5. No name 26 juni 2017 op 10:43 -

  Ik lees nu de reviews. Nooit op de site gezeten.
  Wat mij opvalt is dat er veel mannen een review schrijven. Toch wel veel negatiefs over vrouwen. Volgens mij is het vrij simpel..als je de reactie niet aanstaat oid dan reageer je toch niet en bedankt de persoon. Dat laatste vind ik zelf belangrijk..is wel zo netjes. Ik weet dat er zo wel bij mannen als vrouwen fakes zitten. Hou dat gewoon in gedachten als je gaat chatten.
  Een waardering kan ik niet echt geven. Door de toch negatieve reviews durf ik geen lid te worden. Tenslotte wil niemand beetgenomen worden…

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 6. Friso 20 juni 2017 op 13:35 -

  Jammer dat veel dames de profielen van de heren blijkbaar niet goed lezen. Ik kreeg tientallen reacties van laagopgeleide dames met allemaal fors overgewicht, terwijl in mijn profiel toch duidelijk staat minimaal HBO-niveau en slank. Vooral de vrouwen van 55+ reageerden gretig, maar boden mij omgekeerd weinig.

  Ik vind dat veel vrouwen, als ze je een berichtje sturen, zichzelf ook vrij slecht presenteren met hooguit een zinnetje, dat weinig originaliteit kent. En te vaak ook enkel maar met een hartje/flirt-reactie.

  Profielen waarop al 2 weken niet is ingelogd, zouden moeten worden verwijderd of anders tijdelijk geschorst.

  Te veel oude profielen; te weinig dames die reageren op ook een beleefd en vriendelijk berichtje van een (goeduitziende) man.
  Door te veel reacties…?

  Relatieplanet trekt een erg mainstream-publiek aan. Wil je ietsje meer niveau naar lichaam en geest, zit je hier niet goed.
  Het blijft dan meestal bij datingvermaak.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 7. harry 19 april 2017 op 13:21 -

  Geen fijne site, als gratis lid (want om steeds te betalen wil je ook niet) heb je er niks te zoeken, krijg je als je een standaard interesse berichtje stuurt bijna altijd een afwijzing omdat dit zich er ook makkelijk voor leent. Ook begrijpt bijna niemand dat je dan gratis lid bent en je gegevens moet sturen voor verder contact..volgens mij staan er daar door vele al heel lang op die site wat RP prima uitkomt.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 8. Jan 3 april 2017 op 12:42 -

  Werkt Relatieplanet met fakeprofielen? Oordeel zelf. Van twee profielen kreeg ik binnen een paar uur exact hetzelfde bericht van 36 woorden (inclusief interpunctie). Toeval? Of werkt Relatieplanet met nepprofielen?

  http://i66.tinypic.com/11revjp.jpg

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 9. Latnahc 29 maart 2017 op 17:02 -

  Zeer slechte ervaringen. Alleen heren die geïnteresseerd zijn in seks. Bijna in alle eerste gesprekken kwamen ze al met seksueel getinte vragen en opmerkingen. En in begin probeerde ik het gewoon te negeren en hem vragen te stellen over zijn hobby’s of zijn werk…maar kreeg zelden antwoord op die normale vragen. Een enkeling stuurde zelf een foto…. Ik werd er zeer ongepast van. Ik heb ook diverse keren klacht ingediend bij Relatieplanet. Ik zou relatieplanet nooit aan iemand aanraden.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 10. Anke 20 maart 2017 op 11:48 -

  Is een goede site. Vraag me alleen aleen af of iedereen mwt de juiste bedoelingen op de site staat. Er wordt negatief gesproken over vrouwen. Maar mannen nemen ook nog niet eens de moeite om te reageren of denken geen klik te hebben voordat een date heeft plaatsgevonden. Ik heb leuke contacten maar wat ik wel weer raar vindt dat als je een paar leuke dates hebt gehad en er iets leuks van wilt maken zo’n man toch nog regelmatig op de site zit. Daar heb je dan toch geen behoefte meer aan en welke vrouwen en ook jezelf hou je dan voor de gek.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »