Contactplaats.nl

Britt Meijer 19 augustus 2015 3
Contactplaats.nl
3
 • Algemeen Score Datingsites.nl
 • Gebruiksgemak Score Datingsites.nl
 • Leden Score Datingsites.nl
 • Prijs Score Datingsites.nl
 • Mogelijkheden Score Datingsites.nl

Contactplaats.nl pakt het net even iets anders aan dan traditionele datingsites of vergelijkbare contactsites. Het werkt namelijk via oproepjes die je gratis kunt plaatsen en profielen worden daarbij niet gebruikt voor matchingsdoeleinden. Je bent dan ook alleen benaderbaar worden op de contactsite als je een oproepje plaatst. Op contactplaats.nl kun je terecht voor dating, vriendschap, uitgaan en sporten, hobby, maar ook voor hulp et cetera.  Voor alle denkbare contactdoelen kun je een oproep plaatsen en daarmee is het een van de meest veelzijdige platforms van Nederland. De opzet van de datingsite is vergelijkbaar met Marktplaats. Je kunt bijvoorbeeld zien op hoeveel KM-afstand jouw ideale partner zich bevindt.

Zoals beschreven op de dating site is het doel van Contactplaats om het alle soorten mensen in al hun hoedanigheden op elk moment in het leven mogelijk te maken om via internet sociaal actief te kunnen blijven. Contactplaats is er naast voor single mannen en vrouwen ook voor gezinnen, stellen, vriendenclubs en zelfs sportclubs om bijvoorbeeld nieuwe leden te werven. Contactplaats is geschikt voor iedereen, in elke samenstelling, op elk moment in het leven, om gratis oproepen te plaatsen voor het vinden van mensen voor alle denkbare doelen en activiteiten. Als het doel er maar een is, waarvoor je nieuwe mensen nodig hebt!

Gratis aanmelden

Contactplaats’ Betrouwbaarheid

De contactsite is sinds 2012 actief en het aantal actieve leden groeit. Alle profielen op Contactplaats worden bij inschrijving gecontroleerd via een bevestigingsmail waarin de gebruiker handmatig zijn of haar account moet activeren. Betrouwbaarheid en veilig gebruik voor de leden geniet de hoogste prioriteit, zo is te lezen op contactplaats. De webmasters van Contactplaats zien er dagelijks op toe dat misbruikers geweerd worden. Daarmee hanteert het een actief beleid tegen fakeprofielen en oplichters. Voor het bewaken van het gezamenlijk veilig gebruik doet het team een beroep op de medewerking van de leden.

Er zijn een aantal regels opgesteld in de algemene voorwaarden en daaraan moet elk lid zich houden. Tijdens inschrijving gaan leden automatisch akkoord met deze algemene voorwaarden. Op de contactsite zijn geen keurmerken zoals het keurmerk thuiswinkelwaarborg of andere certificaten van keuringsinstanties te vinden. Echter lijkt het erop dat contactplaats zeker de potentie heeft om een keurmerk te verkrijgen.

Inschrijven en inloggen Contactplaats

Je kunt je op Contactplaats.nl makkelijk en zonder kosten inschrijven. In eerste instantie zijn alleen je e-mailadres, gebruikersnaam en postcode nodig. Nadat je het account hebt aangemaakt, ontvang je een mail, waarmee je de inschrijving kunt bevestigen. Als je dit verzuimt, kun je (nog) geen gebruik maken van je account en dus ook niet inloggen. Het is belangrijk dat je de mail opzoekt in je mailbox (soms belandt hij in de spam box). Nadat je in de bevestigingsmail op de link klikt, ben je meteen ingelogd in je klantenpaneel en kun je op tab ‘Mijn Advertenties’ je oproepje(s) gratis plaatsen.

Het klantenpaneel bestaat uit 5 tabs: Mijn Advertenties, Mijn Profiel, Mijn Biedingen, Mijn Gegevens, Mijn Favorieten. De gegevens die je bij je inschrijving hebt ingegeven, staan op tab Mijn Gegevens. Daar kun je die naar believen aanvullen met je Twitter- en/of Facebook account als je dat wilt. Als je jouw geboortedatum invult, toont Contactplaats alleen je geboortejaar bij je oproep(jes). Je kunt op tab ‘Mijn Profiel’ ook een profieltekst invullen en een foto van jezelf uploaden, maar dit alles is niet verplicht. Het plaatsen van minimaal 1 oproep is wel aan te bevelen. Opvallend is dat je profiel kunt invullen, maar dat dit onbenaderbaar blijft als je geen oproepje(s) plaatst. Om gevonden te worden moet je dus altijd minimaal 1 oproepje plaatsen, hetgeen ons logisch lijkt!

Gratis aanmelden

Kosten Contactplaats

Wanneer je je aanmeldt bij Contactplaats.nl heb je een gratis lidmaatschap. Berichten kun je alleen ontvangen vanaf dat je 1 gratis oproepje hebt geplaatst in een (of meerdere) relevante oproeprubriek(en). Er is slechts 1 rubriek waarin je voor het plaatsen van een oproepje moet betalen. Deze rubriek is bedoeld voor collegasites van Contactplaats met gerelateerde doelgroepen. Voor leden is het plaatsen van een oproepje(s) in 4000 verschillende doelrubrieken geheel gratis. Daarnaast kun je gratis een oproep verlengen wanneer de oproeptermijn is verstreken is. Wil jij je oproep meer onder de aandacht brengen dan zijn er betaalde mogelijkheden:

€ 1,50 als je jouw oproepje extra aandacht wilt geven bovenaan een rubriek met een particulier account
€ 2,00 als je jouw oproepje extra aandacht wilt geven bovenaan een rubriek met een organisatieaccount
€ 2,50 als je jouw oproepje extra aandacht wilt geven op de homepagina met een particulier account
€ 3,50 als je jouw oproepje extra aandacht wilt geven op de homepagina met een organisatieaccount

Betaling is mogelijk via iDeal (Sissow) en loopt via een beveiligde verbinding.

Let op! Wanneer jouw oproeptermijn ten einde loopt, en jij er niets mee doet, kan Contactplaat deze zonder vooraankondiging automatisch voor je verlengen, omhoog plaatsen en of verwijderen.

Contactplaats App

Contactplaats beschikt (nog) niet over een mobiele App, maar is goed te bekijken via de smartphone en tablet. Voor het plaatsen van oproepjes wordt geadviseerd om de website te gebruiken. Voornamelijk bij het plaatsen van foto’s ondervindt de mobiele versie van de site nogal wat problemen. Meestal heeft dit te maken met de grootte van de foto’s.

Gratis aanmelden

Nieuws en kortingen Contactplaats.nl

Contactplaats heeft regelmatig kortingen en acties. Denk hierbij aan een gratis topadvertentie of home pagina advertentie, hulp bij het opmaken van je oproepje(s) et cetera. Deze zaken worden bekend gemaakt via de Nieuwsbrief die ca. 12 x per jaar verschijnt. Houd de dating acties en dating nieuws pagina’s in de gaten voor de meest actuele kortingsacties.

Uitschrijven Contactplaats.nl

Uitschrijven bij Contactplaats is in de meeste gevallen niet nodig. Op het moment dat je de contactsite niet gebruikt om nieuwe mensen te vinden en geen oproepje(s) actief hebt, ben je namelijk ook niet benaderbaar voor leden en bezoekers. Natuurlijk heb je ondanks dat het recht om je lidmaatschap op te zeggen. Dit doe je met opgave van redenen door contact op te nemen met de klantenservice via e-mail of het contactformulier. Je account wordt dan door de klantenservice binnen 5 werkdagen van het platform verwijderd.

Gratis aanmelden

datingsites advertenties review

3 Reviews »

 1. dr peter p f langendijk 6 maart 2018 op 12:56 -

  ik had een account , mijn pc is gecrasht, nu heb ik een nieuw account en ben een paar honderd credits kwijt. hoe kan ik de oude credits overhevelen naar mijn nieuwe account . of moet ik concluderen dat jullie oplichters zijn, dan maak ik er groot werk van

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 2. Gwen 30 augustus 2015 op 15:40 -

  Wat een super leuke site! Ik stel me voor dat ik stapvriendinnen zoek. Ik kan hiervoor dus dan een oproepje plaatsen en ook meteen op KM-afstand zien welke meiden in mijn buurt ook een oproepje voor stapvriendinnen hebben geplaatst. Dat is nog eens een uitkomst! Op die manier hoef ik nooit meer ongewild te bankhangen als mijn vriendinnen geen zin in stappen hebben. Tof hoor. Die site lijkt me ook heel geschikt voor begeleiders van mensen in de zorg die eenzaam zijn. Als ik het goed begrepen heb, kun je ook oproepjes plaatsen voor anderen, met de postcode van die ander er bij. Dus consulenten kunnen voor hun cliënten die gezelschap zoeken een oproepje plaatsen met hun eigen postcode erbij, zodat ze in het eigen postcodegebied gevonden worden. Lijkt me een super mooie aansluiter op al die initiatieven op dat gebied in gemeenten. Ja, echt, wat een super leuke site! Ik wil een kookclubje oprichten dus ga het meteen uitproberen en een oproepje plaatsen.

  Groetjes,

  Gwen

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

 3. Martin 21 augustus 2015 op 16:21 -

  Heel handige site om hulp te vinden in de buurt. Onze boom moest gesnoeid en een aardige buur van een paar straten verder heeft ons geholpen. Voordat we Contactplaats gebruikten, kenden wij die man niet. Zo zie je nog eens wie in de buurt handig is. Maar voor vriendschap en nieuwe mensen leren kennen voor sport of spel lijkt ze me ook heel handig. Wát een mogelijkheden! Nog nooit eerder vertoond.

   

  Waardering:

  Review op Datingsites.nl

Schrijf een review »